Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Yüzde 60'lık Blok Hâlâ İlk Tercih'

Kılıçdaroğlu: 'Yüzde 60'lık Blok Hâlâ İlk Tercih'

Deniz Gök
04.07.2015 - 13:23 Son Güncelleme: 04.07.2015 - 20:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon konusunda yüzde 60'lık blokun her zaman kendisinin 'ilk tercihi' olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon görüşmeleri öncesinde MHP ile TBMM Başkanlığı seçimi sırasında yaşanan sert polemiğe karşın 'yüzde 60'lık blok' olarak tanımladığı CHP-MHP-HDP koalisyonunun halen ilk tercihi olduğunu vurguladı.

'Yüzde 60'lık blok ilk tercihimiz'

Dün akşam katıldığı bir iftar sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, 'Yeni Meclis Başkanı'ndan bir beklentiniz var mı?' sorusu üzerine 'Seçildikten sonra bir konuşma yaptı. Tarafsız davranacağına dair söz verdi. O sözü tuttuğu sürece zaten herhangi bir sorunumuz olmaz.' dedi. 

'Koalisyon konusunda hala yüzde 60'lık blok tercihiniz ilk tercih midir?' sorusuna da 'Her zaman ilk tercihimizdir.' şeklinde cevap verdi.

'Suriye konusunda yanlış bir adımın maliyeti ağır olur'

Ardından Suriye sınırındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmesi sorulan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 'Suriye konusunda çok dikkatli adımlar atılması gerektiği düşüncesindeyim. Özellikle bu konuda askerlerin daha dikkatli olması lazım. Uluslararası dengelerin çok iyi okunması gerekiyor. Suriye demek tek başına bir devlet değil. Suriye demek aynı zamanda İran demektir, Rusya demektir, Avrupa Birliği demektir. Arap Ligi demektir. Bütün bu uluslararası dengeler dikkate alınmadan Suriye konusunda yanlış bir adım atılmasının maliyeti bize çok ağır olur.'

Cihan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0