Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs ile Artan İnternet Kullanımı

Koronavirüs ile Artan İnternet Kullanımı

Sefa Gedik
25.05.2020 - 17:15

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs Covid-19 pandemisinden dolayı İnternet kullanımlarında olağanüstü bir artış gözlemlendi.

Ülkemizde de yoğun bir şekilde hissedilen salgının etkisi her geçen gün artmaktadır. İzolasyon ve sosyal mesafeyi korumak için alınan önlemler doğrultusunda evden çıkmamamız gerekiyor.  Evden çıkmamakla beraber evde geçirilen süreyi de doldurmak için birtakım aktiviteler yapılıyor.

Bu aktivitelerin elbette piyasada yansıması oluyor. Covid-19 salgınından sonra kitap ve puzzle satışlarının artmasıyla  beraber, sosyal aktivitelerin kısıtlanmasından dolayı sosyal aktivite sahalarının azalması ve elektronik ürünlerin satışlarının düşmesi gözlemleniyor.

Evde vakit geçirmeye çalışan insanların en çok üzerinde durduğu, yoğunlaştığı alan ise tabi ki İnternet. İnternet kullanımlarında Covid-19 salgınının başlamasıyla ve evden çıkışlara kısıtlama getirilmesiyle beraber muhteşem bir artış yaşandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

(Grafikte yer alan veriler tüm dünya genelindeki aramaların son 12 ayını kapsamaktadır.) Yukarıda grafiğini paylaştığımız Google Trend’den aldığımız istatistiksel veride en çok rağbet gören 4 platformu analiz ettik. Facebook, Google, Youtube ve Netflix, bu 4 platformda da Covid-19 salgını itibariyle oluşan artış gözle görülebilir, yüzdelik olarak baktığımızda da; %100'lük bir artış var diyebiliriz. 

Evden çalışma olanağının artmasıyla, salgınında yaygınlaşmasıyla beraber sektörel anlamda artışlar ve düşüşler oldukça doğaldır. İnternet kullanımlarının şu süreçte artmasıyla beraber yatırımcılarda artık bu alanda yatırımlarını arttırmaya karar vermiş gözüküyorlar. Bu salgın olumsuzluklarıyla beraber birtakım derslerde vermiş oldu. Tüm sektörlerin varlığını sürdürebilmesi için dijital alanda da var olması gerektiğini bu salgında biraz daha öğrenmiş olduk.

Yazar: Sefa GEDİK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın