Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu O Yazarı da Davet Etti!

Kılıçdaroğlu O Yazarı da Davet Etti!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu O Yazarı Da Davet Etti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün bir grup gazeteciyle buluştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin 'in de katıldığı yemekli toplantıda CHP İstanbul İl Başkanı da hazır bulundu.

Yemekte en çok ilgi çeken konuk ise CNN Türk'te katıldığı bir programda 17 Aralık operasyonu sonrası AKP'nin içine girdiği hukuk dışı tutumu eleştiren Gazeteci Murat Aksoy 'du. Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Aksoy, CNN Türk'te AKP'nin tutumu eleştirdiği için işine son verilmişti. Kılıçdaroğlu, bugünkü yemeğe Aksoy'u da davet ederek jest yaptı.

Öte yandan, İstanbul Florya'daki Beyti Restoran'da gerçekleşen buluşmaya Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu , Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı , Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız , Yurt Gazetesi Yazarı Cüneyt Ülsever , Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı , Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin , gazeteci yazarlar ve Ali Bulaç gibi isimler katıldı. Yemekte, Yurt ve Sokak TV'nin CEO'su Tuncay Mollaveyisoğlu da hazır bulundu.

'YARGICIN TARAFSIZ OLMASI LAZIM'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerle görüşmesi sonrası açıklama yaptı. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, 'Demokrasi sadece ana muhalefetin sorunu değildir. Demokrasi hepimizin sorunu, eğer ayaklarımızın altından demokrasi kayıyorsa, güçler ayrılığı ilkesi yok ediliyorsa, yargıçlar bir siyasi partinin arka bahçesi haline dönüştürülecekse, bu sorunla ortak mücadele etmek gerekiyor' dedi. Kılıçdaroğlu değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: 'Eğer bir ülkede, TBMM Başkanı 'Anayasanın 138'inci maddesi çökmüştür' diyorsa ben nasıl olumlu tablo ortaya koyabilirim. Bir devlet krizi yaşanıyor. En büyük yolsuzluk operasyonu yapıldı. Engelleme söz konusu. Savcılar, polisler görevden alınıyor. Hep beraber demokrasiyi güçlendirmek zorundayız. Ben üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum, eksik olabilir, sert olabilir. Ama sorun ülkenin ortak sorunu.'

RTÜK MODELİ OLMAZ

Başbakan Erdoğan'ın gündeme getirdiği HSYK için RTÜK modelini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, ' Bir yargıcın yakasında partinin rozeti olmaz. RTÜK'te görev yapanlar siyasal partilerinin kontenjanından seçiliyor. Yargıç tarafsız olmalı. Bu hukukun evrensel kuralı, hepimiz uymak zorundayız' diye konuştu.

YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNE GİDİLMELİ MESAJI

Görüşmeye katılan gazetecilerden Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan habercilere değerlendirmelerde bulundu. Hakan, Kılıçdaroğlu'nun görüşmede, yolsuzlukların üzerine gidilmesi gerektiğini vurguladığını, HSYK yasasının yargı bağımsızlığına darbe vuracağını, karşı çıkılması gerektiğini söylediğini, bunun sadece Ana Muhalefetin görevi olmadığını toplumun bütün kesimlerinin bu gelişmelere karşı duyarlı olmaları gerektiği mesajını vermek için bu toplantıyı düzenlediğini söyledi.

DENİZ FENERİ SAVCISI DEVREDE

Gazeteci Ergün Babahan da Kılıçdaroğlu'nun ana muhalefetin görevini yerine getirmediği eleştirilerine tepki gösterdiğini belirterek, 'İstanbul ve Ankara seçimlerini kazanacaklarını söyledi. Adalet Bakanlığına gelen 4 fezlekeyle ilgili, milyon dolarlık yolsuzlukların büyük boyutları olduğunu, Cumhurbaşkanının endişeli olduğunu, AB kriterlerine uygun bir HSYK oluşturulmasını destekleyici bir konumda olduğunu söyledi. Deniz Fenerini örten savcılardan birini devreye soktuklarını, aynı şeyi Başbakanın oğlunun adının karıştığı yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili de devreye girdiğini söyledi' şeklinde konuştu.

KARAMSAR BİR TABLO ÇİZDİ

Son olarak Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş da başta Kılıçdaroğlu'nun başta HSYK konusu olmak üzere, demokrasinin gidişatıyla ilgili düşüncelerini paylaştığını söyleyerek,'Karamsar bir tablo çizdi. Aslında bildiğimiz pozisyonlarını tekrarladı. Bize söylediği sadece 'bizim meselemiz değil sizin de meseleniz' dedi' diye konuştu.

Gerçek Gündem

Kaynak: http://www.gercekgundem.com/medya/182...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0