Görüş Bildir
Haberler
Korona Döneminde Evde Çalışmak Zorunda Olan Çalışanlar İçin Eve Ofis Sesini Getiren Siteler

Korona Döneminde Evde Çalışmak Zorunda Olan Çalışanlar İçin Eve Ofis Sesini Getiren Siteler

Pek çok web sitesi ve uygulama, salgın süresince evden çalışan ve bu nedenle kendini yalnız hissedenler için ofis ortamındaki sesleri eve taşımaya başladı. Böylece yazıcıdan kahve makinesine, klavye ve çalan telefonlardan hapşıran, ıslık çalan, şarkı mırıldanan meslektaşlara kadar ofise dair tüm gürültü arka planda çalıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘The Sound of Colleagues’ (Meslektaşların Sesi) adlı site, yoğun ofis ortamından çıkıp mecburen evlere kapanan çalışanların bu süreçte yalnız ve izole hissetmemesi için, ofise dair hemen hemen her gürültüyü eve taşıyor.

Sitede oda içindeki sesler, etraftaki konuşmalar, açık camdan gelen cadde gürültüsü, ofisin köpeği, kahve makinesi, yazıcı, telefon, klavye sesleri ve hatta cama vuran yağmur gibi seçenekler var. Seçeneklerin her biri isteğe göre artırılıp azaltılabiliyor.

1 milyon kişi tarafından kullanılıyor

1 milyon kişi tarafından kullanılıyor

Merkezi İsveç’in başkenti Stockholm’de bulunan Red Pipe Studios’a ait olan proje, şimdiye kadar 1 milyondan fazla kişi tarafından takip ediliyor. Şirketin yöneticisi Tobias Norman“İnsanlar bir grup içindeyken kendilerini daha rahat hissetme eğilimindedir, aniden daha izole bir duruma sokulduklarında stresli olabilirler” diyerek durumu özetliyor.

Öksüren, şarkı söyleyen, ıslık çalan...

Öksüren, şarkı söyleyen, ıslık çalan...

‘I Miss the Office’ (Ofisi Özledim) adlı bir diğer site de, ofiste kaç kişi bulunacağınızı bile belirleyebiliyorsunuz. Site klasik ofis gürültülerinin yanı sıra öksüren, hapşıran, ıslık çalan veya şarkı mırıldanan meslektaşların seslerini de eve taşıyor.

'İşe konsantre olmanız daha iyi'

'İşe konsantre olmanız daha iyi'

King's College London’da Ruh Sağlığı alanında çalışan Profesör Neil Greenberg de, sessiz bir ortamda küçük kesintilerin dikkat dağıtma ihtimalinin daha fazla olduğunu vurguluyor. Greenberg, “Gürültüye alıştığınız yoğun bir ortamda olmanız ve ardından önünüzdeki işe konsantre olmanız daha iyi” diyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
6
6
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berçem Keleş

Ben yaklaşık 4 sene otobana 200 mt mesafede bir evde yaşadım. Odam tam otobana bakıyordu. Tabi geceleri tır kamyon otomobil sesleri hiç eksik olmuyor. Ama hi... Devamını Gör

Barney

evden çalışmanın en sevdiğim yanı sessizlikte çalışmak. zaten bıkmışım ofiste bir sürü salağın kuru gürültüsüne. bi de açıp bunu mu dinliyim :) açık ofiste ş... Devamını Gör