Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: ‘Türkiye'nin Birlikte Yaşamaya İhtiyacı Var’

Kılıçdaroğlu: ‘Türkiye'nin Birlikte Yaşamaya İhtiyacı Var’

Onedio Medya
23.10.2015 - 15:53

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu'nun Ünye İlçesi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin huzura ve barışa ihtiyacının olduğunu dile getirerek, “Türkiye’nin birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Çok ayrıştırdılar bizi, çok böldüler. Eğer birisi gelip size etnik kimlik üzerinden siyaset yapıyorsa, ona sakın güvenmeyin. Birisi gelip size en temiz dinimiz üzerinden siyaset yapıyorsa ona da güvenmeyin' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Partisinin düzenlediği çeşitli ziyaret ve miting programlarına katılmak üzere Ordu’ya gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ünye İlçesi’nde esnafı ziyaret etti. Partililer Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı. Konfetilerle karşılanan Kılıçdaroğu burada vatandaşlara hitaben konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, 'Bunların bir kanalı var A Haber, onlara dedim ki ben de sizin televizyonunuza çıkayım, kabul edin istediğiniz gazeteciyi getirin, istedikleri soruyu sorsunlar hepsine ben cevap vereceğim, korkuyorlar çıkarmıyorlar. TRT sizin vergilerinizle yayın yapıyor. Yasasında tarafsız olduğu söyleniyor. 2.5 saat çıkarıyorlar bir siyasi lideri, bize 2.5 dakika vermiyorlar. Neden vatandaş doğruları öğrenmesin diye' diye konuştu. 

KÖYLÜYÜ NASIL PERİŞAN ETTİĞİNİ İYİ BİLİYORUZ

Kredi kartı borçlarının, tüketici kredisi borçlarının faizlerini en az yüzde 80’ini sileceğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Şimdi çıkarmışlar bir bankacı nasıl sileceksin diyorlar. Senin köylüyü nasıl perişan ettiğini biz çok iyi biliyoruz. Evlerini arazilerini nasıl ipotek ettiğini çok iyi biliyoruz. Yeri zamanı gelir bunun hesabını senden sorarız. Ben köylünün, çiftçinin, esnafın, tüccarın, hakkını korurum, her vatandaşımın hakkını korurum. Ama soyguncuların hakkını korumam ben' dedi.

Haziran ayında bir seçim bildirgesi açıkladıklarını ve asgari ücreti net 1500 lira yapacaklarını söylediklerini hatırlatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Sözde tarafsız olan Cumhurbaşkanı dün bir işçi sendikasının genel kuruluna katılmış asgari ücret yılbaşında bin 300 lira olacak demiş. Ha gözünü seveyim 1300 lira değil, 1500 lira olacak net olacak. Düne kadar asgari ücretin miktarını bile bilmiyorlardı. 1500 lira dediğim zaman ‘Efendim bin alıyorlar bunlar’ oysa ben kuruşu kuruşuna biliyordum 949 lira. 5 kişilik bir aile 949 lira ile her öğün bir simit bir çay yiyim içseler onu bile karşılamıyor' dedi.

FINDIK YASASI ÇIKARACAĞIZ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kesinlikle bir fındık yasası çıkaracaklarını dile getirerek, 'Zeytin için yasa var ama fındık için yasa yok. Zeytin de önemli fındıkta önemli. Fındık için de bir yasa çıkaracağız. Fındık borsasını Karadeniz’e kuracağız. Dünya fındık borsası olacak burada. Bunların hepsini nasıl çözeceğiz biliyor musunuz, öyle 13 yıl falan istemiyorum ben sizden adam gibi 4 yıl yetki istiyorum. 4 yılda düzelteceğim. Diyorlar ki biz 13 yılda beceremedik sen 4 yılda nasıl yapacaksın. Benim özelliğim var ben kul hakkı yemem. Ben her kuruşun hesabını veririm. Bizim nasıl birinci önceliğimiz bu ülkede terörü bitirmekse, yine birinci önceliğimiz Allah’ın izniyle işsizliği de bitireceğiz” diyerek şöyle devam etti:

İçeriğin Devamı Aşağıda

ÇOK AYRIŞTIRDILAR BİZİ 

'Türkiye’nin huzura, barışa birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Çok ayrıştırdılar bizi çok böldüler. Eğer birisi gelip size etnik kimlik üzerinden siyaset yapıyorsa ona sakın güvenmeyin. Birisi gelip size en temiz dinimiz üzerinden siyaset yapıyorsa ona da güvenmeyin. Onu Müslümanlığa en büyük haksızlığı yapan kişi olarak kabul edin. Neden biliyor musunuz ibadet Allah için yapılır siyaset için yapılmaz. Herkesin bunu bilmesi lazım.'

