Görüş Bildir
Haberler
Kongre Baskınının Sembol İsmi Trump'ı Yakacak: 'Bize İhanet Etti'

Kongre Baskınının Sembol İsmi Trump'ı Yakacak: 'Bize İhanet Etti'

ABD'de başkanlık seçimlerinin ardından yalanan 6 Ocak'taki kanlı Kongre baskınının sembol ismi haline gelen ve boyalı yüzü, mızraklı ilginç kostümüyle dünyada gündem olan Jacob Chansley, Trump aleyhine ifade vermek istediğini belirterek herkesi şoke etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'de mızrağı, kürk şapkası, boyalı yüzü ve boynuzlarıyla 6 Ocak'taki Kongre baskınının sembolü haline gelen ve kendisini 'QAnon Şamanı' olarak tanımlayan Jacob Chansley, azil davasında eski ABD Başkanı Donald Trump aleyhinde ifade vermek istediğini söyledi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Kongre baskını sonrasında kamu düzenini bozma ve mülke zarar verme suçlamasıyla gözaltına alınan Chansley, Trump'ın Kongre baskınında gözaltına alınanlar için af çıkarmamasına tepki göstererek 'ihanete uğradıklarını' savundu.

Teksaslı bir emlakçı olan ve özel uçağıyla saldırı günü Washington DC'ye gelen Chansley, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada baskına 'korkunç derecede sevdiği' Trump'ın çağrısıyla katıldığını belirterek, 'Başkanımın çağrısına uydum. Bizden yapmamızı istediği şeyi yaptım. Tüm vatanseverlerin orada olmasını o istedi' dedi.

Senato'daki azil davası 8 Şubat'ta başlayacak

Senato'daki azil davası 8 Şubat'ta başlayacak

Trump'ın azil davası 8 Şubat'ta başlayacak. Trump, Senato'da görülecek davada beş kişinin yaşamını yitirdiği Kongre baskınından önceki konuşmasıyla 'destekçilerine isyana teşvik' suçlamasıyla yargılanacak.

Dava sonunda yapılacak oylamada Trump'ın suçlu bulunması için 100 üyeli senatoda üçte iki çoğunluk gerekiyor.

100 üyeli Senato'da Cumhuriyetçiler ile Demokratlar ve onlara destek veren bağımsız senatörlerin sayısı eşit. Fakat 50-50'lik eşitlik halinde karar belirleyici oyu kullanma hakkı ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'te olduğu için, Demokratlar çoğunlukta sayılıyor.

Senato'nun yargı sürecini Trump'ın 2024'teki başkanlık seçimlerinde aday olmasını engellemek için kullanabileceği belirtiliyor.

"Trump pedofililere karşı savaşıyor"

"Trump pedofililere karşı savaşıyor"

QAnon, Trump'ın 'Şeytana tapan pedofil bir elite karşı mücadele yürüttüğünü' savunan ve hiçbir temele dayanmayan bir komplo teorisi.

Kongre baskını sırasında Amerikan Federal Soruşturma Bürosu tarafından teşhis edilen 400 zanlının 135'i yakalanmıştı.

Savcılığa göre gözaltına alınan kişilerden bazıları 'Trump'ın emirlerini yerine getirmek için' baskına katıldıklarını söylüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Phoenix Jean Grey

Pedofil elit iddası komplo teorisi değil sayın editör. ABD medyasından gördüklerini papağan gibi tekrarlıyosun. Şuan ABD başındaki Biden'ın kameralar önünde ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ah canım benim, kandırıldınız mı siz? Ne istedi de yapmadınız mı? Bir kereden bir şey olmaz, sıkmayın canınızı...

Ziya Akbaş

Aklıma bir haber geldi, Z kuşağına da hatırlatma olsun. :D Erdoğan Bayraktar'ın NTV'ye verdiği ve sonrasında NTV arşivlerinden silinen açıklama, tarih 25 A... Devamını Gör