Görüş Bildir
Haberler
Kilis'te IŞİD Roketlerinden 1 Ölüm Daha: Bu Kez 6 Yaşındaki Nisa...

Kilis'te IŞİD Roketlerinden 1 Ölüm Daha: Bu Kez 6 Yaşındaki Nisa...

FreiGeist
05.05.2016 - 09:44 Son Güncelleme: 05.05.2016 - 18:35

IŞİD sabah Suriye'den Kilis'e 3 roket attı. Roketlerden biri Kilis'in Yaşar Aktürk Mahallesi'ndeki bir binaya isabet etti. İkisi polis, üç kişi yaralandı. Kilis'e akşam saatlerinde Suriye tarafından atılan dört roket mermisi daha isabet etti. Meydana gelen patlamada 6 yaşındaki Nisa Döne Sezer adlı çocuk hayatını kaybederken 8 kişi de yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saat 07.45 sıralarında Suriye'den IŞİD'in fırlattığı iki roketten birisi Yaşar Aktürk Mahallesi'ne binaya isabet etti.

2'si polis 3 kişi yaralandı

2'si polis 3 kişi yaralandı

Fotoğraf: AA

İkinci roketin Endüstri Meslek Lisesi bahçesi ile eski Valilik Binasının arasına, üçüncü roket ise Emniyet ve Adliye binalarının arka tarafındaki boş araziye isabet etti. 

İHA, ilk belirlemelere göre 2’si polis 3 kişinin yaralandığını duyurdu.

Akşam saatlerinde 4 roket daha atıldı: 1 çocuk hayatını kaybetti

Akşam saatlerinde 4 roket daha atıldı: 1 çocuk hayatını kaybetti

Fotoğraf: dpa

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın verdiği bilgilere göre akşam saatlerinde Suriye tarafından atılan 4 roketatar mermisi kent merkezine düştü. Roketin patlaması sonucu 6 yaşındaki Nisa Döne Sezer adlı çocuk hayatını kaybetti 8 kişi de yaralandı.

Yaralılar acil servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Halk gazetecilere tepki gösterdi

Halk gazetecilere tepki gösterdi

Kilis'te son 4 ayda Suriye tarafından atılan roketlerle 21 kişinin ölmesi ve onlarca kişinin ölmesi Kilis halkının öfkesini iyice artırdı.Patlamaların yaşandığı bölgede toplanan kalabalık, seslerinin duyurulmadığı gerekçesiyle tepki gösterdikleri bazı gazetecilerin fotoğraf makineleri ile kameralarını kırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kilis'te çok sayıda esnaf kepenk kapattı

'5 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi'

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bu akşam saat 17.02- 17.04 saatleri arasındaki iki dakikalık zaman diliminde IŞİD terör örgütü kontrolündeki Suran ve Kafrah bölgelerinden 4 roket Kilis merkezine atıldı. Bunun üzerine bölgede konuşlu birlikler, IŞİD'e ait 2 silahlı araç ve 2 Katyuşa mevziileri tespit edilerek Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) Bataryasıyla ateş altına alındı. Ateş altına alınan hedefler imha edilirken, ilk belirlemelere göre 5 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi.

Can kaybı 21'e yükseldi...

Can kaybı 21'e yükseldi...

AFP

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kentte, şu zamana kadar sekizi Suriyeli, içlerinde çocukların da olduğu 20 kişi saldırılar nedeniyle hayatını kaybetti. 

Bu akşam saatlerinde Kilis'e isabet eden roket mermisi sonucu  bir kişi daha hayatını kaybetti. Böylece Ocak ayından bu yana Kilis'de, Suriye'de IŞİD kontrolündeki bölgeden atılan roket mermileri nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e yükseldi.

Ocak ayından bu yana Kilis’e 60’a yakın füze atıldı.

Ajanslar, Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yusuf Demir

kendinizi koruyun hukumet koltuk davasında sizi düşünen yok

hipotalamus

Şubat 2016 'da daha "Kilis şu kadar Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapıyor" diye Nobel barış ödülü için başvurulan şehrin 3 ay içinde geldiği hale bak.Ve ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

aynı roketler hergün istanbula düşse ne olurdu acaba ? bune vurdum duymazlık çıldırıcam onlarda insan biri şuna dur desin artık ama hep böyledir değilmi popü... Devamını Gör