Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs Nedeniyle İran'a Açılan Sınır Kapıları Kapatıldı, Uçuşlar Durduruldu

etiket Koronavirüs Nedeniyle İran'a Açılan Sınır Kapıları Kapatıldı, Uçuşlar Durduruldu

İran'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısının 8'e yükselmesinin ardından Türkiye, İran'la olan sınır kapılarını geçici olarak kapattı. İran'dan Türkiye'ye uçuşlar tek taraflı olarak durduruldu. Dün Van’da koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alınan 5 kişinin testlerinin de negatif çıktığı açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs tehdidi nedeniyle iki ülke arasında kara sınırı kapatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını nedeniyle İran'la olan sınır kapılarının geçici olarak kapatıldığını söyledi.

Koca sınır dışında uçuşların ve kara yolu ulaşımınında durdurulduğunu açıkladı👇

Koca ayrıca Van'da virüs şüphesiyle tedavi altına alınan kişilerin test sonuçlarının negatif çıktığını söyledi

Bakan Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  

'Bilim kurulumuz İran gündemi ile toplandı. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu özellikle çok yakından takip etmektedirler. Vatandaşımızı korumak adına karar almamız talimatı verildi. Bugün İran'da 3 adet kara hudut kapımız bulunmaktadır. Buna ilaveten Nahçıvan bölgesine açılan Dilucu sınır kapısı da mevcut. Bakanlığımıza bağlı bilim kurulumuzun tavsiyesiyle sınırda ilave tedbire ihtiyaç duyuldu. Kara ve demir yolu geçişleri bugün 17.00 itibariyle durduruldu. Hava trafiği de tek taraflı olarak durdurulacak.Tüm uluslararası uçuşlar yani İran'dan gelişler saat 20.00 itibarıyla tek taraflı ve geçici olarak durduruldu.  Karar koronavirüs tedbiri kapsamında alındı. İran’dan ülkemize giriş yapan tüm yolcular tek tek kontrol edilmekteydi, belirtiler tespit edilirse gözlem altına alınarak numuneleri labaratuvarlarımıza gönderilmekteydi. Bu çerçevede dün ve önceki gün, 8 İran vatandaşı hastalık bulgularının olması nedeniyle ülkemize girişleri verilmedi. Van'da soğuk algınlığı belirtileri olan 5 kişi gözlem altındaydı. Onların sonuçları da koronavirüs açısından negatif çıktı.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Pekcan: Türkiye'den İran'a ihracat ve transit işlemleri kontrollü devam ediyor

Bakan Pekcan: Türkiye'den İran'a ihracat ve transit işlemleri kontrollü devam ediyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 'Koronavirüs nedeniyle İran’a açılan kapılarımızda İran'dan tüm araç, eşya ve yolcu girişleri tedbir amacıyla geçici olarak durdurulmuştur. Türkiye'den (İran'a) ihracat ve transit işlemleri kontrollü devam etmektedir.' dedi.

43 kişide koronavirüs tespit edildi

43 kişide koronavirüs tespit edildi

İran'da bugün sabah saatlerinde 10 yeni vaka daha bulunduğu duyuruldu, saatler sonra 15 yeni vaka daha listeye eklendi. İranlı yetkililer vaka sayısının 43'e ulaştığını, hayatını kaybedenlerin ise 8 kişi olduğunu açıkladı.

"Tüm ülkeye yayılmış olabilir"

"Tüm ülkeye yayılmış olabilir"

İran Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada koronavirüs vakalarının ülkedeki tüm şehirlere yayılmış olabileceğini duyurdu. 

İranlı yetkiller, koronavirüsün Kum şehrindeki Çinli işçilerin ülkelerini ziyaret etmesinin ardından İran'a girmiş olabileceğini değerlendiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pek çok bölgede okullar tatil edildi, sportif ve kültürel etkinlikler askıya alındı

Pek çok bölgede okullar tatil edildi, sportif ve kültürel etkinlikler askıya alındı

İran'da virüsün hızla yayılması nedeniyle 14 bölgede okullar ve üniversiteler tatil edilirken, sinema ve tiyatrolar kapandı. Spor müsabakaları geçiçi süreyle ertelendi.

Başkent Tahran'da eczaneler ve süpermarketlerdeki bütün dezenfekte etme ürünlerinin tükendiği bildiriliyor.

Dün İran'dan Van'a giriş yapan 5 kişi virüs şüphesiyle tedavi altına alınmıştı👇

İran'da vakaların artması nedeniyle sosyal medyada sınırların kapatılması gündeme gelmişti

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
245
60
37
6
6
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lestat

"Uçuşlar tek yönlü durduruldu" şeklinde haber yapıldı. Gelemiyorlar tamam da bizimkiler gidebiliyorsa ne anlamı kaldı kapatılan sınırın? Neyse bunu da sağ sa... Devamını Gör

albusseverus

İran sınır kapısı kapandı.. Uçuşlar durduruldu.. Bir kez daha sosyal medyanın gücünü gördük. Biz sesimizi çıkarmasak hiç bir şey olacağı yok! Ne yazık ki koc... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

ne yazik ki ucuslar iptal edilmedi. duzenli olarak istairport tan kontrol ediyorum Tahran'dan gelen ucuslari. 5 dk once yine indi. bugun kacinci oldugunu say... Devamını Gör

Tuna Karahan

Olması gereken.Bu güne kadar İrandan Türkiye'ye faydalı birsey geldigi görülmemistir zaten.

sensizsinema

Bunu bir de doğalgazını kapattıktan sonra söylesene delikanlı?