Görüş Bildir
Haberler
Konsolcular Anlamaz! Her PC Oyuncusunun Yakından Bildiği 13 Durum

Konsolcular Anlamaz! Her PC Oyuncusunun Yakından Bildiği 13 Durum

Oyun sektöre her geçen gün daha da büyürken biz oyuncuların da oyun oynamak için tercih ettiği cihazlar farklılık gösteriyor. Ancak bunların içinde PC tahtını kolay kolay kimselere bırakmayacak gibi görünüyor. Bir PC oyuncusu olan herkesin en az bir kez tecrübe ettiği 13 durumu bir araya getirdik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir süre sonra çekilmez hale gelebilen sırt ve bel ağrıları

Masanın başına kurulup saatlerce oyun oynadıktan sonra fark edersiniz ki sırtınızdan belinize doğru ince ince inen ağrı size rahat vermemeye adeta yemin etmiş. Uzun süre bilgisayar kullanımını uzmanlar da önermeseler de oyuna kendimizi kaptırıp zamanın nasıl geçtiğini anlamamak bir hayli klasikleşmiş bir durum bizler için. Oyuncular için üretilmiş, bel, sırt ve boyun desteğine sahip sandalyelerden kullanmak da bu sorunu bir nebze çözebiliyor.

2. Zaman içerisinde donanım güncelleme ihtiyacı

2. Zaman içerisinde donanım güncelleme ihtiyacı

PC'nizin donanımı zaman içerisinde yeni nesil oyunlar karşısında yetersiz kalmaya başlayabilir. Bu durumda yapılacak ilk şey donanıma bir el atarak ihtiyaç duyulan parçaları güncellemektir. Ayrıca donanımı parça parça güncelleyebilmek de paha biçilemez bir rahatlıktır. Yine de mevcut döviz kuru durumu bir hayli zorlaştırabiliyor.

3. Özgürce oyun modlayabilmenin rahatlığı

Oyunda NPC'lerin yüzlerini ifadesiz mi buluyorsunuz? Hiç dert değil, modlayın gitsin! Ya da kaplamalar gözünüze yetersiz mi gelmeye başladı? İnternette sorununuzu çözecek tonlarca moddan dilediğinizi seçerek oyununuza kurun. Mod desteği olan oyunların PC'de sunduğu özgürlük paha biçilemez.

4. Oyunlara çok daha ucuza sahip olabilmek

4. Oyunlara çok daha ucuza sahip olabilmek

Oyun fiyatları her ne kadar el yakmaya başlamış olsalar da bu konuda PC oyuncularının çok daha şanslı oldukları bir gerçek. Konsol cephesine kıyasla biz PC oyuncuları oyunlara çok daha ucuza sahip olabiliyoruz.

5. Konsol oyuncularının nasıl FPS oynayabildiklerine şaşırmak

5. Konsol oyuncularının nasıl FPS oynayabildiklerine şaşırmak

Biz klavye ve mouse kullanarak yüksek tempolu FPS'leri oynamayı kafamızda bitirmişken konsol oyuncularının kontrolcü yardımı ile nasıl o tempoya uyabildikleri bizler için bir gizemdir. Aim assist gibi yardımcı unsurlar olsa da çoğu PC oyuncusu buna pek de sıcak bakmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bazı özel oyunları oynayamamanın verdiği hüzün

Özellikle PlayStation cephesinin birbirinden güzel özel oyunlarını çoğu kez yalnızca uzaktan izleyebiliriz. Horizon: Zero Dawn'ın başlattığı PlayStation özel oyunlarının PC için de çıkış yapması olayının daha da büyüdüğünü görmek de en büyük arzularımızdan.

7. Çoğu zaman Gamer Mark denilen ize sahip olmak

7. Çoğu zaman Gamer Mark denilen ize sahip olmak

Sürekli sert zemin üzerine elimizin aynı noktasını masaya dayayarak mouse ve klavye kullanmak yıllar içerisinde bazı deformasyonları da beraberinde getiriyor elbette. Bunlardan en çok bilinen ve göze çarpanı da Gamer Mark.

8. Çeşitli platformların neredeyse her hafta bedava verdiği oyunlar

Bu gözler ne bedava oyunlar gördü. Yeri geldi GTA 5 bedava verildi, yeri geldi 300 TL fiyat etiketli oyun kapış kapış alındı bu kampanyalardan. Oyuncuları kazanmak için verilen kıyasıya rekabetten en karlı çıkan da hiç şüphesiz bizler oluyoruz.

9. Oyun cihazının yeri geldiğinde iş ve okul için de kullanılabilmesinin rahatlığı

9. Oyun cihazının yeri geldiğinde iş ve okul için de kullanılabilmesinin rahatlığı

Oyun oynamak için topladığınız sisteminizin size sunduğu tek şey bu değildir. PC aynı zamanda sizin projelerinizi rahatça sürdürebilmenize, raporlarınızı yazmanıza, makalelerinizi kaleme almanıza ve toplantılarınızı düzenleyebilmenize de olanak sağlar. Hele bir de laptop sahibiyseniz hem iş hem oyun cihazınızı yanınızda rahatça gezdirebilirsiniz.

10. Bilgisayarınızı servise verdiğinizde çöken uğursuz ruh hali

10. Bilgisayarınızı servise verdiğinizde çöken uğursuz ruh hali

Acaba sorunum çözülecek mi tedirginliğinin çok daha ötesinde cihazınızı bilmediğiniz bir yere teslim ettiyseniz bir de sağ salim geri alabilecek miyim soruları üşüşür beyninize. Bilgisayarını rastgele bir yere teslim ettikten sonra eksik parça ile geri alan kullanıcıların hikayelerine her bilgisayar kullanıcısı rastlamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Oyunların sistem gereksinimleri tedirginlik içerisinde takip etmek

Video oyunları o kadar hızlı gelişiyor ki ayak uydurmak neredeyse mümkün değil. Her geçen gün daha da yükselen sistem gereksinimleri karşısında biz PC oyuncuları da yeni oyunların istedikleri sistem gereksinimlerini sürekli takipte kalmak durumundayız.

12. Oyunlara illegal yollardan çok daha kolay ulaşabilmek

Elbette asla tasvip etmediğimiz bir durum olsa da bu bir gerçek. PC kullanıcılarının korsan olarak tabir ettiğimiz yazılımlara ulaşma imkanları çok daha rahat. Bu da haliyle korsan oyunculuğa da yansıyor. Asla önermediğimiz bu durumumun cihazınızda ciddi problemlere yol açabileceğini hatırlatmakta da fayda var.

13. Klavyenin WASD tuşlarının çok daha erken silinmesi

13. Klavyenin WASD tuşlarının çok daha erken silinmesi

Neredeyse her oyunun kontrol şemasındaki yön tuşları olan WASD bir PC oyuncunun klavyesinde hiç şüphesiz en çok kullanılan tuşlardır aynı zamanda. E haliyle bu tuşların renkleri diğerlerinden çok daha önce solar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
9
6
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pxx

Zamanında oyun indircem diye kim bilgisayarına virüs sokmadı ki? Bir süre haşır neşir olduktan sonra neyin virüs olup olmadığını anlıyorsun.