Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Sözlerimin Arkasındayım'

etiket Kılıçdaroğlu: 'Sözlerimin Arkasındayım'

Deniz Gök
05.04.2016 - 18:45 Son Güncelleme: 06.04.2016 - 09:51

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Karaman'da çocuklara cinsel istismar hakkındaki davaya ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na yönelik sözleri tartışma yarattı. Başbakan Davutoğlu ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Bakan Ramazanoğlu ise CHP lideri ile ilgili hukuki süreç başlatacağını söyledi. Tepkilerin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, 'Kullandığım ifade bana ait değildir, siyasi literatüre AKP tarafından sokulmuştur' diyerek sözlerinin arkasında olduğunu belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda şunları söyledi:

'Kılıçdaroğlu bugün seviyesizliğinin bir örneğini daha göstermiştir. Kendisi bu üslupsuzluğu ile Türk siyasetinde utançla hatırlanacaktır. Geride hakaretleri dışında hiçbir şey bırakmamış olacak bu siyasinin varlığını gelecek nesiller hatırlamak dahi istemeyecektir.'

'Kaldı ki seviyesizlik, hakaret ve operasyonla genel başkan olmanın dışında hatırlanacak hiçbir şey de yapmamıştır. Bu terbiyesizliğe her şeyden önce CHP'li kadınların tepki göstermesini bekliyor ve sözlerini aynen kendisine iade ediyorum.'

Kılıçdaroğlu'nu 'unfollow' etti

Başbakan Davutoğlu, bu tartışmanın ardından Kılıçdaroğlu'nu Twitter'daki takip listesinden de çıkardı. Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonraki koalisyon görüşmeleri sürecinde Kılıçdaroğlu'nu takip etmeye başlamıştı.

Numan Kurtulmuş: Seviyesiz, aşağılık sözler

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, toplantıda konunun gündeme gelip gelmediği yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:

'Hiçbir insafa, terbiye ve edebe yakışmayacak, seviyesiz ve aşağılık sözlerdir. Hem seviyesizliğini ortaya koymuş oluyor, ondan da mühim mesele bir kadına, bir anneye, bir Bakan'a söylediği sözler hiçbir şekilde savunulamaz. Özür bekliyoruz. Eğer dilemezse, bu ağır sözleri karşılığında milletimiz gereken cevabı verecektir.

Ayrıca bir çağrımız da bütün kadın ve insan hakları derneklerine çağrı yapıyoruz. Bu açık bir meseledir ve siyasetin bittiği yerdir. Hepimizin siyasi kimlikleri var ama siyaset yapıyorum diyerek bir kişiye, bir kadına bir anneye bir bakana bu hakaretin yapılması kabul edilemez. Bütün ilgili kuruluşları göreve çağırıyoruz. 

Özür bekliyoruz. Sayın Ramazanoğlu'nun beklentisi olmasının ötesinde, Türkiye'de insan onuruna saygılı herkesin bekleyeceği en temel beklentidir.'

Ramazanoğlu: Hukuki süreç başlatacağım

Ramazanoğlu: Hukuki süreç başlatacağım

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da yaptığı açıklamada, 'Siyaset tarihimize kara bir leke olarak geçen Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakaretlerini yüce milletimizin vicdanına havale ederken tüm hukuki süreçleri de başlatacağımı kamuoyumuza saygılarımla arz ediyorum' dedi.

'Ana muhalefet partisinin genel başkanının, bir kadına karşı bu kadar seviyesiz ve ahlak dışı açıklamaları ülkemiz ve milletimiz adına üzüntü vericidir' diyen Bakan, yazılı açıklamasında, 'Bir önceki grup toplantısında da anneliğimle ilgili çirkin ithamlarda bulunan Kılıçdaroğlu, bu seviyesiz üslubunu sürdürmekte, kadın kimliğine saygısızlıkta ısrar etmektedir. Bu açıklamalar aynı zamanda açık bir taciz ve insan hakkı ihlalidir' dedi.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Bugün partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na şu sözlerle seslenmişti:

'Öyle bir kültürün içinde sokuldu ki Türkiye, bakın Karaman'da olan olaydan sonra Türkiye'nin her tarafında olaylar neredeyse patladı. Bunlar sabah akşam Müslümanlık’tan bahsediyorlar. 14 yıldır Türkiye'yi yönetiyorsunuz. Bu çocukları oraya nasıl teslim ettiniz? Vakıfları savunuyorlar. Valisi konuşmuyor, Emniyeti konuşmuyor.

