Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu:'Suikast Ayağına Bir Şeyler Yapabilirler'

Kılıçdaroğlu:'Suikast Ayağına Bir Şeyler Yapabilirler'

yelda kahveci
04.03.2014 - 14:27 Son Güncelleme: 04.03.2014 - 14:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu'ndan suikast iddiası

Kılıçdaroğlu 'Erdoğan'a suikast ayağına bir şeyler de yapabilirler. Her türlü provokasyonu yapabilirler' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla ilgili Başbakan'a sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu, 'Bir başbakan adalet bakanına talimat verip 'mahkeme kararını şöyle ver' diyemez. Dediği andan itibaren o koltukta oturamaz. Bu hırsızlıktan daha büyük bir ayıptır, bir demokrasi ayıbıdır. Bu hukukun ve adaletin katledilmesi demektir. Bu adam bir katildir, hukuk katilidir' dedi.

Tekirdağ Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

'Köşeyi döndü yine mağdur edebiyatı yaptı. Bu kişi yırtık ayakkabı ile siyasete girdi şimdi en zengin başbakanlarından birisi. Siz istiyorsanız ben hesabını soracağım. Trakya'dayız. Kapıkule çok yakın. Oradan kaçacak gibi gözüküyor. Nereye kaçarsa kaçsın Türkiye'ye getirip hesabını soracağım.

Tüm sülale malı götürmekle meşguller. Aile boyu yolsuzluk tarihimizde ilk kez gerçekleşmiş oldu. Bunlar ne diye hükümet oldular; 'yolsuzlukları, yoksulluğu, yasakları engelleyeceğiz' dediler millet oy verdi. Verilen her oya saygı duyarım. Şunu söylüyorum; Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlarım, bu iktidar sizi kandırdı. Bunlar 'sizi zengin edeceğiz' dediler kendileri zengin oldular. Size din iman edebiyatı yaptılar. Eğer AKP'ye oy verseniz harama ortak olursunuz. Ya helale oy verin, ya da harama ortak olun.'

'HIRSIZIN POLİSİ OLMAZ'-

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının miting alanlarında dinletilmesinin polis tarafından engellendiğini ifade ederek, 'Hangi yasağı getirirseniz getirin, CHP bütün yolsuzluklarınızı halka anlatacak. Bizim yayınladığımız ses kayıtları engellenmek istiyor. Çoğu yerde polis kardeşlerimiz gelip 'bu ses kayıtlarını kaldırın' diyorlar. Buradan bütün polislere sesleniyorum; hırsızın polisi olmaz, polis halkın polisidir. Bütün polis kardeşlerime sesleniyorum, hukuktan, adaletten, haktan yana olun, yolsuzluktan, hırsızlıktan yana olmayın ki sizi başımızın üstünde taşıyalım' dedi.

'HIRSIZLIKLARINA ÇOLUK ÇOCUĞUNU ORTAK EDERKEN HİÇ VİCDANIN SIZLAMADI MI'-

Kendisinin 1971 yılından bu yana Başbakan Erdoğan'ın aldığı aylığın en az iki katını aldığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

'Benim mal varlığım meydanda, alın teri ile kazanılmış. Onun mal varlığı sahte, paraları evinde saklıyor. Bir gün akşama kadar dağıt dağıt bitmiyor, ertesi gün 30 milyon avro kalıyor, onu da 'sıfırla' diyor. Soruyorum bu başçalana, bu milleti soyarken hiç vicdanın sızlamadı mı senin? Sen hırsızlıklarına çoluk çocuğunu ortak ederken hiç vicdanın sızlamadı mı? Hadi seni anladık, o çocuklarının günahı neydi? Bu da bir hükümetin hikayesi... Bu hükümete oy verecek misiniz? O zaman ayın 30'unda sandığa gidiyoruz, elimizi vicdanımıza koyuyoruz, diyoruz ki; 'soyguna yeter, hırsızlığa yeter.' 'Bıktık bunlardan' diyeceksiniz, yeni bir Türkiye'nin önün açacaksınız.'

'BU HUKUKUN VE ADALETİN KATLEDİLMESİ DEMEKTİR'-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla ilgili de Başbakan'a sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

'Bugün bir ses kaydı daha duydum, bu başçalan o dönemin Adalet Bakanına telefon ediyor; 'Bak, bir dava var, onu takip et, kararı şöyle versin' diyor. Ne diyordu, 'güçler ayrılığı, demokrasi falan bunlara inanmıyorum'. Bu bir diktatör, bu bir yalancı, bu bir sahtekar, bu bir demokrasi düşmanı. Ben bunları çok iyi biliyorum; asıl amacına ulaşmak için, demokrasiyi yok etmek için, kadın-erkek eşitliğini yok etmek için, mahkemeleri arka bahçesi haline getirmek için özel bir mücadele veriyor. Her yurttaşımın bilmesi isterim; bir başbakan adalet bakanına talimat verip 'mahkeme kararını şöyle ver' diyemez. Dediği andan itibaren o koltukta oturamaz. Bu hırsızlıktan daha büyük bir ayıptır, bir demokrasi ayıbıdır. Bu hukukun ve adaletin katledilmesi demektir. Bu adam bir katildir, hukuk katilidir bu adam. Bana diyorlar ki, 'neden bu kadar ağır konuşuyorsun.' Allah aşkına ne söyleyeyim ben. Hukuk katili değil mi bu adam, demokrasi katili değil mi bu adam, adalet katili değil mi bu adam? Bir katilden başbakan olur mu, hırsızdan başbakan olur mu, yalancıdan başbakan olur mu. Hepsi var. Bir de utanmadan milletin önüne çıkıyor. Merak ediyorum, şimdi bu ses kayıtları için ne diyecek. Böyle bir şey olur mu. Bir gün bile o koltukta kalmaması gerekiyor.'

'ERDOĞAN'A SUİKAST AYAĞINA BİR ŞEYLER DE YAPABİLİRLER'-

Türkiye'nin farklı bir yöne doğru gittiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

'Demokrasi içinde çözümümüz var, bizi aldatanlara, bize yalan söyleyenlere oy vermeyelim. Ülkesini seven, çocuklarını, geleceği düşünen bütün yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum; 30'unda sandığa gideceğiz, temiz ve güzel bir Türkiye umuduyla gideceğiz. Provokasyonlara asla alet olamayacağız. Bunlar yakında büyük provokasyonlar yapabilirler, hatta Erdoğan'a suikast ayağına bir şeyler de yapabilirler. Hatırlıyorsunuz değil mi, geçen seçimlerde Tokat'a gidiyor, neymiş başbakana suikast yapılmış, arabasına iki kişi silahla... Yalan, doğru ama gerçeği görün diyorum size, her türlü provokasyonu yapabilirler. Hepimiz sandıklara sahip çıkacağız. Gerçekleri göreceğiz, öyle yola çıkacağız ve mücadelemizi ona göre yapacağız.'

Miting alanında 'Dünyada Ampülle Kararan Tek Ülke Türkiye Uyan', 'Keşke Siz de Tencere Tava Çalsaydınız' yazılı pankartlar da dikkat çekti.

ANKA

Kaynak: http://www.gercekgundem.com/siyaset/2...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0