Görüş Bildir
Haberler
Kırım Rusya'ya Doğru

Kırım Rusya'ya Doğru

Burçak Cürül Öztürk
16.03.2014 - 20:50 Son Güncelleme: 17.03.2014 - 10:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüzde 93 Rusya ile Birleşmeye Evet Dedi

Kırım'ı Ukrayna'dan koparıp Rusya'ya bağlayacak olan ve bu Sabah TSİ 08:00'da başlayan referandumda oylama sona erdi. Rus haber ajansı RIA'ya göre referandumda oy kullananların yüzde 93'ü Rusya ile birleşmeye 'evet' dedi.

Referandumda halka, 'Rusya'ya bağlanmaya razı mısınız? ' ve '1992 yılı Kırım Anayasası'nın yeniden yürürlüğe girmesi ve Kırım'ın Ukrayna'nın bir parçası olmasına razı mısınız?' soruları yöneltildi.

İlk bilgilere göre katılımcıların yüzde 93'ü 'Rusya'ya evet' dedi. Nüfusun yaklaşık yüzde 13'ünü oluşturan Kırım Tatarlarının boykot ettiği referandumun kesin sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor.

TATARLAR SANDIĞA GİTMEDİ

Kırım Tatarları ise günler öncesinde açıkladıkları gibi referandumu boykot etti. Başkent Akmescit'te, ağırlıklı olarak Tatarların yaşadığı Çistinkaya mahallesindeki okulda kurulan sandıklarda, sadece bölgede yaşayan Ruslar ve Ukraynalılar oy kullandı.

AB SONUÇLARI TANIMAYACAK

Öte yandan AB Konseyi Başkanı Van Rompuy ve AB Komisyonu Başkanı Barroso, referandum sonucunun tanınmayacağını belirtti.

İki isim tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Kırım'da yapılan referandumun Ukrayna anayasasına ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek 'Referandum yasa dışı ve gayrimeşru ve sonucu tanınmayacak' ifadesini kullandı.

Milliyet

Kaynak: http://dunya.milliyet.com.tr/rus-habe...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
2
0
0
0
0