Görüş Bildir
Haberler
Mardin Kızıltepe'de Bombalı Araç Saldırısı: 1 Ölü, 11 Yaralı

Mardin Kızıltepe'de Bombalı Araç Saldırısı: 1 Ölü, 11 Yaralı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde askerlik şubesine bombalı yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bariyerler nedeniyle askerlik şubesine giremeyen teröristlerin bombalı aracı şube girişinde infilak ettirdikleri belirtildi. Şube yakındaki inşaatta bekçilik yapan bir kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Twitter

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde gece geç saatlerde şiddetli bir patlama gerçekleştiği bildirildi.

Al Jazeera Türk ilçedeki askerlik şubesine bombalı yüklü araçla saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırıda 2'si asker 5 kişi yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA: İnşaatta bekçilik yapan bir kişi öldü

DHA: İnşaatta bekçilik yapan bir kişi öldü

Doğan Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre 23:40 sularında askerlik şubesi önünde bulunan bariyerler nedeniyle bahçeye giremeyen teröristler, bombalı aracı bina önünde infilak ettirdi. 

Patlama nedeniyle şube yakındaki inşaatta bekçilik yapan bir kişi yaşamını yitirdi. Kulübede nöbet tutan 2 asker ile yoldan geçen 3 sivil vatandaş da yaralandı.

Anadolu Ajansı ise saldırıda, Suriyeli bir inşaat bekçisinin hayatını kaybettiğini, 1'i asker 3'ü çocuk 11 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Olay yerinden ilk görüntüler

Patlamanın şiddetiyle askerlik şubesinin bahçe duvarıyla çevredeki ev, işyerleri ve park halindeki onlarca araç hasar gördü.

TSK'dan saldırıya ilişkin açıklama yapıldı

TSK'dan saldırıya ilişkin açıklama yapıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

'Kızıltepe Askerlik Şubesine 1 Nisan 2016 tarihinde saat 23.45 sıralarında, bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlenmiştir. Olay Yerine 02 nisan 2016 tarihinde saat 00.05’te polis, ambulans ve itfaiye intikal etmiştir. 

Kızıltepe As.Sb.ne (4'üncü Hd.A.K.lığı Orgeneral Kaya Yazgan Kışlasının yanında) yönelik bombalı araçla olduğu değerlendirilen saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız ve bir sivil güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralanmış; ancak bölgede bulunan bir sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 16 vatandaşımız ise yaralanmıştır.'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Olayların sonlanması için çılgın bir adam lazım doğuyu yakmadan bitmiycek soysuzlar

Sosyal deli

Aaa yine mi patlama vay amk! Hiç şaşırmadık... Yine kınıyoruz ve lanetliyoruz dimi? Dur yapim bi dakka. "Terörü kınıyorum ve lanetliyorum" Ooo süper ol... Devamını Gör

Ulan bi de bu R.T.E Anıtkabir'e gidiyorya o da ayrı bi saçmalık. Acaba niye gidiyo 'Bak ata kurduğun devleti ne hale getirdim' demek içinse anlarım