300 BİN ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRECEĞİZ

Kılıçdaroğlu konuşmasının son kısmında kendisine bir vatandaş tarafından verilen not kağıdını okuyarak, 'Bir kardeşim dedi ki ne olursun konuşurken şu metni mutlaka okumalısın. Ben de aynen okuyorum. Atanamayan öğretmenlerin hali ne olacak? Hiç meraklanmayın inşallah bu sorunu çözeceğiz. Şubat'ta 40 bin, Ağustos’ta 40 bin öğretmen sözü istiyoruz. Size söz veriyorum sadece 40 bin, 40 bin değil, Allah’ın izniyle 300 bin öğretmeni görevlendireceğiz. Tam zamanlı eğitim' dedi. 

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından Ünye İlçesi'nden ayrıldı. Konvoy halinde Fatsa İlçesi'ne gittiği sırasında yol kenarında bulunan 380 işçinin çalıştığı tekstil fabrikasını ziyaret edip işçilerle sohbet etti.

CİDDİ BİR YÖNETİM BOŞLUĞU VAR

Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Fatsa İlçesi’ne gitti. Burada partililerle birlikte esnaf ziyareti yaptı. Daha sonra Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlara hitaben konuşma yapan Kılıçdaroğlu, dış politikadaki bir hatayı bütün milletin ödeyeceğini söyleyerek, “Diyorlar ki 'turist gelmiyor.' Turist niye gelsin. Her tarafta bomba patlıyor. Terör almış başını gidiyor. Eskiden bir PKK belası vardı şimdi bir de IŞİD belası çıktı. Niye oldu bu güzelim ülke böyle. 2002’de devraldıklarında Türkiye’de terör mü vardı. Biz söyledik, dedik ki bu terörü bitirmenin yolu böyle değil, yanlış yapıyorsunuz. 2012 yılında gittim dönemin Başbakanına Erdoğan'a yol haritası verdim. Bu terörü ancak böyle bitirirsiniz dedim. 'Biz bildiğimizi yapacağız' dedi. Buyurun bildiğinizi yapın. Türkiye hangi noktaya geldi. Diyordu ki 'Efendim biz bunu önledik veya önleyeceğiz.' Hiçbir şey de yapmadınız. Oturdunuz masaya pazarlık yaptınız, yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. Arkasından da çıktınız PKK bizi kandırdı. Siz çocuk musunuz? Şuanda Türkiye’de ciddi bir yönetim boşluğu var. Memleketi kim yönetiyor belli değil. Bunun düzelmesi lazım' dedi.

Annelere de seslenen Kılıçdaroğlu, 'Çocuğunuzu tam gün okula göndereceksiniz. Sabah gidecek akşam eve gelecek. Öğle yemeklerini okulda öğretmenleriyle beraber hiçbir bedel ödemeden yiyecekler. Bunu da diyecekler parayı nereden bulacaksın diye. Sen saraya bulurken benim sesim çıkmadı. Ama ben çocuğumuza bulurken sen niye bağırıyorsun arkadaş. İkinci bir saray mı istiyorsun, üçüncü saray mı istiyorsun? Gençlerimize de bir çift sözüm var. Gençleri potansiyel suçlu olarak görüyorlar. Ben gençleri bu ülkenin geleceği umudu olarak görüyorum. Bizim geleceğimiz o çocuklar. O çocukların önündeki bütün engelleri kaldıracağım. Türkiye’de bütün üniversitelerde bir yılda yurt sorununu çözeceğim' diye konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
10
2
1
0
0
0