Görüş Bildir
Haberler
Türk Korku Filmleri! Yurt Dışında En Çok Beğeni Toplamış 15 Türk Korku Filmi

Türk Korku Filmleri! Yurt Dışında En Çok Beğeni Toplamış 15 Türk Korku Filmi

Türk korku filmleri... Yerli korku filmleri son 10 yıl içerisinde büyük bir gelişme kaydetti. 

Çocukluğumuzdan beri korkarak dinlediğimiz cin hikayeleri, geçtiğimiz 10 yıl içerisinde birkaç Türk yönetmen sayesinde yepyeni bir sinema janrına hayat verdi. Cin temalı Türk korku filmleri...

Türk izleyicilerin bir kısmı senaryoları basmakalıp ve alışılmış bulsa da, yabancı seyirci için cin - büyü temaları fazlasıyla orijinal ve korkutucu bulundu!  Yerli korku filmleri de yurt dışında büyük ses getiriyor ve beğeni topluyorlar. En iyi Türk korku filmlerini arıyorsanız doğru adrestesiniz. 

Hollywood'un şeytan çıkarma sahnelerinden bıkanları böyle alalım: İşte en başarılı ve en korkunç Türk korku filmleri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Baskın: Karabasan - 2015

1. Baskın: Karabasan - 2015

Baskın beş polisin gece devriyesi sırasında gelen yardım çağrısı üzerine destek için gittikleri terkedilmiş tarihi bir Osmanlı karakolunda başlarına gelenleri konu alıyor. Dünya prömiyerini Toronto Film Festivali’nin “Midnight Madness” seçkisi kapsamında gerçekleştiren Baskın, Can Evrenol’un aynı adlı ödüllü kısa filminden uyarlandı. Filmin yönetmen koltuğunda Can Evrenol oturuyor.

Bu film tek kelimeyle muazzam!

2. Magi - 2016

2. Magi - 2016

Türkiye'de korku sineması denince akla gelen ilk isim Hasan Karacadağ yönetmenliğinde çekilen Magi bolca övgü topladı. Hasan Karacadağ'ın kariyerinin ilk işleri - Dabbe serisinin ilk filmleri- her ne kadar fiyasko olsa da, Karacadağ yönetmen olarak giderek kendini geliştirdi ve son zamanlarda muazzam işler çıkarır oldu.

Amerikalı gazeteci Olivia Watkins, Türkiye'de yaşayan kız kardeşi Marla tarafından acil olarak İstanbul'a çağırılır ve Olivia'nın kardeşinin yanına vardığı o gece Marla esrarengiz bir şekilde hayatını kaybeder. Bu olay gizemlerle örülü bir hikayenin başlaması anlamına gelmektedir.

3. Musallat - 2007

3. Musallat - 2007

Musallat tartışmasız, Türk sinema tarihinin mihenk taşlarından biri. Alper Mestçi'ye bu film için sonsuz teşekkürler! Bu film yabancı izleyicinin ilgisini Türk korku sinemasına çekmeyi başaran ilklerden!

Musallat filminde, birbirlerine kalplerini vermiş ve büyük bir aşkla bağlı olan Suat ve Nurcan'ın, yaşadıkları köyde sürdürdükleri mutlu yaşamın üzerine düşen kara gölgenin hikayesi aktarılmaktadır. Herkesin gıpta ile takip ettiği aşklarını artık evlilikle taçlandırma zamanları gelmiştir. Fakat mutlu çiftin bu kararı alması ile başlarına büyük bir bela musallat olur. Tuhaf bir mahluk, çevrelerinde açıklaması imkansız olaylara neden olacak ve çiftin tüm yaşamını etkileyecektir.

4. Büyü - 2004

4. Büyü - 2004

İlkler unutulmaz! İpek Tuzcuoğlu'nun Asmalı Konak dizisinden getirdiği o gizemli havasıyla beraber Büyü filmi Türk izleyici için geleneksel cin hikayelerini konu alan ilk filmdi. Herkesi fazlasıyla heyecanlandırmıştı; açıkçası kötü bir film de değildi! Büyü - cin gibi oryantal öğeleri çekici bulan yabancı seyirci bunu da sevdi.

Anadolu'nun ücra köşesindeki bir köye kazı yapmak için giden bir grup arkeolog 700 yıldır süregelen bir laneti yeniden canlandırmak üzeredir. Kız çocuklarının uğursuzluk getirdiğine inanan köy halkı yediyüz yıl önce tüm kız çocuklarını öldürmüş ve toprağın altına gömmüştür. İçlerinden sadece biri kızını öldüremez ve bu kız da yaşlı büyücünün lanetli büyüsünden kurtulamaz.

5. Küçük Kıyamet - 2006

5. Küçük Kıyamet - 2006

Taylan Kardeşler tarafından çekilen film fazlasıyla iyiydi. 2006 bereketli yıldı!

Son yıllarda daha fazla konuşulan 'büyük İstanbul depremi' ve konu etrafındaki felaket senaryoları toplumsal bir depresyona sebebiyet vermiştir. Bu sarsıntılar, annesini depremde kaybeden Bilge için de katlanılmaz bir durum teşkil eder. Olması beklenen büyük depremin paranoyasını sürekli üzerinde hisseden Bilge, artık bu şehirde daha fazla yaşayamayacağına karar verir. Yeğenlerini de yanlarına alarak ufak bir güney kasabasına taşınan aile, burada da esrarengiz olaylarla karşılaşır. Başlarına gelen son derece gizemli olaylar, kaçtıkları korkuları ile onları, burada da yüzleşmek zorunda bırakacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Siccin - 2014

6. Siccin - 2014

Yine bir Alper Mestçi şaheseri! Sade, net ve çok korkunçtu!

Genç ve güzel bir kadın olan Öznur, kimsenin onaylamayacağı bir gönül macerasına tutulmuştur. Çocukluğundan beri kuzenine, yani teyzesinin oğlu olan Kudret’e aşıktır. Öznur ne yapar eder, Kudret'i beraber olmaya ikna eder. Fakat durumu içine sindiremeyen ve üstüne üstlük evli olan Kudret ilişkilerini bitirmek ister. Öznur ise ne olru olsun Kudret’i kendisine bağlamak için eşi Nisa'ya büyü yaptırır. Bu büyü sonucu kadına cinler musallat olacaktır.

7. Muska - 2014

7. Muska - 2014

Muska korkunun yanında aşkı da şiir gibi veren, zarif bir filmdi!

Popüler bir dergide kadın-erkek ilişkileri üzerine köşe yazıları yazan Celal, özel hayatında çapkınlığından dolayı biraz sıkıntıdadır. Yeni bir eve çıkması icap eder ve olaylar olaylar...

8. Siccin 3: Cürmü Aşk - 2016

8. Siccin 3: Cürmü Aşk - 2016

Alper Mestçi'den korku dolu bir romans...

Orhan ile Sedat çocukluk arkadaşıdır. Yıllar sonra Orhan, Sedat’ın kız kardeşi Kader'le birbirlerine aşık olup evlenirler. Sedat'ın yaptığı araba kazası üçünün de hayatlarının dönüm noktası olur. Sedat'ın oğlu Mehmet felç olur. Kader ise geçmişini hatırlayamaz. Orhan bu olay yüzünden Sedat’ı suçlar ve onunla bütün iletişimini keser. Sedat, duyduğu vicdan azabı ve yaşadığı tuhaf ürkütücü olaylar nedeniyle iyice dağılır. Orhan ise çok sevdiği ilk ve tek aşkı Kader'i kaybetmeme uğruna korkunç bir şey yapacaktır.

9. Musallat 2: Lanet - 2011

9. Musallat 2: Lanet - 2011
s329.photobucket.com

Başka dünyalardan gelen bir varlığın bir çifte musallat olmasını anlatan 2007 tarihli ilk filmin başarısından sonra yönetmen ve senarist Alper Mestçi, 'Musallat 2 Lanet' filmine de imza attı. Başrollerinde Reha Erdem'in ödüllü filmi Kosmos'dan hatırlayacağımız Türkü Turan'ın yanı sıra Tülay Bursa, Selim Gürata, Zeliha Güney gibi isimlerin yer aldığı yapım, görsel efektleri, sanat yönetmenliği ve plastik makyaj gibi teknik detaylarıyla da konuşulacağa benziyor.

10. Gen - 2006

10. Gen - 2006

Türk Sineması'nda korku-gerilim türündeki filmlerin arasında kendine iyi bir yer edinmeyi başaran filmin güçlü bir iddiası vardı: 'Korkacak kimse yok... Kendinden başka!'

Psikolojik gerilim unsurlarının had safhada kullanıldığı bu yerli yapım korku filmi Gen'de, Psikiyatr Doktor Deniz'in yeni görev yeri olan, dağlık ve tenha bir bölgedeki akıl hastanesinde geçen tuhaf olaylar aktarılıyor. Göreve başladığı gün hastalardan biri yaşamına kıyar. Bu beklenmedik intihar genç doktorun tanıklık edeceği korkunç olayların ilkidir. Üç gün içinde hastanede inanılmaz cinayetler meydana gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dabbe 5: Zehr-i Cin - 2014

11. Dabbe 5: Zehr-i Cin - 2014

Dabbe serisinin gittikçe iyileşen ve iyileştikçe şaşırtan filmlerinden biri... Hasan Karacadağ'ın elinden çıkan en başarılı işlerden!

Dilek eşi Ömer ile mutlu ve huzurlu bir hayat sürdürmektedir. Fakat bir gün dilek bir rüya görür ve aydınlık sakin günler geçmişte kalır. Her şey Dilek'in bir rüyasıyla başlar. Rüyasında ne olduğunu anlayamadığı belirsiz suretler, kulağına şeytana dair bir şeyler fısıldarlar ve uyandıktan sonra ona normal hayatında musallat olurlar.

12. Dabbe : Cin Çarpması - 2013

12. Dabbe : Cin Çarpması - 2013

El kamerası çekimiyle sanki birebir şahit oluyormuşsunuz etkisi veren film titretiyor.

Evlilik hazırlıkları yapmakta olan Kübra, kına gecesinde cinlerin saldırısına uğrar ve bedeni tanımlanmayan varlıklar tarafından ele geçirilir. Başına gelen bu esrarengiz olay yaşadığı köy Kıbledere için yeni bir şey değildir.

13. Karadedeler Olayı - 2011

13. Karadedeler Olayı - 2011

1989 yılının ocak ayında gazetelerde bir köyde yaşanan garip olaylar hakkında yayınlanan bazı haberler, genç gazeteci H.B’nin ilgisini çeker. Köye giden gazeteci, oldukça korkmuş ve gergin köylülerden gece köyün çevresinde dolaşan yaratıklar olduğunu, köyün bir şekilde cinler tarafından basıldığını öğrenir. H.B., birkaç hafta köyde kalır ama olağanüstü bir şey görmeyince kamerasını köydeki bir gence emanet ederek İstanbul’a geri döner.

14. Üç Harfliler: Marid - 2012

14. Üç Harfliler: Marid - 2012

Çocukluğunuzda yaşadığınız bir karabasan 20 yıl sonra tekrar başlasa, öteki alemden gelen belalı bir mahluk size, sevdiklerinize musallat olsa ve bir gece boyunca korkutucu, güçlü ve vahşi varlığın oyunlarına teker teker kurban olsanız kendinizi nasıl hissedersiniz?

15. Azazil: Düğüm - 2014

15. Azazil: Düğüm - 2014

Türk seyircisi tarafından pek sevilmese de, yurt dışında 'doğu tarzı egzorsizm' sahneleriyle pek ilgi çekti. Bir de 'ters ayak' sahnesi var ki sormayın!

Hem annesini hem babasını kaybeden Sinem'i yalnız bırakmamak için teyzesi ve eniştesi, onunla birlikte ailesinden kalan evde yaşamaya başlar. Üniversitede tanıştığı sevgilisi Akın ile de güzel bir beraberliği vardır. Fakat bir gün ikisi arabada yol alırken, bir köpeğe çarparlar ve hayvan ölür. Sinem için kabusla eş değer günler bu kaza ile başlar...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
341
167
99
61
47
45
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın