Görüş Bildir
Haberler
Kilis'e İki Roket Mermisi Daha İsabet Etti: 16 Kişi Yaralandı

Kilis'e İki Roket Mermisi Daha İsabet Etti: 16 Kişi Yaralandı

Batuhan
24.04.2016 - 11:15

Kilis'te Demirciler mahallesine, Suriye'nin Bab bölgesinden atılan 2 roketatar mermisi isabet etti. Meydana gelen olay sonucu Kilis Valiliği  16 kişinin yaralandığı açıkladı. Yaşanan patlama sonucu  Kilis Valiliği'ne yürümek isteyen gruba müdahale edildi ve çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ocak ayından bu yana Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden ateşlenen katyuşa roket atar mermileriyle 5'i Suriyeli 15 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis'e, bugün saat 10.40 sıralarında yine 2 roket mermisi düştü. Sınırı aşan roket mermileri Demirciler Mahallesi'nde birbirine birkaç yüz metre uzaklıktaki 2 noktaya düştü. İlk düşen mermi bir evin duvarına çarptı ve burada bir kadın yaralandı. İkinci roket mermisi ise Karataş bölgesinde bir evin duvarına çarparak patladı. Patlamada aralarında çocukların da bulunduğu 5 kişi yaralandı.

Patlama ihbarı üzerine bölgeye yönlendirilen ekipler yaralananları ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürdü. Acil serviste tedavisine başlanan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Kilis'te tedirginliğe yol açan patlamaların ardından güvenlik güçleri ise roketlerin atıldığı Bab bölgesini sınırda konuşlu topçu birlikleriyle ateş altına almaya başladı.

Kilis Valiliği: 16 kişi yaralandı

Kilis Valiliği: 16 kişi yaralandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kilis Valiliği'nin internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada roketlerin saat 10.40 sularında atıldığı kaydedildi. Açıklamada 'Olayda yaralanan 10 vatandaşımız ve 6 Suriye vatandaşı yaralı olarak Kilis Devlet Hastanesine kaldırılmış olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır' denildi.

Vali'yi protesto etmek isteyenlere gözaltı

Vali'yi protesto etmek isteyenlere gözaltı

Kilis'te bu sabahki patlamaların ardından protesto gösterisi için toplanan grup, Kilis Valiliği'ne yürümek istedi. Ancak, geçen cuma günü Kilis Valiliği'nin kentte her türlü eylem ve etkinliğin yasaklanması kararı nedeniyle polis, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek kalabalığın dağılmasını istedi.

Kalabalığın yürümekte ısrar edip Kilis Valiliği'ne doğru ilerlemesi üzerine polis müdahalede bulundu ve çok sayıda kişiyi gözaltına alarak grubu dağıttı. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alican

inşallah abdestlilerdir. :)

Quest007

Roket düştü ne demek ağa, hergün roket atıyor bu iblisler

Anarchy

Neymiş guzel ülkemin cok muhterem insanları Oy vermek basit bir iş değilmiş.