Görüş Bildir
Haberler
Korku Severler Toplansın! Son 30 Yılın Korkudan Uyutmayacak En İyi Filmleri

Korku Severler Toplansın! Son 30 Yılın Korkudan Uyutmayacak En İyi Filmleri

luna
17.07.2020 - 09:30

Uykularınızı haram edecek en iyi korku filmlerini sizler için derledik. Küçük bir öneri: Yalnız başınıza izlemeniz önerilmez :)

Not: Film açıklamaları Sinemalar ve Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. It - O (1990)

1. It - O (1990)

IMDb: 6.8

1960’larda Maine’deki küçük bir kasabada, sadece uyumsuz bir grup çocuğun farkedip üzerine gittikleri ve tüm benlikleriyle yaşadıkları bir dehşet hükmeder. Şehrin çocuklarını, sokak mazgallarından dışarı uzanan, palyaço şekline bürünmüş, açıklanamaz bir dehşet tek tek avlamaktadır. Pennywise ismini verdikleri bu yaratıkla yüzleşmiş ve bir şekilde hayatta kalmış altı oğlan ve bir kız çocuğu kendilerine Şanslı Yedili ismini takmışlardır. On yıllar sonra Pennywise hortladığında, şimdi 40 yaşlarında olan ve ABD’nin değişik yerlerine dağılmış yaşayan yedili, tekrar bir araya gelir. Dehşetle yüzleşip onu yenebilmeleri için kendi geçmişleriyle de yüzleşmeleri gerekecektir.

2. Misery - Ölüm Kitabı (1990)

2. Misery - Ölüm Kitabı (1990)

IMDb: 7.8

Paul Sheldon kolay okunan popüler romanlar yazarıdır. Artık kariyerinde bir dönüm noktasında olduğunu düşünür, seri maceralarını yazdığı karakteri Misery Chastain’in öldürüp diziyi bitirir. Paul taşrada geçirdiği bir araba kazasından yaralı kurtulur. Onu bulup evinde bakmaya başlayan Annie Wilkes, şans eseri Paul’un sadık okurlarından biridir ve kahramanı Misery Chastain’in de sıkı bir hayranıdır. Son kitabı okuyup Misery’nin ölümüyle şoke olan kadın öfkeye kapılır ve Paul’u ayağından feci şekilde yaralayarak onu yatağa hapseder. Hem bölge şerifi hem de menajeri umutsuzca Paul’ü ararken o, gardiyanı Annie’ye özel bir Misery macerası daha yazmak zorundadır.

3. Jacob's Ladder - Dehşetin Nefesi (1990)

3. Jacob's Ladder - Dehşetin Nefesi (1990)

IMDb: 7.5

Kâbusları uyanıkken de devam eden evli ve bir çocuk babası Vietnam gazisi Jacob Singer, aklını kaçırdığını düşünmektedir. Yaşadıkları, Vietnam'da askerler üzerinde denenen çok güçlü bir uyuşturucunun yan etkileri midir? Yoksa sadece savaş sonrası sıkıntıları daha da mı kötüleşmiştir? Ya da Jacob tahminlerinin ötesinde, çok daha korkunç bir durumla mı yüz yüzedir?

4. The Silence of the Lambs - Kuzuların Sessizliği (1991)

4. The Silence of the Lambs - Kuzuların Sessizliği (1991)

IMDb: 8.6

Akademiden mezun olmuş genç FBI ajanı Clarice Starling, FBI ajanı kurbanlarının derilerini yüzen sapık bir katilin elinden bir kadını kurtarmaya çalışır. Clarice, katila ulaşmak için başka bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır. Lecter’dan bilgi alması için önce onun güvenini kazanması gerekmektedir.

5. Candyman - Şeker Adamın Laneti (1992)

5. Candyman - Şeker Adamın Laneti (1992)

IMDb: 6.6

Öğrenci Helen Lyle Şeker Adam’la ilgili korkunç bir efsane olduğunu öğrenir. O, aynaya bakarak adını 5 kere tekrar ettiğin takdirde ortaya çıkan kancalı bir seri katildir. Merakına yenik düşerek küçük bir araştırmaya başlayan Helen kısa bir süre sonra inanılmaz bir av oyununu başlatmış olur. Yerel güçlerin hiçbir uyarısını dikkate almaz, bu arada tüyler ürpertici seri cinayetler işlenmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ringu - Halka (1998)

