Görüş Bildir
Haberler
Korkunç İddia: 'İzmir'de Kız Çocukları Kaçırılıp Zorla Evlendiriliyor'

etiket Korkunç İddia: 'İzmir'de Kız Çocukları Kaçırılıp Zorla Evlendiriliyor'

Emre Ordu
01.02.2017 - 20:21 Son Güncelleme: 02.02.2017 - 12:40

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel İzmir'in Kiraz ilçesinden basına yansıyan korkunç iddialara ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Sayan Kaya'nın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine taşıdı. Sertel'in aktardığı iddialara göre Kiraz'da 18 yaşın altındaki kızlar kaçırılıp ardından para karşılığında zorla evlendiriliyor. Ve yine bu vahim iddialara göre 2016 yılında 20 aile kızlarının kaçırıldığı iddiasıyla emniyete şikayette bulundu fakat 19'u daha sonra şikayetlerini geri çekti...

DHA'nın haberine göre, Kiraz’da 20’ye yakın ailenin çocuklarının kaçırıldığına dair Emniyet Müdürlüğü’ne başvurduklarını, ancak daha sonra şikayetlerini çektiklerini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Bu vahim iddiaların şüphesi bile son derece korkunç. Bakanlığın bu iddiaları araştırması ve kamuoyunu bilgilendirmesi şart. Bu iddialar gerçekse tüm sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” dedi.

Kızların küçük yaşta evlendirilmesinin yasalara hem de toplum ahlakına aykırı olduğunu vurgulayan Sertel, şunları söyledi:

"Kızların ailelerine gidenler ’Olan oldu, evlendirin kızınızı, namusunuz da temizlensin’ diyerek ikna ediyor"

"Kızların ailelerine gidenler ’Olan oldu, evlendirin kızınızı, namusunuz da temizlensin’ diyerek ikna ediyor"

'Basına da yansıyan iddialara göre; İzmir’in Kiraz ilçesinin özellikle Sırımlı ve Olgunlar köylerinde 18 yaş altı kızların kaçırılarak para karşılığında evlendiriliyor. İddialara göre 15-16-17 yaşlarındaki kızlara talip gençler için erkek tarafın köyündeki muhtar, kızların ailelerine 8 bin TL’den başlayıp 18- 20 bin TL’ye kadar yükselen paralar teklif ediyor. Kızın ailesi kabul ederse anlaşıyorlar, ancak kabul edilmemesi halinde kızlar kaçırılıyor. Kaçırılan kızlar, erkek tarafının evinde kalıyor. Yine iddialara göre bu süre zarfında da kızların aileleri ile uzlaşılması için çabalar sürüyor ve paralar bu görüşmelerde de teklif ediliyor.

Köylerde dolaşan iddialara göre, kızların ailelerine gidenler ’Olan oldu, evlendirin kızınızı, namusunuz da temizlensin’ diyerek ikna ediyor. Kiraz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne 2016 yılı içerisinde, kızlarının kaçırıldığı iddiasıyla 20 ailenin başvuruda bulunduğu belirtiliyor. Ancak bu ailelerden 19’u daha sonra şikayetlerini geri çekmiş. İddialara göre, kız çocuklarının aileleri erkek tarafı ile uzlaştıktan sonra şikayetlerinden vazgeçti.

Yılbaşından bu yana iki aile şikayetçi oldu

Yılbaşından bu yana iki aile şikayetçi oldu

Bu yıl ise iki ailenin kızlarının kaçırıldığı iddiasıyla Kiraz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvuru yaptıkları yazılıyor. Bu iddialar Kiraz’ın değil tüm Türkiye’nin sorunudur. İddialar yerinde araştırılıp gerçekler ortaya çıkarılmalı ve bu işi yapanlardan, yaptıranlardan hesap sorulmalıdır.”

Sertel ayrıca AKP'li milletvekilleri tarafından bir süre önce Meclis’e getirilen ve toplumun tepkisi karşısında geri çekilen “İstismar Yasası”nın bu tür olayları meşrulaştıracağını ve o yasa geçmiş olsaydı bu iddiaların asla cezalandırılamayacağını da sözlerine ekledi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
451
222
89
35
7
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
raheanne

İzmir de olduğu için Atatürk'e, Atatürkçülere, Milliyetçilere veya İzmir'e saldıracak olanlara şimdiden söyleyeyim, orospu çocuğusunuz.

clearskies

İmam osurursa, cemaat sıçar..

Eddy Ga

Bu cahil pezevenkler yüzünden gül gibi kızların hayatları bok oluyor.