Aileden Sorumlu Bakan birilerinin önüne yatmış vaziyette, o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor? 'Biz izin vermedik' diyorlar. İzin vermediniz de bunlar nasıl açıldı? Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Bu işlerin baş sorumlusu sen değil misin? Neden çocukları sapıklara teslim ediyorsun?'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Sözlerimin arkasındayım"

"Sözlerimin arkasındayım"

CHP lideri gelen tepkilerin ardından sözlerine açıklık getirdi. 'Bakan Ramazanoğlu hakkında kullandığım ifade bana ait değildir, siyasi literatüre AKP tarafından sokulmuştur. AKP'li eski bakanın sözüdür' diyen Kılıçdaroğlu, 'Mağdur edebiyatı yaratmaya çalışıyorlar. Söylediğim cümlenin sonuna kadar arkasındayım' ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:

'Kullandığım cümle, Türk siyasi hayatına AKP'li bir bakan tarafından kazandırılan bir cümle. Cümle bana ait değil. Rıza Zarrab için söylenmiş. 'Kimse sana birşey yapamaz, ben senin önüne yatarım' denmiştir. Dolayısıyla bu cümle benim sıfırdan bulduğum bir cümle değil.  İkincisi, bu cümleyi kadın erkek diye ayırmak da başlı başına bir gaf. Bir bakana kadın veya erkek diye bakmak da yanlıştır. Bakan bakandır. O koltuğa  oturuyorsa, onun kimliği cinsiyeti önemli değildir.

Bu eleştiriyi, bu cümleyi kullanan ben değilim, bu cümleyi kullanan onların kendi bakanları. Kaldı ki bu eleştiride sonuna kadar haklıyım. Kullandığı ifadeyi biliyor mu acaba kendisi, ağzından çıkan ifadeyi biliyor mu? Çocuklara tecavüz edilecek, 'bir sefer oldu diye olayın üzerine mi gidilir' gibi bir cümle kullanıyor. Kendisi bu cümleyi kullanırken, sıkıldı utandı mı acaba?

O cümleyi kullandı diye Davutoğlu bir laf söyledi mi acaba? Kendi bakanları birşey söyledi mi acaba? O çocuklara yazık günah değil mi, o  çocukların annesi babası var. O çocuklar bizim geleceğimiz umudumuz. O vakıf yurt açma yetkisine sahip mi değil mi? Bakan önce bunun cevabını versin. Ben soruyorum bana cevap vermiyorlar. Ama burada koşa koşa cevap veriyorlar.

Mağdur edebiyatı yaratmaya çalışıyorlar. Söylediğim cümlenin sonuna kadar arkasındayım. Kızacaksa bana değil, Rıza Zarrab'a kızsın. Siyasi tarihimize bu cümleyi kazandıran kişiye kızsın, bu cümleyi kazandıran onlar. Biz tekrar ettiğimiz için alınganlık gösteriyorlar.'

CHP liderine Twitter'da da tepki gösterildi

CHP liderine Twitter'da da tepki gösterildi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sosyal medyada da tepki vardı. 

Twitter kullanıcıları #AhlaksızKılıçdaroğlu etiketiyle CHP liderini eleştiren tweetler attı. An itibariyle bu etiketle 100 binin üzerinde tweet atılmış durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
455
301
68
49
32
22
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

45 cocuga tecavüze tek söz etmeyen akpliler hemen mağdura yatmaya başlamış bile.... az bile söyledi kılıçdaroğlu kedi olalı ilk defa çok iyi bi söz etti

onur onur

her türlü tecavüze sessiz kalan troller önüne yatmak kelimesine karşı birlik oldu.. bak sen...

delirium

İronik dimi?

Z.K

'Önüne yatmak' kadına karşı pek hoş bi söylem olmamış ama 'bir kereden birşey olmaz' çokta şey yapmamak lazım!!