Görüş Bildir
Haberler
Kinoa Mucizesi ile Diyete Başla!

Kinoa Mucizesi ile Diyete Başla!

Her Güzel Şey
28.04.2014 - 13:53 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 16:31

Benim geçen ay tanıştığım ve Karabuğday detoksu ( faciası) sonrası büyük bir önyargı ile yaklaştığım kinoa hakkında biraz araştırma yaptım.. Detoks gününde kivi ile karıştırarak hazırladığımız karışımı öğünlerde ve acıktığımızda -ki oldukça geç acıktık! yedik. Ertesi gün tartıda tam olarak 900gr eksilmiş olan kilomu gördüm!! Bunun adı cidden mucize.! İnanılmaz bir tokluk hissi ile oldukça dinç olduğunuz verimli bir gün sonunda neredeyse 1 kilo vermek hem moralinizi, hem vücut direncinizi olumlu yönden etkiliyor!

Kinoa, Bulgur ve pirincin en büyük alternatifidir ve Güney Amerika’da yetişmektedir. Mazisi ise çok eski; İnkalar’a kadar uzanmaktadır. İnkalar kinoaya ‘tahıl ana’ diyormuş. Birleşmiş Milletler tarafından 2013 ‘Kinoa Yılı’ ilan edilmiştir. Tahıllara kıyasla kinoanın besin değeri oldukça iyidir. Lizin gibi temel amino asitler ve bol miktarda kalsiyum, demir ve fosfor içerir.[3] 100 gram kinoa 372 kalori, 5,8 gram yağ, 69 gram karbonhidrat, 6 gram lif içerir.

Kinoanın en çok tercih edilme nedenleri başında, cildi yıpranmaya karşı koruyucu etkisinin geldiği düşünülebilinir. A, B, C, D ve E vitaminlerini içeren, yüksek lif oranıyla bağırsakları çalıştıran, demir içeriğiyle vejeteryanlar için de iyi bir seçenek olan, günlük kalsiyum ihtiyacını karşılayan kinoa, glüten içermediği için alerjisi olanlar için de önemli bir besin kaynağı.

Türkiye’de yeni yeni keşfedilen kinoa, yüksek kalitede protein içeriğine sahip olmasının yanı sıra, vücudumuz için gerekli bütün temel aminoasitleri yapısında bulundurmasıyla farkını ortaya koyan süper bir besin… Kinoa, diğer tüm tahıl çeşitleri arasında zirveye yerleşmiş durumda.

 Özellikle kilo verme sürecinde,

  • İçermiş olduğu yüksek protein sayesinde, kolesterol seviyenizi yükseltmeden tokluk hissinizi artırması ,

  • Kalsiyumdan zengin besinlerin metabolizmayı hızlandırdığı bilindiğine göre, sütten daha fazla kalsiyum içermesi ve emilim gücünün daha yüksek oranda olması,

  • Glüten içermemesi nedeniyle, tahıl grubuna karşı in tolerans gösteren kişilerin rahatlıkla tüketebilmesi ve dolayısıyla vücutta ödem oluşmasını engellemesi,

  • İçermiş olduğu magnezyum sayesinde, diyetle birlikte yoğun spor yapıldığı dönemlerde kas ve kemik yapınızın korunması ve vücuda enerji vermesi,

Kinoanın yararları arasında bulunuyor!

Kinoa’yı nasıl ve ne kadar tüketmeliyiz?

Kinoa, birkaç saat suda bekletip, içindeki enzimleri harekete geçirdikten sonra sadece on beş dakika gibi kısa bir sürede pişiyor. Suda bekletmek için vaktiniz yoksa da pişme süresi değişmiyor. Suda bekletmediğinizde, Islatarak pişirir, bolca yıkarsanız ve bu durumda sadece ekleyeceğiniz su miktarı değişiyor. Islatarak pişirildiğinde çok sevilmeyen kuru börülceye benzer kokusu oldukça hafifliyor.Bulgur ve pirincin en iyi alternatifi olan Kinoayı bir uzman eşliğinde beslenme programı alan kişiler, programlarındaki bulgur/pirinç ölçüsü kadar kullanabilirler ayrıca Kinoa’yı pirinç ve bulgurun kullanıldığı her yerde kullanabilirsiniz.

Kabızlık problemi olanlar ara öğünlerinde probiyotik yoğurt ile karıştırark tüketebilirler.

Özellikle zayıflama diyeti yapan bireyler pişen Kinoayı soğutup sebze ve ya meyve garnitürleriyle birlikte yumaklar halinde sabahları kahvaltıda müsli olarak tüketebilirler

Kısacası ölçüsü ve ne şekilde tüketileceği kişiye, kişinin yaşam tarzına ve beslenme alışkanlıklarına göre değişebilir ancak umuyorum kısa sürede ülkemizde çok daha rahat ve kolay ulaşılabilir hale gelir ve bu harika besin günlük beslenme alışkanlıklarımızdan biri olur.İşte Kinoa Diyet Yemek Tarifleri!!

KİNOA SALATASI ( BROKOLİLİ )

Malzemeler :

150 gr kinoa

Yarım avokado

1 küçük boy brokoli

1 küçük boy kırmızı biber

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Limon

Doğal tuz

Yapılışı :

Kinoayı önce sıcak suda ıslatınız ve ilk suyunu dökünüz.. Sonra 1 bardak kinoa için, 2 bardak suya az tuz ekleyerek 15 dk kadar pişiriniz.

Buharda pişen brokoli ve diğer tüm malzemeleri haşlanmış kinoa ile karıştırınız.

Arzu edilirse tüm yeşil ot çeşitleri ya da sebzelerle değişik tatlarda kinoa salatası yapabilirsiniz!

Kinoa Köftesi

Yarım su bardağı kinoa

1 havuç

4 tane taze soğan

2 diş sarımsak

Yarım bardak fasulye

1/4 bardak galeta unu

1 yumurta

1 kaşık kimyon

Tuz, kırmızıbiber

2 yemek kaşığı yağ

Yarım demet maydanoz

Akşamdan ıslattığınız fasulyeleri pişirin, soğumaya bırakın.Blender’ın içine havuç, taze soğan, sarımsak ve maydanozu koyup çekin. Diğer tarafta kinoayı bir bardak sıcak suyla orta ateşte üzerini kapamadan pişirin. Eğer tane tane bulgur kıvamında olmasını istiyorsanız bir çay kaşığı tuz atın. Biraz soğuduktan sonra kinoayı blender’den geçirdiginiz karışımın içine ilave edin. Üstüne biraz blender’den geçirilmiş ya da elle ezilmiş fasulye, yumurta, yağ ve baharat ilave edip iyice karıştırın. Elinizle köfte şekli verip iyice ısınmış teflon tavada pişirin, biraz piştikten sonra tavanın içine bir kaşık yağ koyup iyice iki tarafını da kızartın. Yanına baharatlı elma patates yapıp birlikte servis yapın.

Kaynak: http://herguzelsey.com/2014/04/28/kin...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
129
48
23
21
19
11
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sinem Polat

Kinoa çayı almadan bi göz atın derim https://www.eyorumlar.com/kinoa-cayi-almayi-dusunuyorsaniz-once-yorumlari-okuyun/