Görüş Bildir
Haberler
Komplocuların Gündeminden Düşmeyen Adam Bill Gates'in 2021 Yılında Okuduğu En İyi 5 Kitap!

Komplocuların Gündeminden Düşmeyen Adam Bill Gates'in 2021 Yılında Okuduğu En İyi 5 Kitap!

Adorno
27.11.2021 - 08:15

Kuşadası tatiliyle de ülke gündemimize bomba gibi düşen, Microsoft'un kurucusu ve eski CEO'su Bill Gates, kış tatili gelmeden önce kendisine göre bu yılın favori kitaplarını kişisel blogu GateNotes üzerinden yayınladı. Corona salgını sırasında komplo teorisyenlerinin odağında yer alan ismin kitap teması da atmosfere uygun olarak bilim kurgu oldu! Çocukken bilim kurguya çok düşkün olduğunu belirten Gates'in önerdiği kitaplar nelermiş, gelin birlikte bakalım;

İçeriğin Devamı Aşağıda

A Thousand Brains: A New Theory of Intelligence – Jeff Hawkins

A Thousand Brains: A New Theory of Intelligence – Jeff Hawkins

Makinelerde 'genel zeka' kavramının gelişimini destekleyen yeni bir teori ortaya koyan kitap, PalmPilot'un da kurucu olan Jeff Hawkins tarafından yazılmış etkileyici bir eser. Kitap için 'tıbbın iyileştirilmesi gibi gerçekten karmaşık, çok yönlü zorlukların üstesinden gelmemize yardımcı olacağını' düşündüğünü söyleyen Gates, kitabın bu konudaki bilgilendirici ve aydınlatıcı yaklaşımını oldukça başarılı buluyor. Kitap henüz Türkçeye çevrilmemiş durumda.

Klara ile Güneş – Kazuo Ishiguro

Klara ile Güneş – Kazuo Ishiguro

Sıra dışı gözlem yeteneğine sahip bir yapay zekâ olan Klara, kendisi gibi “Yapay Arkadaş”ların satıldığı mağazadaki yerinden insanları izleyip dış dünyayı öğrenmeye çalışır, onu yeni evine götürecek o özel çocuğu sabırla bekler. O çocuk nihayet çıkageldiğinde, Klara kendini ezici kaygılar ve kırılgan umutlarla dolu bir dünyada bulacak, sarsılmaz bir adanmışlıkla bağlandığı Güneş’in yardımıyla bir mucizeyi gerçek kılmaya çalışırken insan denen canlıyı bütün zaafları ve çelişkileriyle tanıma fırsatı bulacaktır.

Günümüzün en büyük yazarlarından Kazuo Ishiguro, Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazandıktan sonra yayımlanan ilk romanı “Klara ile Güneş”te, yeni teknolojilerin etkisiyle köklü değişimler geçirmiş bir toplumda yaşanan, sevgi, umut ve fedakârlığa dair unutulmaz bir hikâye anlatıyor.

Not: Kitabın tanıtım metni Yapı Kredi Yayınları'ndan alınmıştır

The Code Breaker: Jennifer Doudna, Gene Editing, and the Future of the Human Race – Walter Isaacson

The Code Breaker: Jennifer Doudna, Gene Editing, and the Future of the Human Race – Walter Isaacson

Steve Jobs'ın biyografisinin de yazarı olan Walter Isaacson, bu sefer CRISPR gen düzenleme teknolojisinde katkısı olan Nobel Ödüllü kimyacı Jennifer Doudna ve çalışma arkadaşlarını odağına alıyor. Kitabın merkezinde ise ekip arasında gen düzeleme konusunda yaşanan etik temelli tartışmalar yer alıyor. Kitap henüz türkçeye çevrilmemiş durumda.

Kurtuluş Projesi – Andy Weir

Kurtuluş Projesi – Andy Weir

Marslı kitabıyla büyük başarı yakalayan, dünyanın çok satan bilim kurgu yazarlarından Andy Weir, yeni kitabı Kurtuluş projesinde, Güneş’i 'güneş yiyen' bir mikroorganizmadan korumak için barışçıl bir uzaylıyla birlik olan bir lise öğretmenini konu alıyor. Birçok eleştirmen tarafından son zamanların en iyi bilim kurgu eseri olarak nitelendirilen kitap, Bill Gates'in de 2021 yılındaki favorileri arasında.

Hamnet – Maggie O-Farrell

Hamnet – Maggie O-Farrell

William Sheakspeare’nin oğlu Hamnet’i ve kendisinin ölümünün Sheakspeare’e nasıl dünyanın en ünlü oyununu yazma konusunda ilham verdiğini konu alan kitap, yazarı Maggie O-Farrell'a da 2020 yılının en iyi Kadınlar Kurgu Ödülü'nü kazandırdı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cengiz ÇİFTÇİ

Bill Gates'in onca işinin arasında 2021de okuduğu kitaplar değil bunlar, okuduğu kitapların içindende en beğendiği 5 kitap. Henüz 2021 de bitmedi. Kendime y... Devamını Gör