Görüş Bildir
Haberler
Kolesterol Karşıtı Gıdalar

Kolesterol Karşıtı Gıdalar

Pegarose
28.04.2014 - 12:16 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 12:19

Hiçbir belirti vermeyen kolesterol yüksekliği, birçok hastalığı da beraberinde getiriyor. Kolesterol yüksekliğinin, beslenme bozukluğunun yanı sıra genetik faktörlerle de oluşabileceğini söyleyen Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan şöyle konuşuyor: “Yüksek kolesterolden korunmanın yolu bilinçli bir beslenme programından geçiyor.” Zeytinyağının kolesterolü dengelemede önemli rol oynadığını belirten Prof. Dr. Mocan, şu besinleri tavsiye ediyor:

Zeytinyağı Tekli doymamış yağ asitleriyle iyi kolesterolü yükselterekkoroner arter hastalığını önlemeye yardımcı olur.

Elma Kolesterolü düşürdüğü kanıtlanan pektin adlı lif açısından zengindir. Gün içerisinde 2 elma yemeniz kolesterolünüzü düşmesinde faydalı olacaktır.

Ahududu Ne kalorisi ne de içeriğinde yağ bulunan ahududu, en faydalı meyvelerden biridir. Kalp ve felç gibi hastalıkları önlenmesinde etkili olan ahududu kolesterolü de dengeler.

Balık İyi bir Omega-3 yağ asidi olan balık kolesterol ve trigliseritleri düşürür. Koroner arter hastalığı riskini azaltır.

Badem Tekli doymamış yağ oranı ilekolesterolün dengede kalmasını sağlar.

Greyfurt İçeriğindeki C Vitamini güçlü bir antioksidandır.Atardamarlarda kötü kolesterolü önleyerek kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Havuç Lif bakımından zengin olan havuç, ayrıca kalsiyum pektat adlıkolesterolü düşürdüğü kanıtlanan bir çeşit çözülebilir lif içerir.

Kaynak: http://www.pegarose.com/kolesterol-ka...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın