Görüş Bildir
Haberler
Ve Emniyetten "Pembe Tişörtlü" Açıklaması

Ve Emniyetten "Pembe Tişörtlü" Açıklaması

adem kara
05.06.2014 - 09:23 Son Güncelleme: 05.06.2014 - 19:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kim Bu Pembe Tişörtlü?

Gaziosmanpaşa'da pazar günü yaşanan olayların ardından dün tekrar stant açmak isteyen BDP'liler ile meydanda toplanan grup arasında gerginlik çıktı. Karşı karşıya gelen gruplara polis müdahale etti. Pazar günü yaşanan olayda çekilen 2 farklı fotoğraftaki aynı kişi dikkat çekti. Basında çıkan haberlerin ardından 29 yaşındaki İ.S. terörle mücadale polisleri tarafından gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlğü'nden yapılan açıklamada zanlının, poliste 10 adet kaydı olduğu ve Küçükçekmece 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nce arandığı belirtildi.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da ülkücü grupla HDP'liler arasında pazar gününden bu yana gerginlik yaşanıyor.  Dün tekrar stant açmak isteyen BDP'liler meydanda toplanan grup yine karşı karşıya geldi. Polis biber gazı kullanarak iki grubu da dağıttı.

Pazar günü başlayan olaylar sırasında çekilen iki farklı fotoğraftaki aynı şahıs dikkat çekti. Önce Ülkücü grubun arasında protestoya katılan pembe tişörtlü kişi bir sonraki HDP eyleminde zafer işareti yaparken fotoğraflandı.

Gözaltına alındı

Fotoğraf ve görüntülerin basına yansımasının ardından terörle mücadele ekipleri 29 yaşındaki İ.S'yi öğle saatlerinde gözaltına aldı.

Emniyetten açıklama

Gaziosmanpaşa'daki olaylar sırasında iki ayrı grup içinde de yer alan ve öğleden sonra polis tarafından gözaltına alınan İ.S. adlı kişiyle ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlğü'nden açıklama yapıldı.

Açıklamada, karşıt görüşlü iki grubun da içinde yer alarak, birinde 'zafer işareti', diğerinde ise 'bozkurt' işareti yapan zanlının, poliste 10 adet kaydı olduğu ve Küçükçekmece 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nce arandığı belirtildi.

Emniyet açıklamasında, şöyle denildi: 'Bazı basın ve yayın kuruluşları ile sosyal medyada; Gaziosmanpaşa İlçesi'nde yapılan bir gösteride 'zafer işareti' ile karşıt görüşlü grubun yapmış olduğu başka bir gösteride 'bozkurt işareti' olarak tabir edilen işareti yapan kişinin aynı kişi olmasından bahisle; bu şahsın provokatif amaçlı olarak eylemlerde yer aldığı, hatta polis ya da MİT görevlisi olabileceği şeklinde çeşitli haberler ve yorumların yapıldığı görülmüştür.  

Konu ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, bahse konu gösterilerde yer alan  İ.S. isimli şahıs, Gaziosmanpaşa İlçesi, Bağlarbaşı Mahallesi,  Bağlarbaşı Caddesi üzerinde yakalanmıştır. Yakalanan şahsın, Asayişe Müessir Fiillerinden dolayı (9) ve bakaya suçundan (1) adet olmak üzere toplam 10 adet kaydının olduğu, ayrıca Küçükçekmece 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nce arandığı anlaşılmıştır. Konu ile ilgili tahkikat halen devam etmektedir.'

Bahçeli'den açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı ziyaret etti.

 İstanbul Gaziosmanpaşa'daki olaylar ile ilgili soruya Bahçeli 'Ülkücü hareketin mensupları hiçbir şart altında, hiçbir grupla çatışma eğilimi içinde bulunmayacaktır. Böyle bir olay, MHP ve ülkücü hareketin muhatabı kabul edilemez. MHP ve ülkücü gençlik, Türkiye'de demokrasi içerisinde halkımızın iradesi ile sorunları çözme gayreti içindedir. Türkiye'de bir iç çatışmayı, gerilim stratejisini arzulayanların, milliyetçi ülkücü gençliği dahil etmek suretiyle tarihi hataya girmemeleri gerek olduğu kanaatindeyiz. Bu gibi konuları gerçeğe inmeden doğruları bulmadan değerlendirmek yanlıştır' şeklinde yanıt verdi.

MHP, bu süreci büyük ölçüde tamamlamıştır

Bahçeli, 'MHP, bu süreci büyük ölçüde tamamlamıştır. Şimdi önemli sosyal kesimlerin kuruluşları olarak toplumumuzun dikkatini çeken ve toplumdaki sosyal siyasi ve ekonomik olayları yönlendiren kuruluşlarımız ile son görüşme turumuzu yapmaktayız. MHP'nin bu saate kadar yaptığı görüşmelerde nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerektiği konusunda siyasi partilerde, sivil toplum kuruluşlarında ve medya ve basındaki tartışmaları da dikkate aldığımız vakit bir ortak zemin oluşmakta bir görüş birliğine varılmaktadır. Zannediyorum bu kadar sağlıklı görüşmelerin sonucunda oluşan ortak fikir cumhurbaşkanımızın seçimini de önemli ölçüde etkileyecektir.

Bu sebepten dolayı önümüzdeki günlerde kişilendirme boyutunda değerlendirmeler aşamasına gelindiğinde zannediyorum herkes bu konuda böyle bir göreve kimi layık görüyorsa onu önermek suretiyle bu değerlendirmelere katkı sağlayacaktır. Çünkü cumhurbaşkanlığı seçimini bu yönüyle ele almadığımız taktirde cumhurbaşkanlığı seçimini bir tartışma zeminine sürüklersek, kamplaşma, cepheleşme, gerilim stratejileriyle Türkiye'de cumhurbaşkanı seçimini anlaşılmaz hale getirirsek, bunda Türkiyenin çok büyük sıkıntıları olur. Halbuki ülkemiz, kamplaşma istemiyor, kutuplaşma istemiyor, gerilim stratejisi takip edilmesini uygun bulmuyor, kucaklayıcı bütünleştirici, bu ülkede yaşayan her insanımızın bütün düşüncesi ve inançları ile kucaklayabilecek, anayasa çerçevesinde hareket edebilecek, yeminine sadık bir cumhurbaşkanı ile geleceğe yönelmek istiyor, geleceği kucaklamak istiyor. Bu inançla milletimiz bunu başaracaktır. Biz de bu konuda siyasi parti olarak üzerimize düşen sorumluluğun idraki ile görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz' dedi.

'Böyle bir olay, MHP ve ülkücü hareketin muhatabı kabul edilemez'

Gaziosmanpaşa'da çıkan olaylar ile ilgili olarak Bahçeli, 'Burada bütün siyasi partilerimizin dikkatli olması, iktidarın çok daha duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz. Terör tırmandırılmak istenmektedir. Burada basına çok büyük sorumluluk düşüyor. Hangi grubun kiminle çatıştığını, nasıl çatıştığını nitelendirirken sağdan soldan duyulan bilgilerle 'şu gruplar arasında oluyor' diye iddiada bulunmak, o grupları tahrik etmektir, grupları olayların arasına çekmektir, Türkiye'nin bir anarşi ortamına sürüklenmesini arzulama ifadesi olarak değerlendirilebilinir. Bu soruları sorarken çok dikkatli olmak gerekir. Özellikle de güvenlik kuvvetlerinin bu konuda çok duyarlı olmaları ve bu çakışmaları önce önleyecek sonra sebeplerini arayacak davranışlar ortaya koymalarında yarar vardır. Ülkücü hareketin mensupları hiçbir şart altında, hiçbir grupla çatışma eğilimi içinde bulunmayacaktır. Böyle bir olay, MHP ve ülkücü hareketin muhatabı kabul edilemez. MHP ve ülkücü gençlik, Türkiye'de demokrasi içerisinde halkımızın iradesi ile sorunları çözme gayreti içindedir.

  • cnnturk.com
Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0