Görüş Bildir
Haberler
Kim Telefonuna Ne Kadar Ödüyor?

Kim Telefonuna Ne Kadar Ödüyor?

Onedio Medya
20.08.2014 - 21:09 Son Güncelleme: 20.08.2014 - 21:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kim Telefonuna Ne Kadar Ödüyor?

Android, iOS, Windows Phone... Hangi platformun kullanıcıları, telefon için daha fazla para döküyor?

Platformların telefon satış oranları...

Geçtiğimiz yıl akıllı telefon satışları dünya çapında ilk defa yıllık bir milyar üniteyi geçti ve bütün işaretlere bakılırsa, bu yılın sonunda bu sayı daha da artacak. Akıllı telefon marketi büyük ölçüde değişiyor. Xiaomi gibi üreticiler, Samsung gibi büyük firmaların yanında büyümekteler ve BlackBerry'nin market payı neredeyse tamamen yok olmak üzere. Bu yılın sonunda, BlackBerry'nin market payının yüzde 0.8 'e kadar düşmesi bekleniyor.

Windows Phone da kullanım oranı anlamında sadece yüzde 2.5'te bulunuyor. Ancak geçtiğimiz aylarda sunulan yeni ve büyük uygulamalarla beraber, Windows Phone yaşam belirtileri gösteriyor. Tabii ki Android yüzde 85 oranı ile en çok kullanılan işletim sistemi olarak yerini koruyor. iOS Android'in arkasında ikinci olarak yerini alıyor ve çok daha geriden Windows Phone geliyor. Peki akıllı telefon kullanıcıları ürünleri için ne kadar harcıyorlar?

IDC'nin grafikleri, 2014'ün ikinci çeyreği için en büyük üç platformun telefon satışlarını göstermekte. Windows Phone ve Android satışlarının büyük kısmı, en fazla 200 dolar etiketli, düşük bütçeli telefon satışlarından geliyor. iOS ise normal olarak bu kategoride herhangi bir telefon satmıyor. Statista'nın belirttiği üzere, halen satılmakta olan en ucuz iPhone , üç yaşındaki iPhone 4S, 450 dolar civarında bir etiketle satılıyor. Tabii ki, çoğu iPhone satışı 400 dolar ve üzeri üst düzey telefon kategorisinde bulunmakta ve bu kategoride bulunmayanlar da, daha eski, daha ucuz olan telefonların uluslararası satışlarından kaynaklanmakta.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/kim-tele...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0