Görüş Bildir
Haberler
Kıvırcık Saçlıların Mükemmel Buklelere Sahip Olmak İçin Uygulaması Gereken 10 Altın Kural!

Kıvırcık Saçlıların Mükemmel Buklelere Sahip Olmak İçin Uygulaması Gereken 10 Altın Kural!

Nurseda Gerek
20.06.2021 - 07:30

Kendi halinde harika buklelere sahip olmak istiyorsanız, günlük hayatınızda dikkat etmeniz gereken birkaç konu var. Her gün kendini gösteren ve dikkat çeken saçlara kavuşmanız için minik bir rutin oluşturmanız yeterli. Gelin, kusursuz bukleler için yapmanız gerekenleri konuşalım. Buyurun içeriğimize! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Doğru yıkama yöntemini uygula!

1. Doğru yıkama yöntemini uygula!

Kıvırcık saçlar genellikle kurudur. Bu nedenle yıkama aşamasında dikkat edilmesi gereken birden fazla konu bulunuyor. Öncelikle saçlarınızı çok sık yıkamanız, çok da harika buklelere sahip olmanıza yardımcı olmaz. Tam tersine daha fazla kurutacağınız saçlarınızı yıpratır ve sönük buklelerle kalakalmanıza neden olur. Bu aşamada çok sık olmama koşulu ile saçınızı yıkamanız ve her yıkamada az şampuan kullanmanız öneriliyor. Aynı şekilde saç kremi kullanırken de dikkat etmeniz gereken bir kural söz konusu! Uzmanlar tarafından sağlıklı ve belirgin bukleler için önce saç kremi, ardından şampuan kullanılması gerektiği söyleniyor. Bu yöntem saçlarınızın karışmadan yıkanmasına yardım etmekle kalmayıp, aynı zamanda elektriklenme gibi probleminizi de sonlandıracaktır. Aynı şekilde saçlarınızı yıkadığınız suyun derecesi de elektriklenme yaşamanıza neden olabilir. Ilık ya da soğuk suyla yıkanmanız saçlarınız için en doğru seçim olacaktır.

2. Saç kremi kullan.

2. Saç kremi kullan.

Kıvırcık saçlar, düz saçlara oranla daha kurudur. Doğal, sağlıklı ve kusursuz bir kıvırcık saç hayali kuruyorsanız, saç kremi kullanmaya özen göstermelisiniz. Düzenli saç kremi kullanmanız halinde saçınız neme doyar ve kırılmaların önüne geçer. Sağlıklı buklelerinizin olması için saç kremini, bakım rutininize eklemenizde fayda var. Rutininize ekleyeceğiniz saç kremi ve bakımların ardından, şekillendirme konusunda zorluk çekmeyeceğinize garanti verebiliriz.

3. Kurutma yöntemini değiştir.

3. Kurutma yöntemini değiştir.

Kurutma şekliniz büyük oranda buklelerinizin kaderini belirleyen bir yöntem. Sağlıklı ve kusursuz buklelere sahip olmak istiyorsanız, kurutma yönteminizin doğru olduğuna dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle imkanınız varsa kendi haline bırakarak kurutmanız, en iyi yöntemler arasında yer alıyor. Fakat kendi halinde kurutamayacaksınız o zaman öncelikle nemini almanız ve bu aşamada havlu yerine tişört kullanmanız oldukça önemli! Belirgin bukleler için nazikçe nemini aldıktan sonra saçlarınızı öne doğru eğip, avuçlamayı da ihmal etmeyin. Kurutma makinesi kullanmadan yapamayanlardansanız, vigo kullanmanızı öneririz. Saçlarınızı sıcak fön yerine orta derecede ya da soğuk fön ile kurutmayı da rutininize ekleyebilirsiniz.

4. Saçına uygun bir tarak seçimi yap!

4. Saçına uygun bir tarak seçimi yap!

Her saç tipi farklı tarak kullanmalı. Hele ki gür ve kıvırcık saçlara sahipseniz tarak seçiminde daha dikkatli davranmanız gerekiyor. Bu nedenle ince ve sık dişli taraklar istediğiniz sonuca ulaşmanıza yardımcı olmayacaktır. Düz ya da dalgalı saçlı kişilerin kullandığı tarakların aksine, siz kesinlikle kalın ve aralıklı dişleri olan bir fırça kullanmalısınız. Tarama esnasında saçlarınızı parça parça bölmeyi de unutmayın. Sağlıklı ve mükemmel buklelerin sırrının tüm aşamaları eksiksiz uygulamaktan geçtiğini ise aklınızdan çıkarmayın!

5. Köpük kullan!

5. Köpük kullan!

Kıvırcık saçlıların daha belirgin buklelere sahip olması için destekleyici ürünler kullanması gerekiyor. Yıkama ve kurutma işleminden sonra nazikçe köpük uygulamak, daha belirgin buklelerinizin olmasına yardımcı olacaktır. Saçlarınızı belirginleştirecek bukleler için nemini aldığınız ama kurutmadığınız saçlarınıza köpük kullanabilirsiniz. Köpük kullanmak hem buklelerinizi belirginleştirecek hem de saçlarınızın daha dolgun görünmesine yardımcı olacaktır. Bu aşamada doğal içerikli ürünler kullanmaya özen göstermeniz, buklelerin için yapacağınız büyük bir iyilik olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bukle belirginleştirecek ürünler tercih et.

6. Bukle belirginleştirecek ürünler tercih et.

Diğer saç tiplerine oranla biraz daha fazla özen isteyen kıvırcık saçlar, belirgin buklelerle havanıza hava katmanıza yardımcı olacaktır. Herkesi hayran bıraktıracak buklelerin sırrı ise tabii ki bukle belirginleştiren ürünler! Sağlıklı ve parlak bir kıvırcık saça sahip olmak istiyorsanız, özellikle kullanacağınız ürünlerin içeriğine dikkat etmeniz gerekiyor. Bu aşamada doğru ürün tercihinin önemini atlamamanızı öneririz. Kurumaya meyilli kıvırcık saçlarınızı besleyici ve nemlendirici ürünlerle desteklemeniz gerektiğini sakın unutmayın. Eğer bükle belirginleştiren ürünler kullanıyor ve buklelerinizden memnun değilseniz, kullandığınız ürünün içeriğini kontrol etmeniz gerekmekte!

7. Saçlarına uygun bir saç modeli bul.

7. Saçlarına uygun bir saç modeli bul.

Düzenli olarak saç kestirmek her saç tipi için oldukça sağlıklı. Kıvırcık saçlı kişiler içinse saç kestirmek biraz zor olabiliyor. Kullanımı, bakımı, yıkaması kadar kesimi de bir hayli zor olan kıvırcık saçları, profesyonel bir kuaföre emanet etmelisiniz. Bu aşamada yüzünüze yakışacak modeli bulmanız da çok önemli! Kıvırcık saçlara en yakışan saç kesim modelinin katlı kesim olduğu konusunda ise hem fikiriz sanırım. Henüz katlı kesimi demediyseniz, bukleleriniz için iyi seçenek olacağını söylemeden geçmeyelim. Daha belirgin ve dikkat çekici buklelere sahip olmak istiyorsanız, hemen katlı kesimi denemenizde fayda var. Bu arada unutmadan altını çizelim, sakın ola ki kıvırcık saçlarınıza ara makas vurmayın, vurdurtmayın!

8. Isı ile şekillendirmekten kaçın.

8. Isı ile şekillendirmekten kaçın.

Hayalini kurduğunuz kusursuz buklelere sahip olmaya çalışırken yanlış işlemlerden uzak durmanız gerekiyor. Isı vererek şekillendirmek ya da sık fön çektirmek saçlarınızı yıpratacaktır. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, ısıdan uzak durmanız. Isı işlemleri saç dengenizi bozar ve buklelerinizin şeklini değiştirir. Bu nedenle saçınızın yapısını bozmamak için düzleştirici ya da fön gibi işlemleri yaptırmaktan kaçınmanızı ve zorunluluk halinde ise bigudi gibi yöntemlere başvurmanızı öneririz.

9. Uyurken saçlarını koru!

9. Uyurken saçlarını koru!

Kıvırcık saçlı kişilerin, saçlarının sakin ve göz alıcı görünmesi için uygulaması gerekenler bunlarla sınırlı değil! Mükemmel buklelere ve sakin bir görünüme sahip olmak istiyorsanız, uyurken bile saçlarınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle yastık kılıfı tercihiniz bu aşamada büyük öneme sahip. Pamuk yastık kılıfları hakkında daha önce ne okudunuz bilmiyoruz fakat kıvırcık saçlarınız için çok dost olmadığını söylemek isteriz. Saçlarınızın elektriklenmesini, kırılmasını ve buklelerinizin karışmasını istemiyorsanız, acilen pamuk yastık kılıfı kullanmaya son vermeniz gerekiyor. Pamuk yerine tercih edeceğiniz saten yastık kılıfları ise saçlarınıza oldukça iyi gelecektir. Saten yastık kılıfı kullanmaya başladıktan çok kısa bir süre sonra saçlarınızın sakinleştiğini kendi gözlerinizle göreceksiniz!

10. Sağlıklı beslen.

10. Sağlıklı beslen.

Sağlıklı besinler tüketmek hayatınızın her alanında fayda görmenizi sağlar. Bir de işin içine saç girince, sağlıklı beslenme konusunda daha titiz davranmanız gerekiyor. Yağlı ve zararlı besinleri tüketmeniz halinde saçlarınız söner ve yıpranır. Parlak ve sağlıklı saçlara kavuşmanız için tüketeceğiniz besinlerin vitamin, mineral ve protein içermelidir. Özellikle saçınızın yüzde 80'inin keratin adlı protein oluşturur. Bu nedenle güçlü ve ışıldayan saçlara kavuşmanız için protein tüketmeyi ihmal etmemeniz gerekiyor. 

Siz kıvırcık saç bakım rutininizde neler kullanıyorsunuz? Yorumlarda paylaşmayı unutmayın. 

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
11
6
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın