Görüş Bildir
Haberler
Klimenko: ''Türkiye Bizim Stratejik Müttefikimiz''

Klimenko: ''Türkiye Bizim Stratejik Müttefikimiz''

Onedio Medya
20.03.2014 - 19:30 Son Güncelleme: 20.03.2014 - 19:40

Klimenko: Türkiye Bizim Stratejik Müttefikimiz

Ukrayna'nın BM Cenevre Ofisi nezdinde Büyükelçisi Klimenko: 'Türkiye'nin son gelişmelerle ilgili takındığı güçlü pozisyonu takdir ediyoruz. Türkiye bizim stratejik müttefikimiz' 'Bu süreçte uluslararası toplumun desteğine tamamıyla güveniyoruz' 'Kırım'dan asla vazgeçmeyeceğiz'

CENEVRE (AA)

Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Büyükelçisi Yuri Klimenko, Türkiye'nin Ukrayna ve Kırım'daki son gelişmelerle ilgili takındığı güçlü pozisyonu takdir ettiklerini belirterek, Türkiye'nin Ukrayna'nın müttefiki olduğunu söyledi.

Klimenko, BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenledi.

Kırım'da yapılan referandumun yasal olmadığını ve Rusya'nın silahlarının gölgesinde gerçekleştirildiğini ifade eden Klimenko, Rusya'nın yaptıklarının açık bir şekilde uluslararası hukukun ihlali olduğunu kaydetti.

Bölgede durumun giderek kötüleştiğini vurgulayan Klimenko, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusu ve güneyini istikrarsızlaştırmaya çalıştığını söyledi.

Rusya'nın Sovyet tarzı uygulamalardan vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Klimenko, barıştan yana bir ülke olarak Rusya'yla diyaloga hazır olduklarını da belirtti.

Kırım Tatarları

Bir basın mensubunun Türkiye'nin bölgedeki kriz ve Kırım Tatarları ile ilgili tutumu konusundaki sorusu üzerine Klimenko, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili yaptığı son açıklamaya dikkati çekerek, 'Türkiye'nin son gelişmelerle ilgili takındığı güçlü pozisyonu takdir ediyoruz. Türkiye bizim stratejik müttefikimiz. Türkiye ile stratejik işbirliğimiz var' dedi.

Türkiye'nin, Rusya'nın tutumuyla tehdit edilen Kırım Tatarları'nı aktif olarak desteklediğine işaret eden Klimenko, Kırım Tatarları'nın daha önce de bölgeden sürüldüklerini ve pek çoğunun Türkiye'ye sığındığını anımsattı.

Kaynak: http://dunya.milliyet.com.tr/klimenko...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0