Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs Yasaklarını İhlal Gerekçesiyle 300 'Squat' Cezası Verilen Genç Hayatını Kaybetti

Koronavirüs Yasaklarını İhlal Gerekçesiyle 300 'Squat' Cezası Verilen Genç Hayatını Kaybetti

Filipinler'de 28 yaşındaki Darren Manaog Peñaredondo adlı adam Kovid-19 kısıtlamaları kapsamında sokağa çıkma yasaklarını ihlal ettiği için polis tarafından 300 'squat' yapmakla cezalandırıldı. Hayatını kaybeden Peñaredondo, ülkenin kısıtlamaları uygulamaya yönelik acımasız yaklaşımının son kurbanı oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Filipinler'de bir adam, Kovid-19  sokağa çıkma yasaklarını ihlal ettiği için 300 squat yapmak zorunda kaldıktan sonra hayatını kaybetti. 

NTV'nin CNN’den aktardığı habere göre, 1 Nisan'da, 28 yaşındaki Darren Manaog Peñaredondo, artan Kovid-19 vakaları nedeniyle karantinada olan Cavite eyaletinde bir şehir olan General Trias'taki evinden ayrıldı. Ancak, polis tarafından durduruldu ve 100 kez 'squat” (çömelme egzersizi) yapması söylendi. Polis ona egzersizleri tekrar ettirdi, yaklaşık 300 tekrar yaptı.

Ailesi,  Peñaredondo’nun cumartesi günü komaya girdiğini ve birkaç saat sonra öldüğünü söyledi.

Soruşturma başlatıldı

Soruşturma başlatıldı

Bununla birlikte, Filipinler, Asya'da en yüksek Kovid-19 vaka oranlarından birine sahip. Ülkede şimdiye kadar yaklaşık 830 bin vaka ve 14 bin ölüm bildirildi. Geçen ay, ülkedeki vakalar keskin bir şekilde artarak yetkililerin Cavite vilayetindekiler de dahil olmak üzere 25 milyondan fazla insanı karantinaya aldı. 

Diğer taraftan, genç adamın ölümüyle ilgili İçişleri Bakanlığı ve  General Trias şehri belediye başkanı soruşturma başlattı.

Köpek kafesine tıkma ve güneş altında oturtma cezası

Köpek kafesine tıkma ve güneş altında oturtma cezası
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan, Peñaredondo'nun ölümü, acımasız polis yöntemlerinin neden olduğu bir dizi olayı takip ediyor Kar amacı gütmeyen İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW)  yetkililerin geçen ay karantinayı ihlal ettikleri gerekçesiyle beş genci bir köpek kafesine kilitlediklerine dikkat çekti. Ayrıca, polisleriN sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri için insanları öğle güneşinde oturmaya zorladıkları bildirildi.

'Yasal değil'

Avukat ve Free Legal Assistance Group'un (FLAG) kurucusu Jose Manuel Diokno, insanları kafeslere kapatmanın veya insanları 300 kez çömeltirmenin yasal olmadığını ifade ederek, 'Yasa uygulayıcıları tarafından herhangi bir ihlal için verilebilecek tek ceza yerel yasalarda ve ulusal yasalarda bulunanlardır ve insanların köpek kafeslerine konulmasına veya uzun süre egzersiz yapmalarına izin veren herhangi bir yasamız yok” ifadelerini kullandı.

Duterte'den asker ve polise "vur" emri

Duterte'den asker ve polise "vur" emri

Filipinler, koronavirüsü kontrol altına almak için sert bir yaklaşım benimsedi. Başkan Rodrigo Duterte, geçen yılın Nisan ayında, polisin virüs kısıtlamalarını ihlal eden herkesi vurarak öldürme hakkı olduğunu söyledi. Duterte yaptığı konuşmada, 'Tereddüt etmeyeceğim. Polise, orduya ve barangaylara emir verdim: Eğer onlar itaatsiz olurlar ve size karşı koyarsa onları vurun' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
27
14
11
9
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
B

squat'tan ölmek... ders alınacak bir ölüm. trajikomik bir olay

gizemakay

vur emri mi