6. Ringu - Halka (1998)

IMDb: 7.2

Gizemli ölümlerin meydana geldiği bir sırada, izleyenlerin 7 gün sonra öldüğü esrarlı bir video kasetin varlığı kulaktan kulağa dolaşmaktadır.Böyle söylentilere kulak asmayan bir kadın gazeteci olayları araştırmaya karar verince, kendini tehlikeli ve ölümcül bir oyunun ortasında bulur.Kaseti izleyen gazetecinin gerçekten yedi gün ömrü mü kalmıştır, yoksa tüm bunlar bir şehir efsanesinden mi ibarettir? Zamana karşı amansız bir yarış başlamıştır...

7. The Six Sense - Altıncı His (1999)

7. The Six Sense - Altıncı His (1999)

IMDb: 8.1

Uzun yıllardır mesleğinden uzakta yaşayan psikiyatr Crowe, geçmişinde yaşadığı korkunç bir tecrübenin canlı anılarını halen daha taşımaktadır. Crowe yıllar önce ağır bir saldırıyı uğramış ve ölüm tehlikesi atlatmıştır. Şimdilerde küçük bir çocuğun, Cole'un doktorluğunu yapan bu adam zamanla Cole ile yakınlaşacak, küçük çocuğun daha önce kimseyle paylaşamadığı bir sırra tanık olacaktır. Küçük çocuğun sahip olduğu bu sır hem kendisinin hem de doktor Crowe'un hayatında fırtınalar koparacak bir kırılma noktasını doğuracaktır.

8. The Blair Witch Project - Blair Cadısı (1999)

8. The Blair Witch Project - Blair Cadısı (1999)

IMDb: 6.5

Üç kişilik bir belgesel ekibi Maryland sınırlarındaki Black Hills Ormanları'ndaki miti araştırmak üzere yola çıkar. Söylenegelen Blair Cadısı efsanesi hakkında bilgi edinmek ve bu efsanenin nasıl bir anlatıdan günümüze kadar geldiğini öğrenmek tek amaçlarıdır. Ormanda yaptıkları yolculuk araştırmacı bir atılımdan çok daha fazlasına gebedir. Geçen her dakika, bu efsanenin bir yalandan ibaret olmadığını anlayacaklardır. Bunu anladıklarında ise ormanın derinliklerinde çoktan kaybolmuş olacaklardır.

9. What Lies Beneath - Gizli Gerçek (2000)

9. What Lies Beneath - Gizli Gerçek (2000)

IMDb: 6.6

Norman Spencer bir işinde başarılı doktordur. Karısı ise güzeller güzeli bir bayandır. Dr. Norman Spencer karısını başka birisi için beklenmedik bir şekilde aldatır. Her şey oldukça yolunda giderken, aşk dolu bir ilişki bu virajı kabul edemeyecek kadar hassastır. Norman Spencer, işlediği günahın ağırlığı altında yoğun bir şekilde ezilecektir.

10. The Others - Diğerleri (2001)

10. The Others - Diğerleri (2001)

IMDb: 7.6

Amerika İkinci Dünya Savaşı'nın yaralarını sarmaya çalışmaktadır. New Jersey'de hayatını devam ettirmekte olan Grave ise savaşta eşini kaybetmiştir. Çocuklarının güneşe karşı alerjisi olduğundan oldukça karanlık bir evde yaşamaktadırlar. Grace, onlardan yardım almak üzere malikanelerine gelen insanlara yardım edip onlara iş vermektedir. Grace'in kızı olan Anne ise, Victor isimli bir hayali arkadaşa sahiptir. Bir gün oluşan sis yüzünden evin dünyanın geriye kalanıyla olan irtibatı tamamen kesilir. Grace ve çocukları, bir türlü güvenemedikleri çalışanlarıyla beraber yalnız kalmışlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. High Tension - Yüksek Tansiyon (2003)

11. High Tension - Yüksek Tansiyon (2003)

IMDb: 6.8

Okuldan arkadaş olan Alex ve Marie sınavlarına rahat bir yerde çalışabilmek dinlenmek için Marie'nin ıssız bir yerde olan evine giderler. Gece geç saat varır varmaz yatarlar. Kısa bir süre sonra kapı çalınır ve psikopat bir seri katil içeri dalıp evdekileri öldürmeye başlar. Marie bütün bu olanlara şahit olur ve katil onun odasına bakacağı sırada saklanır. Fakat katil Alex'i bulur ve onu kelepçeler. Marie, Alex'e yardım edeceğine söz verir ve katilden saklanarak hayatlarını kurtarmaya çalışır. Acaba Marie bu zorlu mücadeleden arkadaşıyla sağ kurtulabilecek midir? Acaba her şey göründüğü gibi midir?

