Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: ‘Türkiye'nin Temel Sorunu Kötü Yönetimdir’

Kılıçdaroğlu: ‘Türkiye'nin Temel Sorunu Kötü Yönetimdir’

ATKN
09.02.2016 - 15:12 Son Güncelleme: 09.02.2016 - 15:51

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada hükümete yönelik eleştirilerini sürdürerek, 'Terör örgütü şehirlerde silahları depolarkan onlara dokunulmaması için talimat veren kimdi? 'PKK bizi kandırdı' diyen kimdi? Sen çocuk musun, devleti yönetiyorsun' dedi ve ekledi: 'Türkiye'nin temel sorunu kötü yönetimdir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yeni Anayasa çalışmaları için kurulan komisyona 'Türkiye'yi darbe hukukundan arındırma komisyonu' adını önererek, 10 madde ile yeni anayasa için şartlarını açıkladı. 

Konuşmasına Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle sigara bırakma çağrısı yaparak ve ameliyatı sonrası bugün ilk kez partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli'ye geçmiş olsun dileğinde bulunarak başlayan Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

'Adı Türkiye'yi darbe hukukundan arındırma komisyonu olsun'

'Adı Türkiye'yi darbe hukukundan arındırma komisyonu olsun'

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını yapmıştı

Toplanacak komisyona uzlaşma komisyonu denilmesini kabul etmiyorum. Türkiye'yi darbe hukukundan arındırma komisyonu olması gerektiğini söylüyorum. Bu komisyon bir olayı da test edecek. Düne kadar 'CHP darbecidir' diyorlardı. Şimdi sadece ve sadece biz darbeye karşı en büyük bedeller ödemiş, genel başkanları hapse atılmış partinin genel başkanı olarak söylüyorum. Samimi olarak darbeye karşıysanız bizim söylediklerimizi yaparsınız. Darbe hukukundan Türkiye'yi arındıralım. Varsanız hep beraber çalışalım.

Sayın Davutoğlu'na açık ve net çağrı yapıyorum. Bir... Elinde sopa olan devlet istemiyoruz. Böyle bir devlet darbe dönemlerinin yarattığı bir devlettir. Gel diyorum, komisyon kuruldu, Türkiye'yi darbe hukukundan arındıracağız.

'Sayın Davutoğlu'na çağrım, saydam bir devlet istiyorsan bizim gönlümüz açık'

'Sayın Davutoğlu'na çağrım, saydam bir devlet istiyorsan bizim gönlümüz açık'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Halkı düşünen devlet aynı zamanda saydam devlet demektir. Bir devlet vatandaşına hesap veriyorsa o devlette demokrasi var demektir. Eğer vergi veriyorsak vatandaşın çıkarlarını devlet korumalıdır. Elinde sopa olan değil, vatandaşına hizmet eden, hizmet ederken de hesap veren bir devlet olmalıdır. Sayın Davutoğlu'na çağrım, saydam bir devlet istiyorsan bizim gönlümüz açık.

'Siyasi partiler yasasını değiştirelim'

İkinci çağrım, siyasi partiler yasası... Yüzde 10 barajı başka hangi ülkede var? Siyasi partiler yasasını değiştirelim. Ön seçimi zorunlu kılalım. Bütün partiler yapsın bunu. Milli irade diyoruz. Vatandaş gönlünden geçen vekili mi seçiyor? Vatandaşın önüne konulan adaylara oy veriliyor. Biz bunun için darbe hukuku diyoruz. Biz milletin vekilini lider değil, millet seçmeli diyoruz.

'Yargının bağımsızlığı konusunda açık çek veriyoruz'

'Yargının bağımsızlığı konusunda açık çek veriyoruz'

Üçüncü kuralımız... Yargının bağımsızlığı kuralı... Sayın Davutoğlu'na sordum, 'sizin görev yapmanızı engelleyen bir hüküm var mı' diye, 'Yok' dedi. Yargının bağımsızlığı konusunda açık çek veriyoruz. İsterse hukuk fakültelerinden başlayabiliriz. Dört yıllık hukuk fakültesi olmaz. Hakim olmak, avukat olmak o kadar kolay mı?

'Düşüncelerimizi özgürce tartışamayacaksak nasıl bir araya geleceğiz'

Dört.. Düşünce özgürlüğü. Bu yasalar değişmediği sürece anayasada bir engel yok. Düşünceyi açıklama özgürlüğü evrensel bir kuraldır. Düşüncelerimizi özgürce tartışamayacaksak nasıl bir araya geleceğiz.

'Darbeyi güçlendiren yasalar nedeniyle basın bugün hür değil'

'Darbeyi güçlendiren yasalar nedeniyle basın bugün hür değil'

Beş, medya özgürlüğü. Darbe anayasasının 28. maddesi, 'Basın hürdür, sansür edilemez' diyor. Yeni anayasada yasaklanacak mı? Hayır, aynısı yazılacak. Darbeyi güçlendiren yasalar nedeniyle basın bugün hür değil. Biz özgürlükçü demokrasiyi savunuyoruz. Darbe yasalarından yana tavır alanlar asıl darbecilerdir. Kaldı ki, daha garip bir şey var. Doğru haber yaptı diye gazeteciler içeri atılıyor.  

'Vatandaşlar vahşi kapitalizme emanet edilemez'

Altıncı konu, sosyal devlet. Vatandaşlar vahşi kapitalizme emanet edilemez. Türkiye Cumhuriyeti'nde kimse kendisini sahipsiz hissetmesin. Örgütlü toplumdur sosyal devlet. Toplumun zayıf kesimlerine devlet destek olmalı. Aile sigortasını getirelim. Sosyal devlet vatandaşını koruyacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Üniversitelerin üzerindeki baskıyı kaldıralım'

'Üniversitelerin üzerindeki baskıyı kaldıralım'

Yedi... Bir ülkeyi dünyada saygın kılan unsurlardan biri o ülkenin üniversiteleridir. O ülkenin üniversiteleri bilgi üretiyorsa kimse korkmasın. Bilgi mi üretiyor bizim üniversiteler? Ne engel buna? YÖK var, kaldıralım. Üniversitelerin üzerindeki baskıyı kaldıralım. Gel, mali özerklik verelim. Kendi çocuklarımıza neden güvenmiyoruz. Buna engel olan darbeci zihniyeti savunan siyasi iradedir. 

'Yasama, yürütmenin arka bahçesi'

Sekiz... Yasama, yürütmenin arka bahçesi şu anda. Bu tabloyu sağlayan da 12 Eylül. Parlamentoyu güçlü hale getirmeliyiz. Parlamento yürütme organının telkiniyle yolsuzluk dosyalarını kapatıyor. Nasıl güveneceğim? Bu yasama organının itibar kaybıdır. Açık ve net çağrıda bulunuyorum, bu tabloyu yaratan darbe hukukunu ortadan kaldıralım. 

'Din ve vicdan özgürlüğü'

Dokuz... Din ve vicdan özgürlüğü. Ortadoğu'daki kavgaların temel nedeni, inancın, kimliğin ve yaşam tarzının siyasi aktörler tarafından acımasızca kullanılmasıdır. Bu kurala da inanıyorlarsa yasalarda düzenlemeleri getirelim.

'On: İçtüzük değişikliği'

Onuncu kuralımız... İçtüzük değişikliği. İktidar partisinin gücünü kırmak için değişikliği yapalım. Araştırma komisyonu için meclisin dörtte birinin oyu yeterli olsun. Parlamenter sistemimiz daha güçlü olacak.

'O şehitlerin kanları bunların yakalarındadır'

'O şehitlerin kanları bunların yakalarındadır'

Her gün şehitlerimiz geliyor. AKP iktidar olduğunda Türkiye'de terör sorunu var mıydı? Hangi iktidarlar döneminde terör örgütü palazlandı? Son 14 yılda... Terör örgütü ile masaya oturan iktidar kimdi? Siz kalkıyorsunuz, koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni gayri meşru bir örgütle muhatap ediyorsunuz. Terör örgütü şehirlerde silahları depolarkan onlara dokunulmaması için talimat veren kimdi? 'PKK bizi kandırdı' diyen kimdi? Sen çocuk musun, devleti yönetiyorsun. PKK seni kandırıyorsa sen zaten bu ülkeyi yönetemezsin ki. Türkiye'nin temel sorunu kötü yönetimdir. Terör örgütü vergi daireleri kurdu, mahkemeler kurdu, asker alma daireleri kurdu bunlarda tık yok. Şimdi bedelini bu ülkenin garip şehitleri ödüyor. O şehitlerin kanları bunların yakalarındadır. Ceza hukukunda bunun karşılığı terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaktır. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri terör örgütüne yardım ve yataklı yapmışlardır. Eminim buna da dava açacaklardır. Açmazsanız namertsiniz.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
21
6
6
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
DOCTOR WHO

Kötü yönetim mi keMALciğim? Hahahah insanı güldürme kolaysa seçimleri kazanıp yönetime gelseydin? (Allah korusun)SEN ÜLKEYİ SAVAŞA SOKARDIN keMAL😒😎

Pasif Kullanıcı

bi yürü git aktroll, tek yaratabildiğiniz argüman "keMAL" demek adama seviyesizler.

infoguner

sen kalk koalisyon için 30 gün ense yap, partilerle görüşme, son gün gelsin çıkıp "bizimle koalisyon yapmıyorlar" diye şikayet et, ondan sonra sorun kötü yön... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Dağılın beyler. Adam haklı... :D