Görüş Bildir
Haberler
Klişeler Karşısında Aldığın Tavra Göre Seni Anlatıyoruz!

Klişeler Karşısında Aldığın Tavra Göre Seni Anlatıyoruz!

Biskrem
29.12.2015 - 13:58

Ah o klişeler yok mu o klişeler!.. Bi' bitse de kurtulsak diyorsun, biliyoruz. Peki nasıl bitecek? Belki senin elindedir? Bunu öğrenmenin tek yolu bu test!

1. Sosyal medyayla başlayalım: Arkadaşın klişe tatil fotoğrafları paylaşmakta sınır tanımıyor. Ona karşı nasıl bir tavır alırsın?

x

2. Günlerden 31 Aralık, arkadaşın da o habis klişe espriyi yaptı ve dedi ki "Hadi seneye görüşürüz". Tepkini çok merak ediyoruz!

3. Eğlenmeye çıkmışsın, ama DJ denilen arkadaş, ölümüne klişe şarkılar çalıyor. Eğlenceni de kesmek istemiyorsun. Ne yapacaksın, hadi bakalım!

x

4. Arkadaşın yeni İstanbul'a gitmiş gelmiş ve o talihsiz klişeyi zikrediyor: "İstanbul'da yaşanmaz ya, gidicen bi' hafta tatil yapıp geri dönecen." Cevabın ne olacak?

5. Geldik Facebook'taki akraba sorununa! Tüm edebi sanatları kullanıp muhteşem bir şeyler yazmışsın. Altına da akrabalarından birisi "Annenlere selam söle" yazmış. Tepkin?

x

6. Bir dizinin müptelası olmuşsun diyelim; izlemeden duramıyorsun. Ama arkadaşın olacak zat "Abi dizisini iyi çekememişler yha, kitabı daha iyiydi..." deyip duruyor, tepkin ne olacak acaba?

7. Pekii, trafiktesin diyelim. Yol ölümüne tıkalı. Arkadaki kornaya yükleniyor. Bu klişe duruma karşı nasıl bir tavır takınacaksın?

x

8. Son olarak... "Abi her şeyi bırakıp bi' sahil kasabasına yerleşeyim diyorum." cümlesine cevabın ne olabilir?

Anti Klişe Timi Başkanı!

Anti Klişe Timi Başkanı!

Verdiğin cevaplara göre, senin tam bir anti-klişe timi üyesi, hatta başkanı olduğunu tahmin ediyoruz. Tüm klişeler piyon, sense o piyonları deviren şah ve pek tabii ki tüm kilşeler mat! Klişelerden nefret ediyorsun, ama nefret etmekle kalmıyor; o ince, kıvrak zekanla bu klişelere karşı tavır alabiliyorsun. Ama canına yandığımın dünyasında klişe biter mi? BİTMEZ!.. Bu yüzden Biskrem senin her daim yanında, sıkıldıysa klişelerden Bi Biskrem ver geç, uğraşma fazla :)

Klişe Avcısı!

Klişe Avcısı!

Verdiğin cevaplara ve klişeler karşısında aldığın tavra göre, senin tam bir klişe avcısı olduğunu tahmin ediyoruz. Bir yerde bir klişe görmeyegör, alnının çatından vurursun o klişeyi evelallah. Tahammülün yok yani o kötü klişelere. Fakat sonuçta sen de insansın, arada gücün yetemeyebiliyor. O yüzden, dememiz o ki, sen bu kadar uğraşma; bi' Biskrem ver, tüm klişeler bitsin.

Klişe Paratoneri!

Klişe Paratoneri!

Evet, tüm klişeleri bir yıldırım olarak düşünürsek, sen de o yıldırımın karşısındaki en büyük savunma olan paratonersin. Senin tavrın tarzın biraz daha farklı; çoğu insanın elini titreten, sinirden çılgına çeviren o klişeler sende çok etkili değil. Daha soğukanlı, daha vakur bakabiliyorsun olaylara. Ama sonuçta sen de bir insansın, klişeler de bazen sınır tanımıyor. Gücün bittiği yerde Biskrem başlıyor unutma! Bi' Biskrem ver, tüm klişeler arkada kalsın!

Klişeler senden hep uzak olsun!..

Klişeler senden hep uzak olsun!..

Tüm klişeler biter,  Bi’ Biskrem versem…

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Janset cataltug

"bi' biskrem versem " lafıda fenalik getiren klişelerden biri degil mi acaba :)

Aptal Filozof

Ben o bisremi senin gotune vereyim. Ha! nasil fikir? Yeter ulan anladik isinizi yapiyorsunuz,cok guzel ama, artik bu reklamlari biraksaniz. Nasil olacak? Kli... Devamını Gör

Burak K.

Biskrem ne alaka amk