Görüş Bildir
Haberler
'Komşu'ya Giden Türklerin En Çok Tercih Ettiği 13 Yunan Adası

'Komşu'ya Giden Türklerin En Çok Tercih Ettiği 13 Yunan Adası

kostas papadopoulos
10.06.2015 - 11:10 Son Güncelleme: 12.06.2015 - 18:11

Son yıllarda Yunan adaları Türkiye'den oldukça fazla turist çekmeye başladı. Biz de sizler için Türklerin en çok rağbet ettiği Yunan adalarını araştırdık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kos

Kısa kaçışlar için yakın olması dolayısıyla en uygun adalardan biri. Bodrum'dan feribotla sadece 45 dakika. Adanın en meşhur restoranı Nick The Fisherman ancak diğer yerlerin de ondan kusur kalır yanı pek yok. Gece hayatı da çoğu adadan çok çok daha iyi.

2. Symi

Sevgilisiyle birlikte tatile çıkacakların romantizmin doruklarına ulaşabilmek için gidecekleri en uygun ada. Yine Bodrum'dan feribotla ulaşım mümkün. Burada gece hayatı sıfır. Sadece sevgilinizle baş başa kalın ve bu güzel adanın keyfini çıkarın. Bu arada adadaki en iyi restoran 'To Spitiko' diyebiliriz.

3. Mykonos

Harika plajlarının yanında gece hayatı açık ara en iyi ada. Bu adada eğlence 24 saat. Hiç ara verilmiyor. Küçük bir tavsiye, bu ada sevgiliyle gidilecek bir ada değil sadece yalnızsanız bu adayı tercih edin.

4. Santorini

Adeta cennetten bir köşe olan bu adada fotoğraf çekmekten başınızı kaldıramayacaksınız. Burayı beğenmeme gibi bir ihtimaliniz yok. Bu adada sakin ve romantik bir tatil de geçirebilirsiniz, çılgın partilere de katılabilirsiniz. Kısacası burayı mutlaka görmelisiniz.

5. Rodos

Tarihe meraklıysanız mutlaka görmeniz gereken bir ada. Türkiye'den de ulaşım çok rahat. Yaz tatilinizi aynı zamanda kültür tatiline de çevirmek istiyorsanız burası biçilmiş kaftan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Girit

Eğer siz de tatil boyunca olduğunuz yerde duramayanlardansanız bu adayı tercih edeceksiniz demektir. Ada o kadar büyük ki (Yunan adalarının en büyüğü) tamamını gezebilmeniz için uzunca bir tatil yapmanız gerekecek.

7. Thassos

Türkiye'den yaklaşık 8 saatlik bir kara yolculuğu ardından da 35 dakikalık feribot yolculuğuyla ulaşabileceğiniz başka bir cennet ada. Çekirdek aile yazlıkçı modunda tatile çıkanlardansanız kaçırmamanız gereken bir yer.

8. Naxos

Hem rüzgar sörfü gibi çeşitli sporlara ilgi duyanlar hem de tarih ve arkeoloji meraklılarının pas geçmemesi gereken bir ada. Tek dezavantajı direkt ulaşımın olmaması. Ancak Kos, Rodos, Sakız, Midilli veya Samos üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

9. Hios (Sakız)

Çeşme'ye gelmişken Yunan mezelerinin de tadına bakalım diyenler için harika bir fırsat. Çeşme'den sadece 45 dakikalık bir feribot yolculuğuyla ulaşılan ada adından da anlaşılacağı gibi sakız ağaçlarıyla meşhur. Eğer sakız seviyorsanız sakızın reçelinden rakısına her türlü ürününü bu adada bulabilirsiniz.

10. Midilli

'Rakı balık Ayvalık'çıların feribotla 1 buçuk saatte ulaşabileceği Midilli'ye gitmek için birçok sebep var. Ancak orijinal adı olan Lesvos'tan (lezbiyen) da anlaşılacağı üzere 'şu mayomu çıkartayım da rahat rahat güneşleneyim' diyenler için en ideal ada.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kalymnos

Trecking, dağcılık gibi sporlara ilginiz varsa tam sizlik bir ada. Bodrum'dan direkt ya da Kos üzerinden aktarmalı olarak ulaşabileceğiniz bu ada yaz tatiliyle hobilerinizi birleştirmek için bir numaralı tercih sebebi.

12. Nisyros

Küçük bir volkanik ada olan Nisyros'a ulaşım yine ya Bodrum üzerinden direkt olarak ya da Kos aktarmalı olarak gerçekleşiyor. Küçük bir volkanik ada olan bu yer doğa olaylarına meraklılar için bir numara. Hem adadaki devasa krateri ziyaret edebilir hem de Ege'nin muhteşem sularında yaz tatilinizi geçirebilirsiniz.

13. Samos

Kuşadası'ndan 1 buçuk saatlik feribot yolculuğuyla ulaşılabilen ada hem sakinlik isteyen hem de çok sakin olmasın sıkılırım diyenler için en uygun yer.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
16
3
2
1
1
0