Görüş Bildir
Haberler
KKTC'de Flaş Karar!

KKTC'de Flaş Karar!

Onedio Medya
28.01.2014 - 00:52 Son Güncelleme: 28.01.2014 - 01:02

Kktc'de Flaş Karar! Erkek Erkeğe İlişki Artık...

KKTC’de bir süredir gündemde olan ceza yasası değişiklik tasarısı mecliste oy çokluğuyla kabul edildi. Ana muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi’nin boykot ettiği meclis oturumunda, paket halinde getirilen tasarı, koalisyon ortağı iki partinin oylarıyla onaylandı. Ceza yasasında yapılan önemli değişiklikler şöyle:

-Doğaya aykırı ilişki: KKTC’de eşcinsellik suç değil ancak 1960 öncesi İngiliz yönetimi döneminden kalan 154 sayılı ceza yasası erkek erkeğe cinsel ilişkiyi, “Doğaya aykırı ilişki” tanımıyla cezalandırıyordu. Bu yasa kaldırıldı ve cinsel tercih nedeniyle ayrımcılık yapılması ceza kapsamına alındı. Eşcinselliğin propagandası ise, suç kapsamında kaldı.

-Fuhuş: Ada’da faaliyette bulunan 39 gece kulübünde “konsomatris” adıyla gelen yabancı kadınların, yasalara göre suç olmasına rağmen fuhuş yaptığı biliniyor. Kabul edilen tasarı bu çelişkiyi ortadan kaldırıyor. Yeni yasada cinsel suçlar yeniden tanımlandı ve 18 yaşından büyüklerin gönüllü olması halinde fuhuşla suçlanmayacağını hükme bağladı. Fuhuşa aracılık yapan ya da fuhuşa zorlayanların cezaları artırıldı.

-İdam: Pratikte uygulanmayan idam cezası kaldırıldı.

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/guncel/kktcde...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0