Görüş Bildir
Haberler
Kırılmaz Ekranlar Geliyor

Kırılmaz Ekranlar Geliyor

Caner
21.06.2014 - 19:33

Bu yeni teknoloji, kırılgan indiyum-kalay oksitle (ITO) kaplanan alıştığımız dokunmatik ekranları sonsuza kadar değiştirecek gibi görünüyor.

Amerika'daki Akron Üniversitesi'nde çalışan bilim adamları polimer yüzeylere şeffaf bir elektrot katmanı uygulandığında yüzeyin çok daha esnek ve kırılmalara karşı daha dirençli hale geldiğini keşfetti. Bu yeni teknoloji, kırılgan indiyum-kalay oksitle (ITO) kaplanan alıştığımız dokunmatik ekranları sonsuza kadar değiştirecek gibi görünüyor.

Bu şeffaf elektrot katmanı sadece daha güçlü ve esnek olmakla kalmıyor aynı zamanda oldukça düşük bir maliyetle daha iyi bir iletkenlik sağlıyor. Araştırmacılar, katmanı 1000 defadan fazla bükerek ve üzerine yapışkan bant uygulayarak test ettiklerinde kaplamanın şeklinde yada fonksiyonlarında herhangi bir bozulma olmadığını görmüşler ve testin sonuçlarına ACS Nano adlı yayında yer verilmiş.

Yapışkan bant testleri size biraz anlamsız gelebilir fakat kaplamanın polimer ekranlardan kolayca ayrılıp ayrılmayacağını göstermesi açısından oldukça faydalı olmuş. Araştırmanın başındaki isim Yu Zhu bu kaplamanın pazarda ITO karşısında önemli bir rakip olabileceğini ve kırılan akıllı telefon ekranlarının hayatımızı terkedebileceğini söylüyor. Bakalım bu teknolojiyi gündelik hayatımızda ne zaman görebileceğiz...

teknolojioku

Kaynak: http://www.teknolojioku.com/haber/kir...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0