Görüş Bildir
Haberler
Kilo Vermenin En Güzel Hali: Uyurken Daha Fazla Kilo Vermenizi Sağlayacak Birbirinden Etkili 13 Yol

Kilo Vermenin En Güzel Hali: Uyurken Daha Fazla Kilo Vermenizi Sağlayacak Birbirinden Etkili 13 Yol

Begüm
16.04.2021 - 07:30

Uyurken kilo vermek mi?!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bol bol su için.

Metabolizmanızı hızlandırmak için bol bol su için. Hatta soğuk içerseniz daha da fazla etki yapacaktır. Günde 6-8 bardak su içmeniz metabolizmanızı hızlandırarak 50 kalori yakmanızı sağlayacaktır. 

Enfes!

2. Uyumadan önce soğuk bir duş alın.

Evet evet bildiğimiz su! Suyun 21 dereceden soğuk olması yeterlidir. Soğuk suyla duş almak metabolizmanızı harekete geçirerek yine yağ yakmanızı sağlayacaktır. Ee uykudan önce şöyle bir duş alıp uyumanız yok mu?

3. Uyuduğunuz odanın sıcaklığını azaltın.

Kulağa çılgınca geliyor farkındayız ama vücudunuz üşüyünce kendini ısıtmak için daha fazla enerji harcar. Yani odanız ne kadar soğuksa vücudunuz o kadar kalori yakar. 

18 derece bunun için ideal, bizden söylemesi.

4. Sabahları kahve için.

Her sabah 1 fincan sade kahve içerek metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Hatta bu durum yatarken bile daha fazla yağ yakmanızı sağlar. 10/10 aktivite. Kafein direkt sinir sistemine giderek yağ hücrelerini uyarır ve böylece yağ yakımı başlar. Uyurken bile daha fazla yağ yakarsınız!

5. Şekerleme yapın.

Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu uykuyu almanız oldukça önemli, eğer almazsanız hormonlarınızın dengesi bozulur ve daha fazla açlık hissederek tatlılara yönelebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kızartma yağınızı değiştirin.

Şimdi uykuda kalori yakmakla ne alaka diyebilirsiniz ama kızartmalarda kullanacağınız ya baya önemli. Yağınızı Palm veya hindistan cevizi yağı ile değiştirin. Kullandığınız yağ iştahınızı kapatır ve metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlar.

7. Yemeklerinize sucuk, yeşil ve kırmızı biber katın.

7. Yemeklerinize sucuk, yeşil ve kırmızı biber katın.

Yemeklerinize katacağınız baharatlı besinler içerdikleri madde sayesinde metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlar. Neredeyse her yemekte 10 kalori daha fazla yakarsınız ve kolay kolay acıkmanızı engeller.

8. Elma sirkesi tercih edin.

8. Elma sirkesi tercih edin.

Yapılan araştırmalara göre beslenme düzenine elma sirkesi ekleyen kişiler gün içinde 200 kalori daha az alıyor. Bunun en büyük sebebi ise elma sirkesinin beynin iştahını eden kısmı uyarması ve tokluk hissi vermesi.

9. Karbonhidrat tüketin.

9. Karbonhidrat tüketin.

Kaslarınız karbonhidratı metabolizmanızı hızlandırmak için kullandığından dolayı beslenmenize karbonhidrat eklemelisiniz. Uyurken ve günlük hayatınızda etkisini göreceksiniz!

10. Protein tüketin.

10. Protein tüketin.

Evet karbonhidrat tüketince bunun şeker yani yağa dönüşmesini ve tamamen şişmanlamanızı engellemek için düzenli bir şekilde protein de almanız gerekiyor. Uyku ile alakasını sorguluyor olabilirsiniz ama bunların hepsini bir bütün olarak yaptığınızda farkı göreceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Spor salonuna gidin ya da spor yapın.

Şimdi uyurken kilo vermek ve spor salonuna gitmek ne alaka diye düşünüyor olabilirsiniz ama hemen açıklayalım! Yediğiniz proteini kontrol edebilmek ve metabolizmanızı etkilemek için vücudunuzu yönlendirmeniz gerekiyor.

Aynı zamanda vücut egzersizi yapmak kaslarınızı geliştirir ve bu da günde fazladan 50 kalori yakmanızı sağlar.

12. Uyumadan önce yeşil çay için.

Doğal idrar söktürücü olarak bilinen yeşil çayı uyumadan önce içerseniz metabolizmanızı hızlandırırsınız. Bu da gece boyunca yağ yakımınızı hızlandırır.

13. Işıkları söndürün ve karanlık bir ortam oluşturun.

Uyku ve uyanıklık düzeyini kontrol eden melatonin ışığa maruz kaldığında doğru şekilde çalışmaz bu da daha kalitesiz bir uyku uyumanızı sağlar. Bundan dolayı perdelerinizi kapatıp, telefon ve benzeri cihazları uzakta tutup tamamen karanlık bir ortam yaratabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
8
5
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nini Sza

spor salonlari kapali olduguna gore sadece yuruyun ve su icin bir ayda 5 kilo net verirsiniz e tabi yemenize de dikkat edin

Söyledim gitti

14. Uyumadan önce spor salonuna gidip 500 kalori yakın. Böylece hem daha iyi uyur hem de metoboliiii hızdandoliiiii... :P

Barney

evden çalışıyosan kilo milo veremezsin . net