12. The Descent - Cehenneme Bir Adım (2005)

12. The Descent - Cehenneme Bir Adım (2005)

IMDb: 7.2

Kocası, kızı ve arkadaşları ile birlikte tatile çıkan genç ve hoş bir kadın, trajik bir kazaya şahit olurlar. Aradan bir yıl geçtikten sonra genç kadın yine arkadaşları ile bir gün yürüyüşe çıkar. Bir mağara içinde düşen bir kaya nedeni ile orada mahsur kalırlar. Sahip oldukları donanım yetersizliğinden ötürü hayatta kalmak adına zorlu bir mücadele başlar. Bu sırada da kana susamış yaratıklarla karşılaşırlar. Gruptaki herkes bir takım sebeplerden ötürü birbirleri ile zıt düşerler. Artık herkes tek başınadır. Hayatta kalma yolunda kendilerinden sorumlu olduklarının farkındadırlar.

13. The Eye - Göz (2008)

13. The Eye - Göz (2008)

IMDb: 5.4

Başarılı bir viyolonist olan Sydney Wells, geçirdiği bir kaza nedeni ile beş yaşından beri kördür. Uzun zaman sonra görme yetisini yeniden kazanabilmek için bir kornea transplantasyonu ameliyatına girer ve operasyonun ardından iyileşme sürecinde tuhaf şeyler görmeye başladığını fark eder. Ürkütücü imgeler ile baş etmek zorunda kalır. Bu ameliyatın yan etkisi midir yoksa başka bir sır mı saklıdır ardında henüz bilinmemektedir. Doktor Paul Faulkner’ın desteği ile kendisine göz bağışlayanın kim olduğunu bulur. Sonra da görme algısının ardındaki gerçeği keşfetmek uğrunda sıra dışı bir yolculuğa çıkar.

14. Insidious - Ruhlar Bölgesi (2010)

14. Insidious - Ruhlar Bölgesi (2010)

IMDb: 6.8

Genç çift Josh ve Renai'nin, üç çocuğuyla birlikte yeni bir eve taşınır. Evde yaşanan tuhaf olaylar, Renai’ye evin hayaletli olduğunu düşündürür ve genç kadın kocasını taşınmaya zorlar. Bu sırada oğulları Dalton doktorların anlam veremediği bir komaya girer; tüm vücut fonksiyonları yerinde olmasına rağmen uyanamamaktadır. Aile yeni evlerine taşınmasına rağmen olaylar devam etmektedir; gece gündüz eşyalar yer değiştirmekte, kapılar açılıp kapanmakta ve etrafta tuhaf sesler duyulmaktadır. Josh, bu olanlara inanmasa da karısının ve annesinin eve medyum çağırmasına izin verir. O andan sonra olanlar ise en çok kendisini şaşırtacaktır.

15. Sinister - Lanet (2012)

15. Sinister - Lanet (2012)

IMDb: 6.8

Ellison Oswalt isimli bir suç yazarı, romanına malzeme toplamak için işlenen korkunç cinayetleri araştırmak üzere, eşi Tracy ve iki çocuğuyla birlikte ülkenin bir ucundan diğerine seyahat eder. Kiraladıkları dairede daha önce yaşayan tüm hane halkı öldürülmüştür. Ellison evin tavan arasında gizemli bir kutu bulur. Bulduğu bu kutunun içinden bir adet projektör ve onlarca video kaseti çıkar. Kasetleri izlemeye karar verir ve karşılaştığı sonuç tüyler ürperticidir. Karşısına çıkan şey daha önce burada yaşayan ailelerinin işkence ve ölümlerini kayda alındığı snuff filmlerdir. Kanı donan Ellison cinayetlerin ardında yatan gerçekleri ortaya çıkarmaya karar verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Mama - Anne (2013)

