Görüş Bildir
Haberler
Kobe de 'Nefes Alamıyor'

Kobe de 'Nefes Alamıyor'

Batuhan
10.12.2014 - 11:01

ABD'de, siyah Amerikalıların ölümünden sorumlu polislere jürinin takipsizlik kararı vermesinin ardından başlayan gösterilerin spor sahalarına yansıması devam ediyor.

Los Angeles Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant da Sacramento Kings maçına, Eric Garner'in polis tarafından boğulduğu sırada söylediği 'I Can't Breathe' (Nefes alamıyorum) tişörtüyle çıkarak protestoda bulundu.

Lakers'ta Robert Sacre dışında tüm oyuncular bu tişörtlerle ısınmaya çıktı.

Daha önce bu tişörtü Derrick Rose, Kevin Garnett, Deron Williams, Jarrett Jack ve LeBron James gibi isimler de giymişti.

NBA dışında pazar günü oynanan Amerikan Futbol Ligi'nde (NFL) de benzer bir protestoda bulunuldu. Detroit Lions oyuncusu Reggie Bush pazar günkü Tampa Bay maçından önce 'Nefes alamıyorum' tişörtüyle sahaya çıkmıştı.

ABD'de polis şiddetine karşı sahalarda gösterilen bir başka eylem de St. Louis Rams ile Oakland Raiders maçının başında St. Louis Rams oyuncuları Ferguson'daki siyah Amerikalı genç Michael Brown'un öldüren polis memuru Darren Wilson hakkındaki katipsizlik kararını protesto amacıyla ellerini hava kaldırarak 'Don't shoot' (Ateş etme) demişlerdi.

Reuters

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kob...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0