Görüş Bildir
Haberler
Kore Yapımı Severlerin Aklını Başından Alacak Birbirinden Güzel Netflix'te Bulabileceğiniz Dizi ve Filmler

Kore Yapımı Severlerin Aklını Başından Alacak Birbirinden Güzel Netflix'te Bulabileceğiniz Dizi ve Filmler

Yağmur Türk
13.02.2021 - 10:15

K-drama severler buraya...

Not: Film ve dizilerin konuları Beyazperde.com alınmıştır.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/emlyntravis/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. It's Okay Not to Be Okay (2020)

1. It's Okay Not to Be Okay (2020)

IMDb: 8,7

Tür: Komedi, Dram, Romantik

Dizi, psikiyatri bölümünde çalışan bir adam (Kim Soo-Hyun) ile popüler ama asosyal kişilik bozukluğu olan bir kadının (Seo Ye-Ji) etrafında dönmektedir. Adamın aşka ayıracak vakti yoktur. Kadın ise aşk hakkında hiçbir şey bilmemektedir. Ancak, ikisi birbirlerini tanıdıkça yakınlaşır ve aşk sayesinde zorlukların üstesinden gelir. Kayıp ruhlarını ve kimliklerini yeniden keşfederler.

2. Şeytan Avcısı

2. Şeytan Avcısı

IMDb: 8,1

Tür: Aksiyon, Fantastik, Korku

Dizi, kendilerine ‘Counter’ adını verdikleri bir grubun etrafında dönmektedir. Her birinin kendine özel yetenekleri vardır. Amaçları, kötü ruhları yakalamaktır ve kendilerini bir noodle restoranın çalışanı olarak gizlemektedir.

3. Crash Landing On You (2020)

3. Crash Landing On You (2020)

IMDb: 8,7

Tür: Romantik, Komedi

Güney Koreli bir mirasçı ve bir ordu subayı olan Kuzey Koreli bir elitin hikayesini anlatıyor. Güney Kore’deki bir holdingin mirasçısı olan Yoon Se-Ri yamaç paraşütü yaparken sert rüzgâr nedeni ile Kuzey Kore’ye acil iniş yapmak zorunda kalır. Burada, Kuzey Koreli bir subay olan Lee Jung-Hyeok ile karşılaşır. Lee Jung-Hyeok, Yoon Se-Ri’yi koruyup gizler ve bu süreçte gönlünü Yoon Se-Ri’ye kaptırır.

4. Lovestruck in the City (2020)

4. Lovestruck in the City (2020)

IMDb: 7,5

Tür: Romantik, Dram

İşinde oldukça başarılı olan bir mimar, özgür ruhlu bir kadınla tutkulu bir yaz aşkı yaşar. Kadını unutamayan adamın en büyük isteği Seul sokaklarında onunla yeniden bir araya gelebilmektir. Adam, aklından çıkaramadığı kadını bulabilmek için yola koyulmaya karar verir.

5. A Love So Beautiful (2020)

5. A Love So Beautiful (2020)

IMDb: 8,5

Tür: Romantik, Komedi

Aynı isimli bir Çin dramasına dayanan A Love So Beautiful, büyümek, ailevi sorunlar, karşılıksız aşk ve lise hayatına değiniyor ve bir grup arkadaşı konu alıyor. Genç Sin Sol-i (So Joo-yeon) tuhaf komşusu Cha Heon'a (Kim Yo-han) aşıktır, ancak Woo Dae-seong (Yeo Hoe-hyun) okula transfer olmasıyla her şey değişir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Start-Up (2020)

6. Start-Up (2020)

IMDb: 8,1

Tür: Komedi, Dram, Romantik

Dizi, şirketlerinin, geleceğin ‘Google’u ve ‘Amazon’u olmasını hayal eden ancak bu konuda hiçte umut vaat etmeyen iki farklı kişinin etrafında dönmektedir. Aynı hayalin peşinden koşan bu ikili bir gün karşılaşır ve birbirlerine destek olup, birlikte işlerini geliştirirler.

7. Record of Youth (2021)

7. Record of Youth (2021)

IMDb: 7,3

Tür: Romantik, Dram

Dizi, modellik sektöründe gençlerin yaşadığı eğlenceli ve sorunlu anlarına odaklanıyor. Sa Hye-jun (Park Bo-gum), bir gün ünlü bir oyuncu olmayı hayal eden çalışkan bir modeldir. Sa Hye-jun hayranı olan Ahn Jeong-ha (Park So-dam), bir gün kendi salonuna sahip olmayı hayal eden, iyi kalpli ama yalnız bir makyaj sanatçısıdır. Hye-jun'un en iyi arkadaşı Won Hae-hyo (Byeon Woo-seok) ise bir gün kendi kariyerini kontrol etmeyi hayal eden bir aktördür.

8. Run On (2020)

8. Run On (2020)

IMDb: 7,9

Tür: Romantik, Dram

Dizi daha önce tamamen farklı dünyalarda yaşayan, birbirlerini tanıdıkça ve birlikte olgunlaşmaya başladıkça, kendilerini hapsettikleri kalıpları kıran iki kişinin arasındaki romantik ilişkiyi konu almaktadır.

9. Itaewon Class (2020)

9. Itaewon Class (2020)

IMDb: 8,2

Tür: Romantik, Dram

Dizi, adaletsiz bir dünyada yükselmeyi başaran inatçı ve cesur bir grup insanın etrafında dönmektedir. Itaewon’da ‘Jagga’ adlı bir restoran zincirinin sahibi, Jang Dae-Hee (Yoo Jae-Myung) ve onun oğlu, Park Sae-Ro-Yi’nin (Park Seo-Joon) hayatını mahvetmekle kalmaz ve babasının ölümüne neden olurlar. Park Sae-Ro-Yi, intikam almak için sahibi oldukları ‘Jagga’ restoran zincirini yok etmeye karar verir ve aynı bölgede bir restoran açar.

10. Burning (2018)

10. Burning (2018)

IMDb: 8,2

Tür: Dram, Gizem

Ara sıra yazarlıkla uğraşan Jongsu aynı zamanda yarı zamanlı kuryelik yapmaktadır. Bir gün bir paket teslimatına giden Jongsu bu sırda eski komşusu Haemi’yle karşılaşır. İkisi arasında kısa zamanda bir çekim oluşsa da Haemi’nin hayallerindeki Afrika seyahatine çıkması gerekmektedir. Genç kadın seyahate çıkmadan önce Jongsu’dan bir ricada bulunur. Haemi, ülke dışında olduğu zaman zarfında Jongsu’dan kedisine göz kulak olmasını talep eder. Jongsu, bu vesile ile aralarındaki iletişiminin kopmayacağını düşünerek genç kadının ricasını kabul eder. Ne var ki Haemi’nin geziden Ben adında gizemli bir adamla dönmesi, Jongsu başta olmak üzere herkesin hayatını kökünden değiştirir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mystic Pop-up Bar (2020)

11. Mystic Pop-up Bar (2020)

IMDb: 8,0

Tür: Komedi, Fantastik, Gizem

Dizi, gizemli bir 'pojangmachada' (yiyecek-içecek satılan seyyar tezgâh) gerçekleşen olayları konu almaktadır. 'Ssanggab Cart Bar' adlı bu pojangmachanın müşterileri sadece yaşayan insanlar değildir. Ölüler de 'Ssanggab Cart Bar'ın müşterileridir. 'Ssanggab Cart Bar'ın müşterileri, yemek yerken kendileri hakkında konuşur ve iç yaralarını iyileştirmeye çalışır.

12. Kingdom (2019)

12. Kingdom (2019)

IMDb: 8,4

Tür: Aksiyon, Dram, Korku

Kingdom, hanedanlığı etkisi altına alan salgından kurtarmaya çalışan bir prensin kötülüğe karşı açtığı savaş konu ediliyor. Güney Kore’de hüküm süren bir krallık, yozlaşma ve açlık karşısında diz çökmek zorunda kalır. Krallığın başına gelen felaketler yalnızca bununla da sınırlı değildir. Bulaştığı insanı canavara dönüştüren bir salgın hızla yayılmaktadır. Ölen kral ve diğer insanlar salgının etkisi ile canavar olarak dirilir. Haksız yere ihanetle suçlanan veliaht prens, babasının başına gelenleri öğrenmek hanedanlığa doğru yola koyulur. Prens, halkını kurtarıp salgının tüm ülkeye yayılmasını engellemek için karşısında bulunan yeni türdeki düşmanlarla mücadele etmek zorundadır.

13. Sweet Home (2020)

13. Sweet Home (2020)

IMDb: 7,4

Tür: Fantastik, Dram, Korku

Hyun, ailesini korkunç bir kazada kaybetmesinin ardından yalnız kalan bir lise öğrencisidir. Evini terk etmek zorunda kalan Hyun, canavarların insanlığı yok etmeye çalıştığı bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır. Hyun, insan ırkından geriye kalanları kurtarmak için zamana karşı savaşmak zorunda kalır.

14. Rookie Historian Goo Hae-ryung (2019)

14. Rookie Historian Goo Hae-ryung (2019)

IMDb: 7,4

Tür: Dram, Tarih, Romantik

Goo Hae-ryung, erkeklerin toplumdaki kadınlara nasıl baktığının çok iyi bilincindedir. İnsanlara göre Goo Hae-ryung'ın erken yaşta evlenmesi ve ömrünün geri kalanını kocasına ve kocasının ailesine hizmet ederek geçirmesi gerekir. Ancak Goo Hae-ryung, dayatılanların hiçbirine kulak vermez. Kendisini kitaplara ve bilime veren Goo Hae-ryung, 26 yaşında olmasına rağmen evlenmeye niyetli değildir. Tarih üzerine çalışan Goo Hae-ryung, dünyada herkesin eşit olduğunu kanıtlamak için zorlu bir mücadeleye girişir.

15. Mr. Sunshine (2018)

15. Mr. Sunshine (2018)

IMDb: 8,8

Tür: Dram, Tarih, Aksiyon

1900’lü yılların başında, Kore’nin Japon işgalinden (1910-1945) önceki dönemde geçmektedir. ABD’nin 1871 tarihinde Joseon'daki seferi sırasında, Joseonlu bir çocuk bir Amerikan savaş gemisi tarafından kurtarılır ve Amerika'ya götürülür. Bir yetişkin olduğunda Joseon’a geri döner. Burada bir Amerikan askeri olarak konuşlandırılır ve bir aristokrat aileden gelen kadına aşık olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The K2 (2016)

16. The K2 (2016)

IMDb: 7,8

Tür: Dram, Romantik, Gerilim

The K2; Irak'ta bir savaşta görev alan, savunma stratejileri konusunda çok iyi olan paralı bir askerin başından geçenleri anlatıyor. Kim Je-Ha adındaki bu asker, askerlik hayatı sırasında çeşitli haksızlıklar yaşar. Sonunda askerlikten atılır ve arananlar listesine adını yazdırır. Kim Je-Ha artık kaçak olarak yaşamaya başlar. Barcelona'da polislerden kaçtığı bir gün, Kore'deki başkanlık seçimi adaylarından Jang Se-Joon'un kızı ile karşılaşır.

17. Inheritors (2013)

17. Inheritors (2013)

IMDb: 7,5

Tür: Romantik, Dram, Komedi

Dizi, Kim Tan ve Cha Eun Sang'ın tesadüf eseri tanışmasıyla başlıyor. Koca bir imparatorluğun varisi olan ama ailesi tarafından dışlanan Kim Tan, Amerika'ya gönderiliyor. Konuşma engelli annesiyle birlikte yaşayan Cha Eun Sang ise ablasını görmek için Amerika'ya gitmeye karar veriyor. Amerika'ya gittiğinde olaylar pek istediği gibi şekillenmiyor ve zor bir durumdayken Kim Tan'ın ona yardım etmesiyle tanışıyorlar. Bu tanışmadan sonra Cha Eun Sang kendini zengin mirasçıların arasında buluyor ve hayatlarının aslında ne kadar da farklı olduğunu görüyor. Aralarında zengin ve fakir ayrımının olmasına rağmen birbirine aşık olan bu iki gencin başına türlü türlü zorluklar geliyor.

18. Hospital Playlist (2020)

18. Hospital Playlist (2020)

IMDb: 8,7

Tür: Dram, Komedi

1999 yılında, aynı tıp fakültesinde okumaya başlayan 5 doktor, şimdi aynı hastanede beraber çalışmaktadır. Dizi, hastanedeki sağlık personelleri ve hastalarının etrafında dönüyor. Onların umutsuzca verdikleri mücadeleyi konu alıyor.

19. My First First Love (2019)

19. My First First Love (2019)

IMDb: 7,6

Tür: Romantik, Komedi

My First First Love, yeni arkadaşlıklar edinen ve ilk aşklarını yaşayan bir grup üniversite öğrencisinin hayatına odaklanıyor. Yun Tae-o varlıklı bir ailenin oğludur. 20. yaş günü geldiğinde ailesi genç adama ev hediye eder. Yun Tae-o, tek başına yaşayacağını düşünürken beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Bir grup arkadaşı çeşitli nedenlerle evden ayrılınca soluğu Yun Tae-o'nun evinde alır. Birlikte yaşamaya başlayan gençler, arkadaşlığın ve ilk aşkın ne demek olduğunu birlikte öğrenmeye başlar.

20. 100 Days My Prince (2018)

20. 100 Days My Prince (2018)

IMDb: 7,5

Tür: Romantik, Komedi, Tarih

Dizi, aniden ortadan kaybolan Joseon’un veliaht prensi (Do Kyung-Soo) etrafında dönmektedir. Geçirdiği bir kaza sonucunda hafızasını kaybeden veliaht prens sarayın dışında yüz gün geçirir ve bu yüz gün boyunca sarayın dışında bir sivil olarak yaşar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Tune In For Love (2019)

21. Tune In For Love (2019)

IMDb: 7,1

Tür: Romantik, Komedi

1990'ların ekonomik krizi ülkeyi derinden sarsar. Uzmanlar krize neyin sebep olduğunu ve buhrandan kurtulmanın yollarının ararken ülkenin durumu gün geçtikçe daha kötü bir hal alır. Tam da bu sırada genç bir adam ve bir kadın, bir radyo programında birlikte çalışmaya başlar. Zamanla birbirlerine aşık olan çift, zamanın aşkları için pek de doğru olmadığını düşünür.

22. #Alive (2020)

22. #Alive (2020)

IMDb: 6,2

Tür: Aksiyon, Dram, Korku

Joon-woo, ebeveynleri ve kız kardeşiyle birlikte yaşayan ve günlerini video oyunlarıyla geçiren biridir. Bir gün ailesi dışarıdayken Joon-woo’nun arkadaşları ona televizyonu açmasını söyler. Haberde, gizemli, hızla yayılan bir hastalığın bulaşan kişilerin birbirini yemesine neden olduğu ve hükümetin kontrolü kaybettiği söylenmektedir. Joon-Woo, koşan ve birbirlerini yiyen kalabalıkları görmek için balkonundan dışarı bakar. Joon-Woo, ebeveynlerinden güvende olduklarını ve hayatta kalması gerektiğini söyleyen mesajlar alır.

23. Romance is a Bonus Book (2019)

23. Romance is a Bonus Book (2019)

IMDb: 8,1

Tür: Romantik, Dram

Romance is a Bonus Book, bir yayınevinde çalışan bir grup insanın hayatına odaklanıyor. Cha Eun Ho, bir yayınevinin baş editörü olan başarılı ve yakışıklı bir yazardır. Kang Dan-Yi ise iş bulmaya çalışan bekar bir annedir. Bir türlü iş bulamayan Kang Dan-Yi, özgeçmişi hakkında yalan söyleyerek Cha Eun-Ho’nun çalıştığı yayınevinde işe başlar. Bu sayede birlikte vakit geçirmeye başlayan Cha Eun Ho ve Kang Dan-Yi arasında çok geçmeden bir yakınlaşma başlar.

24. One Spring Night (2019)

24. One Spring Night (2019)

IMDb: 7,9

Tür: Romantik, Dram

Lee Jeong-in (Han Ji Min) bir akşam yakın arkadaşı Song Young Joo’nun evine gidip bir şeyler yiyip kafa dağıtmayı düşünmektedir. Hemen hemen dört senedir süren bir ilişkisi vardır, evlilik aşamasına gelinmiştir ama nedense Jeong-in kendini oldukça mutsuz hissetmektedir. O akşam sevgilisi Gi-seok ile buluşmak ve görüşmek istememiştir. Arkadaşı Young Joo ile aralarında geçen konuşmalara bakılırsa ilişkileri aslında çalkantıdadır. Sabah olur. Geceden kalma baş ağrısıyla uyanan ve işe gitmesi gereken Jeong-in arkadaşının evinin yakınlarındaki eczaneye uğrar. Kendine gelebilmesi için eczacıdan kendisine içecek bir şeyler vermesini ister, acelesi olduğu için de içeceğin kapağını eczacı açar ve şişeyi ona uzatır. Jeong-in ayrıca saçını düzeltebilmek için bir tane de paket lastiği rica eder. Elini cüzdanına uzatır ama o da ne? Cüzdanını arkadaşının evinde unutmuştur. Eczacı (Ji-ho) ile aralarında bakışmalar oluşur. Dizide işte tam da bu sahnede, 16 bölümlük bütün bölümlerini peş peşe izlemek isteyeceğiniz muhteşem bir aşk hikayesi başlar.

25. My Holo Love (2020)

25. My Holo Love (2020)

IMDb: 7,7

Tür: Romantik, Dram, Bilim-Kurgu

Türünün tek örneği olan Holo adlı hologram, bir rastlantıyla Han So-yeon’un hayatına girer. Eğer izin verirse Holo, ona ihtiyacı olan her konuda yardım etmeye hazırdır. So-yeon’un iş yerindeki birine âşık olduğunu fark eden Holo, ona ilişki koçluğu yapmayı teklif eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Love Alarm (2019)

26. Love Alarm (2019)

IMDb: 7,4

Tür: Romantik, Dram, Komedi

Love Alarm adında, yakınlarındaki birinin uygulamayı kullanan kişiden hoşlandığını haber veren bir telefon uygulaması kullanan Kim Jojo, alarmın çaldığını gördüğünde tüm vücudunun titrediğini hisseder. Uygulama ile hislerin saklanmasının bir yolu yoktur. Bu güzel durumları beraberinde getirdiği gibi aynı zamanda büyük bir kaos da yaratır. Kişisel sorunları ile başa çıkmaya çalışan Kim Jojo, bir yandan uygulamanın başına açtığı sorunlarla uğraşırken bir yandan da aşka kapılarını açmaya başlar.

27. Suits (2018)

27. Suits (2018)

IMDb: 7,4

Tür: Suç, Dram, Gerilim

Dizi, Güney Kore'nin en büyük hukuk firmasında avukatlık yapmakta olan Choi Kang-Seok (Jang Dong-Gun) ve lisansı olmadığı halde aynı şirkette avukatlık yapmaya başlayan Go Yeon-Woo'nun (Park Hyung-Sik) etrafında dönmektedir.

Sizin favoriniz hangisi? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
202
111
21
18
14
12
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın