Görüş Bildir
Haberler
KİTAP KURTLARINA DUYURULUR!SİZLERE OKUMANIZ GEREKEN EN YENİ 10 KİTABI SÖYLÜYORUM

KİTAP KURTLARINA DUYURULUR!SİZLERE OKUMANIZ GEREKEN EN YENİ 10 KİTABI SÖYLÜYORUM

Merhaba Kitap Kurtları ^_^Artık bir kitabı yutup başka kitap ne kitap okusam diyorsanız bu içerik tam size göre.İyi okumalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pinokyo'nun Rüyası-Selvi Atıcı

1. Pinokyo'nun Rüyası-Selvi Atıcı

Gecenin karanlığı üzerine en

derin koyuluğuyla çöktüğünde Gazel, bir binanın en üst katındaydı. Ve o binadan

canlı çıkması imkânsızdı. Hayatta tek bir kez bile olsa, geleceğiyle ilgili bir

kararı kendisi verebilmek istedi. Nasıl öleceğini seçebilmek istedi. Onu

kovalayan adamlar çoktan o binaya girmiş ve merdivenleri çıkmaya başlamışlardı.

Birazdan yakalanacaktı. Ve yine, birilerinin onun adına verdiği kararları

uygulamak zorunda kalacaktı. Başkalarının elinde oyuncak olmaktansa, ölmeyi

tercih etti. Ve kendini boşluğa bıraktı.

Aynı

gece, Ömer'in üzerine de kopkoyu bir karanlıkla çökmüştü. Bütün gün

hastalarıyla ilgilenmiş ve ameliyattan ameliyata koşturmuştu. Trafikten

kurtulmak için girdiği ara yolda ilerlerken aklından geçen karmakarışık

düşünceler, büyük bir gürültü ve sarsıntıyla bölündü.

Pat!

Arabasının üzerine bir şey düşmüştü. İlk anda ne olduğunu anlayamadı ama birkaç

saniye sonra ön camına doğru uzanan bir kadın eliyle karşı karşıya kaldı. O el

Ömer'e, 'beni tut' diye yalvarıyor gibiydi. 

O eli tuttuğu anda, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Ne Ömer için; ne

de Gazel için...

464 Sayfa

2. Kore'deki Çatı Katımdan Sesleniyorum-Didem Duygu Demir

2. Kore'deki Çatı Katımdan Sesleniyorum-Didem Duygu Demir

Kendi küçük dünyasında kelimenin tam anlamıyla yuvarlanıp giden, yaprak uçsa gülen bir kızdım ben. Ufak tefek düşler kurardım uyurken... Ancak ne yazık ki hayat her zaman izin vermiyordu yaşamda istikrarlı olmaya. Düşlerimin kaybolduğu, gülüşlerimin silindiği bir dönemde, aşkın o sihirli gücü tuttu ellerimden. Bir Asyalının derin çekik gözleri şifa olurken titreyen kalbime, başkentin gri sokakları umut koktu yeniden.Bir süre aşk konuşuldu Kızılay'ın oynak kaldırımlarında. Gölgelerimize bakınca, tek göze çarpan aramızdaki otuz santimlik boy farkı olsa da... Biz bundan çok daha fazlasıydık aslında.Bu, benim hikayem... Ve hikayemin kahramanı bir Koreli.'Bir dakika bekle, hemen geliyorum!' diyerek yanımdan ayrıldı. Yaklaşık on dakika ayazın orta yerinde bekledim gözlerden kaybolan ve çantasını bana emanet eden adamı. Geldiğinde elinde iki bardak kahve vardı. Elime tutuştururken ince ince mırıldandı.'Bu akşam kahve içmek istemediğini biliyorum. Bu, ellerini ısıtmak için.'

 378 sayfa

3. Açelya-Elif Kaplan

3. Açelya-Elif Kaplan

İşi başından aşkın olan, oteller zinciri patronu Derya Hazinedar, holding avukatının yanlışı ile yeni bir avukat aramaya başlar. Aklında parlak bir fikir vardır. Mezun olduğu üniversiteden başarılı bir öğrenci bulup onunla çalışacaktır.

Ona göre öğrenciler, meslek sahibi olmak ve işsiz kalmamak adına işlerinde daha tutkulu ve dikkatlidirler. Bu planı uygulamak üzere mezun olduğu üniversiteye gittiğinde, sarışın bir kadın tarafından kalbi çalınır. Ne var ki, bu kadın oldukça inatçı ve sert mizaçlıdır.

Aralarındaki en büyük engel ise Açelya'nın eski platonik aşkına olan takıntısıdır. Lakin ikisinin de unuttuğu bir şey vardır:

Aşk hiçbir zaman mantığı dinlemez ve kalp kimi istiyorsa onu seçer.

424 Sayfa

4. Hasret-Esra Yıldız

4. Hasret-Esra Yıldız

Koca bir şehri karanlık kalbine koymuş sır yüklü bir adam...

Sisler ardına sığınmış geçmişi yakmış...

Hasreti, vuslatı aynı kefeye koymuş, geleceğini yıkmış... İsteksizce sürgün olduğu dönüş yollarını tıkamış, çetrefilli gidiş yollarını çatallamış yaralı bir aslandı...

Bilal! İçindeki fırtınaları yüzündeki sertlik kisvesinin kuytusuna saklayan kara bir kutu...

Giz dolu gözlerinin donukluğunda hüküm süren vuslatı, içinde yaşanan karmaşasına katık ettiği depremleriyle harmanlayan cesur bir erkek...

Bilal; geçmişindeki sırlarını aşıp ezeli aşkı Hatice'si, 'İkinci Baharı' yarenine kavuşabilecek mi? Aralarına, sağlam temellerle kurduklarını sandıkları köprüler yıkıldığında; Ona giden yeni yolları keşfedebilecek mi? Aşkı, Dostluğu, Şevkati ve tutkuyu öğrendiği tazesine attığı her adım dikenlerle kaplıyken, canları yanıp kanarken, yaralarına onarabilecekler mi?

Kayıp yıllarının müsebbibi bir kaza eseri karşısına çıktığında neler yapacak?

Geçmişi, bugünü, kızı ve Ayvalık hatıralarıyla nefes almaya çalışırken karşısında duran geleceğe nasıl adımlar atacak? Nasıl özüne dönüp 'KARAN' olacak?

336 Sayfa

5. Siyahın Buruk Tebessümü-Zeynep Sey

5. Siyahın Buruk Tebessümü-Zeynep Sey

Türkiye'nin en genç ve ünlü yazarı Ezgi Çora, geçirdiği trafik kazası sonrasında yaklaşık altı ay boyunca komada kalır. Uyandığında son üç yılına dair hiçbir şey hatırlamıyordur ve zihninde kendi sesi dışında başka iki ses daha konuşmaktadır. Anılarını hatırlamaya ve aynı zamanda da gerçek benliğini bulmaya çalışan Ezgi'nin, zihnindeki diğer iki ses ile birlikte birçok zorluğa göğüs germesi gerekecektir.

***

Gel.

Gel ve kurtar beni.

Sesini, yüzünü, kokunu hatırlamasam da gel artık. Seni istemediğimi haykırsam da sen gel ve kurtar beni; çünkü biliyorsun, sen dışında kimse kurtaramaz artık beni.

Kurtarılmak için çırpındığımın, kaybolmuş ruhumu bulabilmek için türlü türlü oyunlar oynadığımın, tanıştığım her yeni insanın beni daha da dibe doğru çekişinin ve ölüme her an biraz daha yaklaşmamın hikâyesi bu.

Benim hikâyem...

327 Sayfa

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İstanbul-Tuğba Sayın

6. İstanbul-Tuğba Sayın

İstanbul... Aşkın, ayrılığın, acının ve kavuşmanın hikâyesinin yaşandığı şehir... Liseli bir genç kız olan Mina'nın Bursa'dan İstanbul'a yaptığı bir yolculukla başlıyor her şey. Kaderin cilveleri ve türlü tesadüflerle örülü, yüreğinizi ısıtacak bir gençlik hikâyesi. Tutkulu, dinamik ve heyecanlı... Gençliğin coşkusu ve kırılganlığı bu kitapta saklı. 

Mina'yı zorlu bir duygusal sınav beklemektedir. Bir tarafta arkadaş gibi sevilen bir erkek, diğer tarafta duygularına karşılık verip vermeyeceği belli olmayan diğer bir erkek. 

Hangi erkek aşk duygularıyla Mina'nın yüreğini sarsacaktır?

478 Sayfa

7. Güneşin Öptüğü Kız-Şeyma Demir

7. Güneşin Öptüğü Kız-Şeyma Demir

'Bu kızdan hanım olurdu, savaşçı bile olurdu. Bu kız tek başına Kara Bey'le yolculuk yapabilecek, ona cevap verebilecek cesarete sahip tek insandı. Kara Bey, genç kızın sözlerini işitirken kalbine mızraklar saplandı. Kendini nasıl bu kadar çirkin görüyordu? Babası muhakkak onu erkeklerden saklamak için sarıp sarmalamıştı, halkı ise görülmemiş güzelliğini kıskanmıştı.'

Atayurtları Kafkasya'dan Osmanlı İmparatorluğu'nun bağrına göç eden Çerkes kavminin beylerinden birinin asi, erkek kardeşlerinden bile daha savaşçı ruhlu kızı Kardelen; kendini çirkin ve lanetli görse de, babasının gözünde yüzü peçelerle saklayacak kadar güzeldi.

Babasını öldürdükleri için Çerkes kavmine nefret duyan, acımasız, gaddar ve hayatı sadece savaş meydanlarında geçmiş bir Osmanlı Yüzbaşısı olan Kara Bey de, Padişahın emriyle Çerkes Beyi'nin kızı Kardelen'i karısı yapmak zorunda kalacak, özürlü olduğu için peçe taktığına inandığı bu kızın maskesini düşürecekti.

Kızıl Kardelen ile Kara Bey'in zorluklarla dolu aşklarını okurken, aşkın aynı zamanda ölümcül bir savaş olduğunu bir kez daha hissedeceksiniz.

464 Sayfa

8. Elena-Ferdi Demir

8. Elena-Ferdi Demir

Bilmiyorum halimden anlayan olur mu acaba? Çok seviyorum ama söyleyemiyorum. Yüzüne bakarken utanıyorum, gözlerimi kaçırıyorum gözlerinden. Ellerim titriyor, zor tutuyorum kendimi. Ah bir anlatabilsem derdimi! Haykırsam ona: ?Aşkın esir etti kalbimi' O da beni sevdiğini söyler mi? Mutluluktan uçup, tutar mı ellerimi? Üzülsem mi sevinsem mi onu da bilmiyorum. Gözlerimi kapatsam bile onu görüyorum, onu unutmayı bile unutamıyorum.Şimdi nerede ne yapar bilmiyorum. Bildiğim tek şey onu çok seviyorum...

Aşkın kaç türlü hali vardır diye hiç düşündünüz mü? Sizi hangi hallerde yakalar aşk, hangi halinde en güçsüz durumda olursunuz? En çok hangi hali yakışır gülüşümüze? Furkan aşkın 'sabır' halindeydi. Furkan için bir o vardı bu dünyada âşık olunacak, değer verilecek, uğrunda bir ömür beklenecek. Bir o vardı başını yastığa her koyduğunda düşleyeceği, uğruna gözlerden düşeceği. Bir o vardı uyandığı her sabahta yanında olsun istediği... Bir o vardı bu dünyada her şeyiyle seveceği...

Ve artık Furkan'ın içindeki bu kocaman sevgiyi ona da göstermenin zamanı gelmişti. Tam bir yıldır bütün zamanını sevdiği kızın yolunda harcayıp, onunla ilgili her şeyi öğrenmişti. Madem bütün erkekler çok sıradan bir şekilde çıkmışlardı karşısına, Furkan ona olan aşkına yakışır bir yol bulmalıydı.

Bakalım bu defa gerçek aşk galip gelecek miydi?

9. Muzlu Pastam-Betül Güçlü

9. Muzlu Pastam-Betül Güçlü

Bu kitabı yemek isteyeceksiniz!

Muzlu Pastam; Süper Dadı'nın yazarı Betül Güçlü'nün ikinci kitabı, daha ilk dokunuşunuzda yüzünüzü güldürecek.

Gerçek bir pastacının, gerçek bir pastaya benzeyen ve en az pasta kadar tatlı bir aşk hikayesini anlattığı bu kitap, her yaştan okura hitap ediyor.

Bir tutam aşk, 

Kocaman beyaz bir bulut, 

Biraz peri tozu, 

Azıcık inat,

Bi' çimdik kıskançlık,

Bolca tutku...

Betül Güçlü'nün bu özel formül ile hazırladığı Muzlu Pastam'ın tadı damağınızda kalacak.

Belki bir gün sizin kapınıza da küçük bir kutu bırakırlar, kim bilir?

296 Sayfa

10. Afra-Cansu Tıraşoğlu

10. Afra-Cansu Tıraşoğlu

Acı, vicdan muhasebesi ve tesadüflerle dolu bir hayat...

Çocukluğundan beri peşini bırakmayan bir kâbus...

Aşk gibi görünen tuzaklar

Tuzak gibi görünen gerçek mutluluklar...

Korkak, her şeye ve herkese şüpheyle yaklaşan bir kadın; Afra...

Ve bu kadının kendini, aşkını, gerçeğini bulmak için çıktığı uzun yolculuk...

Bu yolculuktaki her bir durak Afra'nın hikâyesini ilmek ilmek örecek ve siz de bu ilmeklerin

arasında kendinizden bir düğüm bulacaksınız.

464 Sayfa

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın