Görüş Bildir
Haberler
Kobani Yeni Yıla Hava Saldırıları ve Çatışmalarla Girdi

Kobani Yeni Yıla Hava Saldırıları ve Çatışmalarla Girdi

ATKN
01.01.2015 - 15:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri dün Suriye'nin kuzeyindeki Kobani kentinde beş ayrı noktaya hava saldırıları düzenledi. Kentte 2014'ün son gününün yanı sıra ve 2015'in ilk saatlerinde de Kürt Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü arasında yoğun çatışmalar yaşandı.

Centcom (ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı) dün Irak ve Suriye'de hava saldırılarının sürdüğünü açıkladı.

Açıklamada, Kobani yakınlarındaki beş saldırıda, beş IŞİD binası ile altı IŞİD mevzisinin imha edildiği bildirildi.

YPG de IŞİD güçleri ile çatışamların yılbaşı gecesi ve yeni yılın ilk saatlerinde de sürdüğünü duyurdu. YPG'den yapılan açıklamaya göre Kobani'de iki bölge daha Kürt güçlerin eline geçti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Dün gece güçlerimiz çetelerin işgal ettiği stratejik Mekteba Reş ve 48. caddenin güneyinde bulunan Su Deposu bölgesini kurtarmak amacıyla bir saldırı düzenlemiştir. Dün öğlenden sonra saat 15.00 sularında başlayan operasyon yeni yılın ilk saatlerine dek aralıksız bir biçimde sürmüştür. Operasyon neticesinde Mekteba Reş ve Su deposu çetelerden temizlenerek özgürleştirilmiştir.'

'Kobani'nin yüzde 80'i elimizde'

'Kobani'nin yüzde 80'i elimizde'

YPG, çatışmalarda 24 IŞİD militanının ve üç YPG ve YPJ'linin (Kadın Savunma Birlikleri) öldüğünü duyurdu.

Erbil merkezli Rudaw aber ajansına konuşan Kobani'deki Peşmerge Güçleri Komutanı Şevket Muziri ise yılın son günü kentte çatışmaların doğu ve güney cephelerinde yaşandığını söyledi.

Muzuri, kentin yüzde 80'inin Kürt güçlerinin elinde olduğunu belirtti.

Öte yandan Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) de Kobani'de YPG'nin ilerleyişinin sürebileceğini aktardı.

SOHR güvenilir kaynaklara dayandırdığını belirttiği açıklamasında, kentin güneyindeki Boran bölgesindeki yoğun çatışmalar ardından, YPG'nin geniş bir alanda ilerleme sağlayabileceğini ve bu durumda kentin yüzde 70'ini ele geçirebileceğini bildirdi.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0