Görüş Bildir
Haberler
Kilis Açıklamaları: NATO 'Dayanışmada' ABD 'Görüşmede'

Kilis Açıklamaları: NATO 'Dayanışmada' ABD 'Görüşmede'

FreiGeist
10.05.2016 - 09:57 Son Güncelleme: 10.05.2016 - 12:17

NATO ve ABD, IŞİD’in Kilis’e düzenlediği roket saldırıları hakkında açıklama yaptı. NATO Genel Sekreteri 'Türkiye ile dayanışma içerisinde' olduklarını, Pentagon Sözcüsü ise “Türkiye'nin kendini güvende hissetmesi için Türk hükümeti ile görüşmeleri sürdürdüklerini” ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, IŞİD'in Kilis'e Ocak ayından bu yana onlarca Katyuşa füzesi atması hakkında açıklama yaptı.

'NATO, Türkiye’nin güvenliğini arttırmaya yönelik tedbirler aldı'

'NATO, Türkiye’nin güvenliğini arttırmaya yönelik tedbirler aldı'

Yazılı açıklama yapan Stoltenberg, Kilis’e yapılan saldırılarla ilgili, “NATO Türkiye ile dayanışma içerisinde. NATO müttefikleri Türkiye’nin güvenliğini arttırmaya yönelik tedbirler aldı ve gerekli olduğu sürece bunu yapmaya devam edecek” ifadesini kullandı.

Kilis’te durumun kötüye gitmesinden endişe duyduğunu belirten Stoltenberg, bu durumun doğrudan Türkiye’nin güvenliğini etkilediğini belirtti. Stoltenberg, Kilis’te Türk vatandaşlarının yaşamını kaybetmesinden ötürü derinden üzüntü duyduğunu ifade ederek, Türk insanına ve hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook: 'Türk hükümeti ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz'

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook: 'Türk hükümeti ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook da IŞİD'in Kilis’e saldırıları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “IŞİD'e karşı mücadelede Türkiye'nin yalnız bırakıldığı' sözleri ile ilgili bir soruyu yanıtladı. “Türkiye'nin kendini güvende hissetmesi için yapabileceklerimizi yapmak istiyoruz. Bu konuda Türk hükümeti ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz ve onlarla birlikte çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Peter Cook, Türkiye-Suriye sınırındaki 98 kilometrelik alanın IŞİD'den temizlenmesinde denetimin YPG güçlerinde olup olmayacağı sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Türkiye ile bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. Bu bölgenin temizlenmesi IŞİD ile mücadelede önemli. Oradaki sınır güvenliğini artıracak her şeyin önemli olacağını düşünüyoruz. Bunun nasıl olacağına ilişkin Türk hükümeti ile süren özel konuşmalara girmeyeceğim ama biz bu amacı güdüyoruz ve Türkiye'nin Suriye'nin o bölümünde IŞİD'den kurtulma konusunda çıkarlarını biz de paylaşıyoruz.”

PYD gerginliği

PYD gerginliği

Türkiye ile ABD ilişkileri, ABD'nin Suriye sahasında PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye verdiği destekten dolayı bir süredir gergin.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, Ekim 2014’te PYD’yi 'terör örgütü' olarak görmediklerini açıklamış, Washington yönetimi Eylül 2015’te de PYD’nin silahlı kanadı YPG’yi de 'terör örgütü' olarak görmediğini ilân etmişti.

21 kişi can verdi...

21 kişi can verdi...

Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab Bölgesi'nden ocak ayından bu yana Kilis'e onlarca Katyuşa füzesi atıldı; 21 kişi yaşamını yitirdi.

AA, DHA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
4
3
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hipotalamus

"Türkiye'nin kendini güvende hissetmesi için Türk hükümeti ile görüşmeleri sürdürdüklerini......." Görüşmeler sonucunda Nato ve ABD superman ve spiderman'i ... Devamını Gör

Emrah Cekic

Türkiye'nin kendini güvende hissetmesi için IŞID'a kondom mu ? göndermişler anlamadım amk.

M

kilise düşen roketatarlar pyd elinde olan, rus yapımı katyuşa roketleridir. roket atanlar Pkk köpekleri, bölgede komünist devlet kurmak istiyorlar. boş konuş... Devamını Gör