Görüş Bildir
Haberler
Kimse Yok mu Derneği'nde Yolsuzluk!

Kimse Yok mu Derneği'nde Yolsuzluk!

Archer
08.09.2014 - 15:25 Son Güncelleme: 08.09.2014 - 17:04

İçişleri Bakanlığı'nın denetim raporu, Gülen cemaatinin yardım kuruluşu Kimse Yok Mu Derneği'nin usulsüz işlemlerini gün yüzüne çıkardı. İçişleri Bakanlığı Dernekler Başkanlığı'nın hazırladığı denetim raporunda Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım paralarını banka kaydına sokmadığı, yardımların resmi makamlardan kaçırılarak yurt dışına çıkarıldığı vurgulandı. 'Milyonlarca TL'lik yardım parasının izi kaybedildi' denilen raporda bir vatandaşa yardım için 30 bin TL toplandığı, ancak vatandaşa bu paranın verilmediğine dikkat çekildi.

SORUŞTURMA AÇILACAK

Ahaber'den Yahya Bostan'ın haberine göre, Somali'ye yaptığı yardımlarla övünen Kimse Yok Mu'nun 2011 yılında Somali'ye sadece 4 bin ton yardım yaptığı ancak bunu '6700 ton yardım yaptık' diye açıkladığı anlaşıldı. 'Kimse Yok Mu' ile ilgili çarpıcı ifadelerin yer aldığı denetim raporu tamamlanarak gereğinin yapılması için İstanbul Valiliği Dernekler Birimi'ne gönderildi. Konuyla ilgili soruşturma açılması bekleniyor.

SOMALİ YOK OLDU!

İçişleri Bakanlığı Dernekler Başkanlığı, derneklerle ilgili denetim raporunu hazırlarken, Kimse Yok Mu Derneği'nin internet sitesinde değişikliğe gittiği gözlendi. Somali ile ilgili atılan her adımı internet sitesinden duyuran dernekin internet sitesindeki 'Ülke raporları' bölümünden Somali dosyasının çıkarılması dikkat çekti. Aynı zamanda her yıl açıklanan Genel Faaliyet Raporları bölümünde de hiçbir raporun yer almadığı, bugüne kadar açıklanan raporların internet sitesinden kaldırıldığı anlaşıldı.

Kaynak: http://www.yazete.com/gundem/kimse-yo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0