16. Mama - Anne (2013)

IMDb: 6.2

Victoria ve Lilly anne ve babası ormanın derinliklerinde öldürüldüğünde henüz çok küçük iki kız kardeştir. Vahşi doğada yapayalnız kalırlar ve 5 yıl boyunca nasıl hayatta kaldıklarını kimse çözemez. Kızların amcası Lucas kız arkadaşı Annabel ile kızları sahiplenirler ve mahkeme kararıyla evlerine alırlar. Fakat insanlıktan uzak büyümüş çocukların rehabilitasyon süreci de oldukça zor olacaktır. Çocukların uyumsuz davranışları ve evden kaçmalarının ardında travma ve stresten başka bir etken olduğunu fark eden Annabel, geceleri kızlara seslenen bir fısıltı olduğunu fark eder. Evdeki tek misafirler küçük çocuklar değildir, dudaklarından dökülen 'Mama' nereye gitseler arkalarında olan bir hayalettir...

17. It Follows - Peşimdeki Şeytan (2014)

17. It Follows - Peşimdeki Şeytan (2014)

IMDb: 6.8

Jay, yaşıtları gibi günlerini yakın arkadaşları ve ailesiyle geçiren sıradan bir gençtir. Bir gün hoşlandığı gençle birlikte şehir dışındaki bir harabeye gider ve sonrasında kendini baygın vaziyette bulur. Jay'in sıradan hayatı bu an itibarıyla deneyimlemeye başladığı tuhaf sanrılarla kabusa dönüşür. Peşinde birileri ya da bir şeyler tarafından izlendiğine emindir ve arkadaşlarıyla bir araya gelip kendini izleyen ürkütücü şeyden kurtulmanın bir yolunu bulmak zorundadır.

18. Under The Shadow - Korkunun Gölgesi (2016)

18. Under The Shadow - Korkunun Gölgesi (2016)

IMDb: 6.9

Hikaye İran-Irak savaşı sırasında Tahran’da geçiyor. Shideh, kocası zorunlu görev için başka bir şehre gönderildiğinde, devam eden bombardımanların yol açtığı tehlikeye rağmen kızıyla birlikte evlerinde kalmakta ısrar eder. Fakat insanların birer birer terk ettikleri apartmanda yalnız kalan anneyle kızı sadece savaş uçakları değil, bir hayalet de tehdit etmeye başlar.

19. Get Out - Kapan (2017)

19. Get Out - Kapan (2017)

IMDb: 7.7

Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Avrupalı Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır...

20. A Quiet Place - Sessiz Bir Yer (2018)

20. A Quiet Place - Sessiz Bir Yer (2018)

IMDb: 7.5

2 çocuklu bir aile, izole bir kırsalda sakin bir yaşam sürmektedir. Henüz büyüme çağlarında olan çocuklar da, ebeveynleri de hiçbir şekilde konuşmamakta, işaret diliyle anlaşmaktadır. Ancak bunun sebebi konuşamıyor olmaları değildir. Aile gıcırtı çıkaracak her türlü adımdan, ses yapacak her türlü hareketten uzak durmaktadır. Ancak günün birinde bu sakin hayat, küçük çocukların oyun oynarken bir lambayı devirmeleri ile tepetaklak olur. Durgun sessizliğin içinde çıkan bu ses, ailenin peşindeki varlığın dikkatini hemen çekecek ve aile sessizliklerini bozmanın bedelini ağır ödeyecektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Invisible Man - Görünmez Adam (2020)

21. The Invisible Man - Görünmez Adam (2020)

IMDb: 7.1

Kontrolcü ve baskıcı olan erkek arkadaşına daha fazla dayanamayan Cecilia gecenin bir yarısı kaçmanın bir yolunu bulur ve yaşadığı kabustan olabildiğince uzaklaşmaya karar verir. Eski sevgilisinin kendisini bulacağından endişe ettiği için saklanmaya karar veren genç kadın, kız kardeşi, kardeşlerin bir çocukluk arkadaşı ve onun kızından yardım alır. Ancak Cecilia’nın sorunlu eski sevgilisi intihar ettiğinde ve ona büyük servetinin cömert bir kısmını bıraktığında, Cecilia ölümünün bir aldatmaca olduğunu düşünmeye başlar. Bir dizi ürkütücü tesadüf tehlikeli hale gelmeye ve sevdiği insanların hayatını tehdit etmeye başladığında, Cecilia çaresizce kimsenin göremediği biri tarafından avlandığını kanıtlamaya çalışır. Ancak bu süreçte genç kadının akıl sağlığı tehlike altına girer.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
51
19
15
14
9
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın