Görüş Bildir
Haberler
Kişi Başına Düşen Milli Gelir Azalıyor: 2002'de Gerimizde Yer Alan Ülkeler Türkiye'yi Solladı

Kişi Başına Düşen Milli Gelir Azalıyor: 2002'de Gerimizde Yer Alan Ülkeler Türkiye'yi Solladı

2002 yılında kişi başına düşen milli geliri Türkiye'den daha düşük olan Rusya, Çin, Romanya, Bulgaristan ve Kazakistan, 2020 itibarıyla Türkiye'den daha yüksek kişi başı gelire sahip durumda...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya Bankası tarafından açıklanan kişi başına düşen yıllık milli gelir verilerini karşılaştıran Doğruluk Payı2002'de yıllık ortalama gelirleri Türkiye'deki insanların gelirleriyle aynı ya da daha az seviyede olan ülkelerdeki insanların 2020 yılı itibarıyla Türkiye’den daha fazla yıllık gelire sahip olduğunu gösterdi.

Özellikle 2002 yılında RomanyaBulgaristanLitvanyaLetonyaRusya ve Polonya gibi ülkelerde ortalama kişi başına yıllık gelir Türkiye’nin altında ya da yakın seviyelerdeyken 2020'ye gelindiğinde Türkiye'deki insanların dolar bazındaki yıllık gelirleri bu ülkelerde yaşayanlara göre daha düşük seviyede kaldı.

Bu ülkelerde ortalama bir kişinin yıllık geliri nasıl değişti?

Türkiye’nin kişi başına düşen GSYH’si 2002 yılında yıllık ortalama 3 bin 688 $ seviyesindeyken, bu gelir 2013 yılında rekor seviyeye, yani 12 bin 614 $ seviyesine yükseldi. Ardından TL’nin de yıllar içerisinde yabancı para birimleri karşısındaki kötü performansı ve değer kaybı dolar bazında ülke vatandaşının ortalama yıllık gelirine de negatif yansıdı. 

Bununla birlikte Dünya Bankası verilerine göre 2019 yılında Türkiye’de kişi başına düşen yıllık gelir 9 bin 127 $ olarak açıklandı. 

IMF'ye göre 2020'de ise bu yıllık kişi başı ortalama gelir 8 bin 550 $'a, TÜİK'e göre de 8 bin 599 $'a geriledi.

Dünya Bankası tarafından açıklanan verilere göre 2002 ila 2019 yılları arasında kişi başına düşen GSYH’si Türkiye’den daha düşük ya da Türkiye’ye yakın seyreden ülkelerin yıllar içerisindeki milli gelir değişimleri ve 2020'de IMF'nin açıkladığı kişi başına düşen milli gelir verileri şu şekilde:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
24
10
5
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kal El

Nankorluk etmeyin, herkesin cebinde ellemeli telefonu, altinda tekerlekli goturgeci var! Akp geldiginden beri yasam kalite(leri)miz en tepe noktasina ulasti,... Devamını Gör

portside

2002 yılına kadar buzdolabı da yoktu.

Halil Değerli

Yüzde doksandokuzun gelirini.... .... Yüzde bir sömürürse bu olur.... ...... 🤪😡😠

MrsSandman

Aaa olur mu öyle şey, Akp den önce evlerde bUzDoLabı yoktu Bi kere , AKP buzdolabı getirdi, bUzDoLabı satışları arttı nankörlük etmeyin (!)