Görüş Bildir
Haberler
Köpekler Kovid-19'u PCR Testinden Bir Hafta Önce Tespit Etti

Köpekler Kovid-19'u PCR Testinden Bir Hafta Önce Tespit Etti

Ulaş
07.03.2021 - 20:41

Belçika'da bir futbol kulübünün oyuncularıyla yapılan çalışma, eğitimli köpeklerin Kovid-19 vakalarını PCR testine göre günler öncesinden tespit edebildiğini gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Independent Türkçe'de yer alan habere göre çalışmada, futbolcuların koltuk altının silindiği terli bezler köpeklere koklatıldı. Daily Mail'in aktardığına göre, köpeklerin doğruluk oranı yüzde 99,5 oldu. Hayvanların eğitimini gerçekleştiren K9 Detection'ın CEO'su Johan Weckhuyzen, çalışmaya dair şöyle konuştu:

'Bizimle (köpeklerle) pozitif çıkan, ancak PCR testi negatif olan oyuncular vardı. 8 ya da 9 gün sonra onlar da pozitif çıktı. Bizim sonucumuza göre hareket etselerdi, virüs bulaşmış oyuncu daha önce karantinaya alınırdı ve virüs futbolcular arasında daha fazla yayılmazdı.'

Yapılan önceki araştırmalar, belirgin bir "koronavirüs kokusu" olduğunu ortaya koymuştu.

Yapılan önceki araştırmalar, belirgin bir "koronavirüs kokusu" olduğunu ortaya koymuştu.

Ancak bu kokuyu teşhis etmede şu an tek yol eğitimli köpekler.

Çalışmada yer alan Belçika'nın en üst düzey ligi Pro League takımlarından KV Oostende ise 'Futbol maçına gelmeden önce birkaç bin kişiye PCR testi yaptırmak mali açıdan sürdürülebilir değil ve pratik olarak imkansız' açıklamasını yaptı.

'Hayatlarımızı yeniden açmak için her ihtimali göz önünde bulundurmalıyız' ifadelerini kullanan kulübe göre köpeklerin PCR testinin yerine geçmesi pek ihtimal dahilinde değil. Ancak bu canlılar taraftarların tribünlere geri dönmesini sağlama yolunda toplu tarama aracı olarak kullanılabilir.

Eğitimli köpekler Finlandiya, Şili ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde havalimanlarında da kullanılıyor. Finlandiya'daki ilk sonuçlar, hayvanların doğruluk oranının yüzde 95'le yüzde 100 arasında olduğunu göstermişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
24
6
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aslı

Dünyayı köpekler yönetsin valla tam patileri öpülecek hayvanlar😆

DR.D

Allahın işine bak. Köpekler sandığımızdan çok daha yetenekli ve akıllı. Birine köpek diyince hakaret oluyor ancak bence iltifat olarak bile algılanması gerek.

lilithtrinity

ya biz sizi hak etmek için ne yaptık neeee!!