Görüş Bildir
Haberler
Köpeği Olanların İzlemesi Gereken 10 Film

etiket Köpeği Olanların İzlemesi Gereken 10 Film

Oncu Ertas
23.07.2015 - 20:13 Son Güncelleme: 26.07.2015 - 14:50

Onlar konuşamıyorlar ama aslında bize çok şey anlatıyorlar, beyaz perdede bile...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "John Wick"

1. "John Wick"

'John Wick' bir aksiyon filmi ancak filmin baş kahramanının köpeği ile olan bağı, beraber olan sahneleri ve bir çok karede köpeğinden bahsetmesi aslında hikayenin örgüsünün temel unsuru. Finaliyle de bizi mest ediyor.

http://www.imdb.com/title/tt2911666/

2. "Marley& Me"

2. "Marley& Me"

'Owen Wilson' ve 'Jennifer Aniston'ın başrolünü paylaştığı bu film, çocuk sahibi olmadan önce yavru bir köpek alan çiftin başına gelen olayları anlatıyor. Köpeklerinin ismini 'Marley'koyan çift başta ona eğitim vermekte çok zorlansalar da daha sonra onu ailenin bir parçası olarak kabul ediyorlar. Çiftin çocuklarının da doğmasıyla aile daha da genişliyor ve 'Marley'ailenin başına gelen iyi, kötü, acı, tatlı tüm olaylarda onlara eşlik ediyor. Filmin finali oldukça duygusal.

http://www.imdb.com/title/tt0822832/

3. "Eight Below"

3. "Eight Below"

2013 yılında talihsiz bir kazayla aramızdan ayrılan 'Paul Walker'ın başrolünde olduğu film 'Nankyoku Monogatari'adlı uzak doğu filminin hollywood versiyonudur. 'Husky'cinsine hayran olacağınız, çok duygulanacağınız ve bu pati canlarımızın içinde taşıdığı fedakarlığa ve dayanışmaya şaşıracağınız bir yapım.

http://www.imdb.com/title/tt0397313/?ref_=nv_sr_1

4. "I Am Legend"

4. "I Am Legend"

Zombilerle dolu bir dünyada tek dostu pati canıyla yalnız kalan 'Will Smith'in köpeğiyle olan sahneleri çok güzel.(izlemeyenler için spoiler vermek istemiyorum)

http://www.imdb.com/title/tt0480249/?ref_=ttfc_fc_tt

5. "As Good as It Gets"

5. "As Good as It Gets"

Oldukça takıntılı olan, titizlik hastası 'Melvin'(Jack Nicholson)dayak yiyen komşusunun köpeğine başta istemeyerek bakmak zorunda kalır ama daha sonra bu şirinlik abidesi pati can zekasıyla kendini 'Melvin'e hayran bırakır, hatta o kadar hayran bırakır ki ' Melvin' onu sahibine geri vermek istemez. Bu filmdeki performansıyla 'Nicholson'ın Oscar heykelini kaptığını belirtmek isterim.

http://www.imdb.com/title/tt0119822/

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Amores Perros"

6. "Amores Perros"

'Paramparça Aşklar ve Köpekler' bir çok festivalde 30'dan fazla ödül almış bir yapım. Ne yazık ki hala bir gelir kaynağı olarak yapılan köpek dövüşlerine de yer veren film özellikle, sokak köpekleriyle gezen 'Daniel'karakterinin bu dövüşlerden yaralı bir şekilde kurtardığı köpeği evine getirdikten sonra yaşanılanlar izleyiciyi epey zorlar. Ne yazık ki bu pati canlarımız için her şey güllük gülistanlık olmuyor her zaman. Madalyonun bu yüzüne de bakmak gerek.

http://www.imdb.com/title/tt0245712/

7. "A Dog Year"

7. "A Dog Year"

Bu filmi özellikle tavsiye ediyorum. Orta yaş bunalımından dolayı oldukça huysuzlaşan 'Jon Katz'(Jeff Bridges)köpeklerle ilgili kitaplar yazan bir yazardır. Son kitabına bir türlü başlayamayan ve agresifliğinden ötürü eşinin de onu yalnız bırakmasıyla 'Jon'un yolu birbirlerinin ruhunu tamir edecek olan bir köpekle kesişir. 'Border Collie'cinsi bu pati can daha önceki sahibinden şiddet görmüş, fiziksel sorunlar yaşamış ve travma geçirmiştir.

Filmde özellikle 'Jon'un bu pati canı anlamaya başladığı sahneler ve 'Border Coliie'nin bakışları çok güzel.

http://www.imdb.com/title/tt0808232/?ref_=nv_sr_1

8. "Homeward Bound:The Incredible Journey"

8. "Homeward Bound:The Incredible Journey"

Aslında köpeklerin ve kedilerin seslendirildiği filmleri sevmiyorum ama bu filmin çok sıcak ve samimi bir havası var. Sesler de 'Michael J.Fox' ve 'Sally Field'gibi isimlere ait olunca izlemesi daha keyifli. Ailenizle birlikte izleyebileceğiniz sıcacık bir pati can filmi.

http://www.imdb.com/title/tt0107131/?ref_=nv_sr_1

9. "Hachi:A Dog's Tale"

9. "Hachi:A Dog's Tale"

Gerçek bir hikaye olmasından mıdır, böyle bir dostluğu bir insanla yaşayamayacağımızı bilmemizin çok acı olmasından mıdır, Tokyo'daki 'Shibuya'istasyonundaki o heykelin canlı gibi durmasından mıdır bilmiyorum ama yürek dağlayan bir filmdir 'Hachi'. Bırakın dolsun gözleriniz ve rahat rahat ağlayın.

'Sakıncası yoksa bir sonraki treni beraber bekleyelim mi?'

http://www.imdb.com/title/tt1028532/?ref_=nv_sr_1

10. "Feher isten"-"White God"

10. "Feher isten"-"White God"

Kesinlikle birinci sırayı hakeden bir Macaristan yapımı. Aldığı bir çok ödülü sonuna kadar hak ediyor. Cicili bicili, sıcacık, yüzümüzden tebessüm oluşturan o senaryolardan oldukça farklı, belki de hayatın ta içinden, zor yutkunan bir öykü. Evimizi açtığımız, belki de onları savunmasız bıraktığımız pati canların sokağa bırakıldıktan sonra neler yaşayabileceğine dair çok sert bir film. Filmi izlerken zorlanabilirsiniz ancak böyle bir final çok zor görürsünüz.

http://www.imdb.com/title/tt2844798/?ref_=nv_sr_1

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
297
163
102
76
70
56
54
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Cangönül

hachi çok kötü lan

Emre Cangönül

yani ağlatır o anlamda yoksa at gibi film

Adem Koçaker

yorum yapmadan geçemedim. hayvan diye adlandırdığmız canlıların; insani duygulara bizden daha fazla sahip olduğunun kanıtı işte bu filmler. tek istekleri sev... Devamını Gör

Hamza Topkaya

SİZE BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM BİR FİLM: Doğuştan kör olan genç bir kızın bir de yavru köpeği vardır. Birgün evinden çıkarken bir adamdan karşıya geçmek için y... Devamını Gör

Burak Genç

güney kore filmi olabilirmi öyle bi film izledim