Görüş Bildir
Haberler
'Kongre İçin Yarın 4 Aday Burada Olacağız'

etiket 'Kongre İçin Yarın 4 Aday Burada Olacağız'

Ulaş
14.05.2016 - 10:49

MHP'nin kaosa dönüşen kurultay süreciyle ilgili bir araya gelen genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, kararlarını yazılı olarak duyurdu ve '15 Mayıs Pazar günü kurultay adresinde olacağız.' dedi. Açıklamada hükümeti de eleştiren muhalifler, 'MHP'nin bir iç meselesi olan tüzük kurultayı, AKP ve hükümetin meselesi haline gelmiştir. Bir saatte başbakan değiştiren, iki saatte kongre kararı alan zihniyet, MHP Tüzük Kurultayını yaptırmamak için hukuku ayaklar altına almıştır.' ifadelerine yer verdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bu suçlamalara 'iftira' diyerek tepki gösterdi.

Kurultayın yapılması planlanan otele inceleme için giden Meral Akşener 'Ben ve arkadaşlarım 4 aday yarın delegelerimizle kongrenin yapılması için burada olacağız. Şimdi TOMA'lar karşımızda. İlle bir salonda olması gerekmiyor kongrenin.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP'nin hukuk karmaşasına dönen kongre sürecine Adalet Bakanlığı ve Ankara Valiliği'nin de müdahil olmasının ardından muhalif kanatta fikir ayrılığı ortaya çıktı. 

Al Jazeera'den Gonca Şenay'ın haberine göre; Meral Akşener, kongrenin yapılacağı otelin yakınında, durdurulduğu polis noktasında yaptığı açıklamada Pazar günü kurultayın yapılacağını söylerken diğer adaylardan Koray Aydın kongrenin ertelendiğini söyledi.

Çağrı heyeti de bir açıklama yaptı. Heyet, kongrenin gerçekleşmesi için her türlü çabanın gerçekleşeceği belirtildi. Açıklama şu şekilde;

Muhalif adaylar Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın'ın yaptığı ortak yazılı açıklaması ise şu şekilde;

"Baskı ve engellemelere rağmen kurultayımızın yapılacağı adreste olacağız"

"Baskı ve engellemelere rağmen kurultayımızın yapılacağı adreste olacağız"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muhaliflerin açıklamasında, hükümetin kurultay sürecine müdahil olması eleştirilerek 'bir saatte başbakan değiştiren, iki saatte kongre kararı alan zihniyet Milliyetçi Hareket Partisi Tüzük Kurultayını yaptırmamak için hukuku ayaklar altına almıştır' denildi.

Açıklamada ayrıca 'Bütün bu anayasa ve yasaların çiğnenmesi ve fiili baskı ve engellemelere rağmen MHP Genel Başkan adayları 15 Mayıs 2016 tarihinde saat 10.00'da kurultayımızın yapılacağı adreste olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.' ifadelerine yer verdi.

Akşener: Yarın 4 aday birlikte geleceğiz

Akşener: Yarın 4 aday birlikte geleceğiz

Meral Akşener, kongrenin yapılmasının planlandığı Büyük Anadolu Oteli'ne incelemede bulunmak üzere geldi. Otelin girişinde güvenlik güçleriyle karşılaşan Akşener, kurultay salonunu incelemek, keşif yapmak için geldiğini ancak TOMA'larla karşılaştığını belirtti.

Türkiye'de Anayasa'nın askıya alındığını savunan Akşener, delegelerin Ankara'ya gelmeye başladığını, ülkücüleri henüz kimsenin tanımadığını söyledi.

15 Mayıs itibarıyla 5,5 aydır delegelerin, ülküdaşların, dava arkadaşlarının büyük bir edep ve medeni bir dille demokratik hakkını kullanmaya ve bir kongre yapmaya çalıştıklarını anlatan Akşener, 'Yarın buraya biz 4 aday dün aldığımız karar neticesinde birlikte geleceğiz, ondan sonrasını suç işleyenler düşünsün.' diye konuştu.

Kurultay salonunun mühürlü olup olmadığını bilmediğini dile getiren Akşener, öyle bir mühür varsa bu durumun çok abuk ve hukuksuz bir durum olduğunu aktardı.

'İlla bir salonda yapılması gerekmiyor'

Mahkeme hakiminin verdiği karara karşılık bu hakime bağlı olan bir icra müdürünün kanuna aykırı hareket ettiğini savunan Akşener, 'Ben ve arkadaşlarım 4 aday yarın burada delegelerimizle kongrenin yapılması için burada olacağız. Şimdi TOMA'lar karşımızda. İlle bir salonda olması gerekmiyor kongrenin.' ifadesini kullandı.

Akşener, kongrelerin kapalı bir alanda yapılması gerektiği yönünde herhangi bir zorunluluk olmadığını söyledi.

Bozdağ'dan eleştirilere yanıt

Bozdağ'dan eleştirilere yanıt
İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ muhaliflerin yazılı açıklamasındaki eleştirilere Twitter'dan tepki gösterdi ve 'MHP Büyük Kongresi'yle ilgili hukuki süreçlere; Ak Parti, Adalet Bakanlığı ve şahsımın müdahale ettiği iddiaları büyük bir iftiradır' dedi.

Bozdağ;  'Parti içi rekabette, delege ve kamuoyunda daha güçlü olmak için Ak Parti, Adalet Bakanlığı ve şahsımın isminin kullanılması, ahlaksızlıktır. MHP'deki kongre tartışmaları, MHP'nin iç işidir; bizi ilgilendirmez. Bizi bu sürece müdahilmiş gibi göstermek, iftirayı hakikate çevirmez.' ifadelerini kullandı.

Kurultay tartışmaları bu boyuta nasıl geldi?

Kurultay tartışmaları bu boyuta nasıl geldi?

Ankara 12’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 8 Nisan’daki ilamıyla MHP olağanüstü kongresinin toplantıya çağrılması ve gerekli işlemlerin icrası hususunda bir çağrı heyeti oluşturulmuştu.

Kongre için görevlendirilen heyet, 15 Mayıs tarihinde olağanüstü kongre çağrısı yapmıştı. Ancak olağanüstü kurultay süreci yerel mahkemeler tarafından durdurulmuştu.

Genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin olağanüstü kongre kararının engellenmesine yönelik itiraz kararını kabul edilmesi halinde 15 Mayıs’ta kongrenin gerçekleşeceğini açıklamıştı.

Son olarak Ankara 2. İcra Mahkemesi, MHP’de olağanüstüsü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etmişti. Bu karardan birkaç dakika sonra Gemerek’teki Asliye Hukuk Mahkemesi, olağanüstü kongreyle ilgili yeni bir tedbir kararı almıştı.

Bunun üzerine açıklama yapan parti avukatı Yücel Bulut, kongrenin yapılamayacağını söyleyerek, polisi göreve çağırmıştı.

Dün akşam saatlerinde ise Ankara 25’inci İcra Müdürlüğü, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin ihtiyati tedbir kararının hala geçerli olduğunu ve kongrenin toplanamayacağını duyurmuştu. Son olarak da valiliğin, kongrenin yapılamayacağına dair kararı gelmişti.

Al Jazeera ve Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
251
178
28
24
23
9
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sek...

Akp Bahçeli gitmesin diye ellerinde ki tüm kozları oynamaya başladı. Ondan başka kendini destekleyecek birini bulamazlardı.

Kağan Göktaş

bahçeli osurdu akp sıçtı hepsi aynı bok!

görüncek adam

Bu ülkede hak-hukuk var diyenin anasını....