Görüş Bildir
Haberler
Kocaeli'de İnsanlık Dersi: Engelli Çocuk İçin Güzergâhını Değiştiren Otobüs Şoförü

etiket Kocaeli'de İnsanlık Dersi: Engelli Çocuk İçin Güzergâhını Değiştiren Otobüs Şoförü

Batuhan
19.11.2018 - 11:25 Son Güncelleme: 20.11.2018 - 15:03

Kocaeli'de halk otobüsü şoförü, durakta tekerlekli sandalyede bekleyen engelli çocuk ve annesini araca alarak, güzergâh dışı olmasına ve yolcuların karşı çıkmasına rağmen gideceği yere kadar götürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmit-Derince hattında çalışan 41 J 0233 plakalı özel halk otobüsü şoförü evli ve iki çocuk babası Yakup Sağlam (35), Derince Sırrıpaşa durağında tekerlekli sandalyede bir çocuğu ve annesini görünce aracı durdurup aşağıya indi.

Çocuk ve annesinin, engelli rampası olmadığı için duraktan geçen otobüslere binemediğini ve 1 saattir beklediklerini öğrendiğini aktaran Sağlam, şunları kaydetti:

'Çocuğu kucağıma aldım. Otobüse bindirdim. Annesi, eski güzergahımız olan Postane Caddesi'nden gitmek istediğini söyledi. Muhtarlığa uğrayacakmış. Ben de otobüsteki yolculara eski güzergâhtan gideceğimi söyledim. Otobüsü yanaştırdım, 'İsteyen inebilir.' dedim. Bazı yolcular karşı çıktı, normal güzergâhtan gitmemi istedi. Belki de çocuğun engelli olduğunu bilmiyorlardı. Ancak otobüsten inen olmadı. Eski güzergâha döndüm. Muhtarlığın önüne geldim. Çocuğu indirdim' dedi.

"Ablanın yüzündeki tebessüm her şeye bedeldi"

"Ablanın yüzündeki tebessüm her şeye bedeldi"

'Ablanın yüzündeki tebessüm her şeye bedeldi.' diyen Sağlam ayrıca 'Yine olsa yine yaparım. İki gün önce 'Taksici engelli birini almadı' diye haber çıktı. Oraya yanaştığımda aklıma geldi. Tepki gösteren olursa da olsun, gerekirse otobüsten insin. Hepsi insin, onu götüreyim. O gün çalışmayayım, hiç önemli değil.' dedi.

Sürücünün engelli çocuğa yardımcı olduğu anlar aracın güvenlik kamerasında 🎥

Sosyal medyadan da bu güzel yürekli şoföre tebrik mesajları geldi...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
273
104
7
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
khaosevreni

Normalde yaptığı suç. Kimseye in diyemez kimseyi özel olarak evine bırakamaz. Bunlari yapamaz yani. Bunları yaptı diye de ovulemez normalde tabi. Ama otobusl... Devamını Gör

u1g9u0r5

Adam akıllı bir yorum..

Pasif Kullanıcı

helal olsun doğru bildiğinden şaşma sen doğru bir insansın