Görüş Bildir
Haberler
Koltuk Altı Kararmalarına Son Verecek 8 Doğal Yöntem! Yaz Sezonunda Çok Daha Öz Güvenli Hissedeceksiniz

Koltuk Altı Kararmalarına Son Verecek 8 Doğal Yöntem! Yaz Sezonunda Çok Daha Öz Güvenli Hissedeceksiniz

R.G.
25.11.2020 - 16:24

Koltuk altı sürtünme, epilasyon veya genetik kaynaklı birçok nedenden kararabiliyor. Özellikle yazın gelmesiyle birlikte bu problem daha çok gün yüzüne çıkıyor ve kadınlar için kabusa dönüşebiliyor. Koltuk altı beyazlatıcı krem kategorisinde birçok ürün bulunsa da biz bu içeriğimizde doğal ve kolay ulaşılabilir olan önerileri listeledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karbonat

1. Karbonat

Karbonata az miktarda su ekleyin. Macun kıvamı gibi bir kıvam yakaladığınızda koltuk altlarında kararan bölgelere sürün ve bir süre bekleyin. Karbonat gözeneklerin açılmasını sağlar ve düzenli kullanıldığında kararan koltuk altlarının daha beyaz bir görünüme kavuşmasını sağlar.

2. Limon

2. Limon

Her yöntemi uygularken koltuk altlarınızın temiz olduğundan emin olmalısınız. Limonu doğrudan koltuk allarınıza sürün ve iyice ovalayın. Bu işlemi günde 1 kez uyguladığınızda birkaç gün içerisinde değişimin farkına varacaksınız. Ancak limon içeriğinde asit barındırdığı için hassas ciltlerde uygulamadan önce küçük bir bölgede deneme yapın, eğer cildiniz bir reaksiyon göstermezse bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

3. Elma sirkesi

3. Elma sirkesi

Elma sirkesi bakteri oluşumunu ve kötü koku oluşumunu engellediği gibi kararan koltuk altlarını beyazlatmada da oldukça etkili bir ürün. Kararan bölgeleri sirkeyle ovun ve 15 dakika beklettikten sonra durulayın.

4. Muz kabuğu

4. Muz kabuğu

Muz kabuğu da içerdiği sitrik asit sayesinde güçlü bir beyazlatıcı etkiye sahip. Muz kabuğunun iç kısmı ile koltuk altlarınızı iyice ovun. Muz kalıntıları kuruyana kadar bekleyin ve daha sonra soğuk suyla koltuk altlarınızı nazikçe durulayın.

5. Patates

5. Patates

Koltuk altı kararmaları için patatesi iki farklı şekilde uygulayabilirsiniz. Orta kalınlıkta kestiğiniz patates dilimleriyle veya patatesi rendeledikten sonra elde edeceğiniz suyu ile koltuk altlarınızı ovabilirsiniz. İki yöntemin de düzenli uygulanması etkili sonuç verecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Domates

6. Domates

Beyazlatıcı etkiye sahip diğer bir doğal yöntem ise domates. Domatesi ezerek suyunu çıkarın ve koltuk altlarında kararan bölgelere uygulayın. Bir süre beklettikten sonra durulayın.

7. Salatalık

7. Salatalık

Salatalık tüm cilt tiplerinin rahatlıkla uygulayabileceği etkili bir yöntem. Salatalık dilimleriyle kararan bölgeleri ovun ve bir süre beklettikten sonra durulayın.

8. Süt

8. Süt

Cilt üzerinde aydınlatıcı etkiye sahip olan sütü koltuk altı kararmaları için kullanabilirsiniz. Ancak kararmaları azaltmak için lor peyniri ve sütü karıştırarak uygulamak çok daha kuvvetli bir etki oluşturur. Süt ve lor peynirini karıştırarak lapa oluşturun ve temizlediğiniz koltuk altlarınıza sürün. 15 dakika bekledikten sonra durulayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın