Görüş Bildir
Haberler
Kilit Ekranı Uygulaması Sorunlu Geldi!

Kilit Ekranı Uygulaması Sorunlu Geldi!

Onedio Medya
29.07.2014 - 18:34 Son Güncelleme: 29.07.2014 - 20:03

Kilit Ekranı Uygulaması Sorunlu Geldi!

Beklenen uygulama Windows Phone'a geldi gelmesine ama yaşanan sorunlar, can sıkacak cinsten...

Gerçek olamayacak kadar ilginç bir çözümü var

Nisan ayında gerçekleştirilen BUILD konferansında yeni 'Live Lock Screen' uygulamasını tanıtan Microsoft, aradan çok da uzun süre geçmeden bu yeni uygulamayı Windows Phone kullanıcılarının beğenisine sunmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz gün kendisini gösteren bu yeni uygulama, son kullanıcılara beta olarak sunuldu ve kendilerinden geri dönüş alarak daha hızlı şekilde geliştirilmesi düşünüldü.

Pek tabi karşımıza çıkan ürün sadece bir Beta sürüm ve hakkında çok da fazla kötü eleştiride bulunmamak lazım ki zaten an itibariyle geldiği indirme miktarına bakacak olursak, büyük ölçüde ilgi gördüğü su götürmez bir gerçek. Yine de uygulamanın an itibariyle 'mükemmellikten' çok uzakta olduğunun da altını çizmek gerekiyor. Birçok cihazda tüm yeteneklerini sergilemiyor olmasının yanı sıra, çok fazla kullanıcının uygulamanın 'lag'li yani bir anlamda takılarak çalıştığını rapor ettiğini görüyoruz. Bu sebepten hatırı sayılır miktarda kişi uygulamayı çoktan silmiş durumda. Kimileri de silip tekrar yükleyerek bazı hataları gidermeyi başarmış.

Fakat esas problem, Live Lock Screen Beta uygulamasını kaldırdıktan sonra bile, uygulama yüklendiğinde meydana gelen lag sorununun ortadan kalkmaması! En çok rapor edilen sorunsa, ekran kilidi açma tuşuna bastıktan saniyeler sonra görüntünün gelmesi. Her Lumia cihazında ortaya çıkmayan sorun, daha ziyade 930 ve 1520 modellerinde gözlemleniyor. Buradaki lag soru da cihaz 5 - 10 dakika standby moduna girdikten sonra yaşanıyor.

Fakat merak etmeyin; bu sorunun, kulağa çok mantıklı gelmese de bir çözümü var! Tek yapmanız gereken ayarlar kısmından 'Kid's Corner' kısmını aktif hale getirmek. Bu hareketi yaptığınız anda karşınıza çıkan bir pop up size 'Live Lock Screen' uygulamasını kapatacağını beyan edecek. Burada 'kapa' tuşuna basarak, lag yaratan durumdan kurtulabilirsiniz. Ayrıca bu işlem sonuçlandıktan sonra, Kid's Corner'i de kapatmanız sorun yaratmayacaktır.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/kilit-ek...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın