Görüş Bildir
Haberler
Kırmızı-Beyaza, Siyahın Eklendiği Acı Gün! 20 Ocak Faciası'nın Üstünden 34 Yıl Geçti

Kırmızı-Beyaza, Siyahın Eklendiği Acı Gün! 20 Ocak Faciası'nın Üstünden 34 Yıl Geçti

Enver K.
20.01.2016 - 09:03 Son Güncelleme: 20.01.2023 - 12:05

Bundan 34 yıl önce Malatyaspor maçına giden kafilenin karıştığı kaza ve 5 kişinin ölümünün Samsun'a verdiği acı geçen 34 yıla karşın hâlâ ilk günkü kadar hissediliyor.

Türk futbolunun acı günlerinden biri olan 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynayacağı Türkiye 1. Futbol Ligi karşılaşması için bu kente giden Samsunspor takımı sabah saaat 9:30 sularında Samsun'un Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu kafileyi taşıyan otobüs uçuruma yuvarlanmış ve Samsunspor üç oyuncusunu, teknik direktörünü, şoförünü kaybetmişti. Kazada Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan olay yerinde, futbolcu Zoran Tomić ise Yugoslavya'da altı ay komada kaldıktan sonra vefat etti. Bu kazada hayatta kalan birçok oyuncu ve kafile üyesi de ciddi şekilde yaralanmış ve/veya sakat kalmıştı.

Trafik kazasından dolayı Samsunspor 1988-89 sezonuna devam edemedi, sezonun sonuna dek tüm maçlarda hükmen 3-0 mağlup sayıldı Ancak federasyon tarafından sağlanan özel statü ile ligde bırakıldı ve o sezon ligin 'Onur Şampiyonu' ilan edildi.

Bir süre sonra Samsunspor, kırmızı ve beyaz olan renklerine kaybettiği isimlerin anısına siyah rengini de ekledi.

Bu olayın anısına 2013-14 sezonunda Samsunspor taraftarı Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda kazada hayatını kaybeden futbolcular ve teknik adamın koreografisini açmış ve bu elim kazanın unutulmayacağını göstermişti.

Kazada Kurtulanlar

Kazada Kurtulanlar

Kazada Hayatını Kaybedenler

Kazada Hayatını Kaybedenler

Samsunspor Taraftarlarından 20 Ocak Koreografisi

Kaza Manşetleri

Kaza Manşetleri

20 Ocak 1989 - Hasretinle Yandı Gönlüm

20 Ocak 1989 - Hasretinle Yandı Gönlüm

"Mete-Muzaffer-Tomiç-Nuri-Asım"

"Mete-Muzaffer-Tomiç-Nuri-Asım"
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mesut binici

Başınmız sağolsun .

Samsunspor'u nerede görsem (maç, özet , haber vs) bir tek bu olay aklıma geliyor onlarla ilgili. Tüm Türkiye çok üzülmüştü. O zaman sosyal medya falan da yok... Devamını Gör