Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'TÜGVA'cıları Gönder Kardeşim Suriye'ye, Komutanları da Bilal Erdoğan Olsun'

Kılıçdaroğlu: 'TÜGVA'cıları Gönder Kardeşim Suriye'ye, Komutanları da Bilal Erdoğan Olsun'

Batuhan
26.10.2021 - 14:18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Her evde araba var, 2. el araba yetişmiyor' sözlerine ilişkin, 'Onun arabası var diye Türkiye zengindir sanıyor. O arabayı o kişi alırken kaç lira vergi ödediğini biliyor musun sen?' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık çalışanların mesai çilesi

Sağlık çalışanların mesai çilesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

'Pandemi döneminde hepimiz ciddi sorunlar yaşadık. Sağlık çalışanlarımız günün 24 saatinde, 36 saatinde uyumadan çalıştılar. Bizler hep birlikte sağlık çalışanlarımızı alkışladık. Onlara minnet borcumuzu alkışlarla ifade etmeye çalıştık ama aynı sorun artarak devam ediyor. 36 saat gözünü kırpmadan çalışmak ne demektir? 36 saat sonra direksiyonun başına geçip yola çıkıyorsunuz ve trafik kazasında hayatını kaybediyorsunuz. Bir sağlık çalışanın 36 saat çalışması demek kadro eksikliği var demektir. Dışarıda atama bekleyenler var demektir. Neden atamıyorsunuz? Neden bu insanlara istihdam oranı yaratmıyorsunuz? Var olan kadroları neden boş bırakıyorsunuz?

2 Temmuz'da bakan açıklama yapıyor. '2-3 ay içinde atama yapacağız' diye. Niye atama yapılmıyor? Atama yapın. 740 bin sağlık çalışanı atama bekliyor. Personel eksikliği nedeniyle insanlar olağanüstü çalışıyor.

Sağlık çalışanlarına da sesleniyorum. Sakın moralinizi bozmayın. Yurt dışına gideceğim diye bir telaşa da kapılmayın. Bu ülkede size her türlü olanağı sağlayacağız, söz veriyorum başımızın üstünde taşıyacağız bütün sağlık çalışanlarını.'

"Sen o kişinin araba, cep telefonu alırken ne kadar vergi ödediğini biliyor musun?"

"Sen o kişinin araba, cep telefonu alırken ne kadar vergi ödediğini biliyor musun?"

Sosyal devlet ne demektir? Sosyal hukuk devleti güçsüzleri, güçlüler karşısında koruyarak gerçek eşitliği yani toplumsal dengeyi sağlamakla yükümlü devlet demektir. Sosyal devlet bu felsefeden yola çıkınca işsizine iş bulan, ekonomik kalkınmayı büyüten, adaletle vergi alan, ekonomik büyümeyi adaletle sağlayan devlet demektir.

'Her evde araba var. Kapıcısında da araba var. İkinci ele araba yetişmiyor' demiş. Ona mı göz diktin sen? Onun arabası var diye Türkiye'yi zengin sayıyor. Sen o kişinin araba, cep telefonu alırken ne kadar vergi ödediğini biliyor musun?

Dönüyorsun apartman görevlisinin arabasına göz dikiyorsun. Sen apartman görevlisinin kaç para aldığını, asgari ücretin ne kadar olduğunu biliyor musun?

Devleti yönetemezler, yönetmiyorlar da zaten. Devleti soyulacak organ olarak görüyorsanız yönetemezsiniz zaten. Acaba o şahıs 'yaşam kalitesi' diye bir deyimin olduğunu biliyor mu acaba?

Ne olmuştu?

"En büyük komutanımız da Erdoğan diyorlar"

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Biz bütün Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine göndereceğiz diyoruz, kavga olmayacak Suriye'de diyoruz. Beyefendinin bakış açısı ise 3.5 milyon Suriyeli az geldi şimdi bir de İdlib'den bir ordu gelsin. Niye kardeşim? Suriye ile savaş değil, Suriye ile barışacağız. Büyükelçilikleri açacağız karşılıklı. Daha fazla sığınmacı mülteci istemiyoruz. Bunu öngören büyün düzenlemelere karşıyız. Biz hiçbir askerimizin ve polisimizin Suriye'de şehit olmasını istemiyoruz. Suriye'de askerimiz şehidimiz gitti, mücadele. Ne mücadelesi? Barış varken neden kavga? 33 askerimizi Ruslar şehit ettiler. Soruyorum 33 askerimiz şehir edilirken sen ne yaptın? Koşa koşa Putin'in ayağına gittin. O gideceğine sen gittin. Bu benim onuruma dokunuyor. Bir de kapıda beklettiler, bir de onu televizyonlarda yayımladılar. Böyle bir devlet yönetimi olur mu!

'Suriye'ye barış getireceğiz, bütün komşularımız barışacağız. Büyük Ortadoğu projesini hayata geçireceğiz. Bizim askerlerimiz şehit olsun istiyor beyefendi. Komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar var. En büyük komutanımız da Erdoğan diyorlar. E gönder kardeşim onları Suriye'ye. Oradaki komutanı da Bilal Erdoğan olsun!'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
45
29
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mosso

bu çağ araba çağı, teknoloji çağı, internet çağı. bırakın arabam da olsun telefonum da . kendilerine her türlü eşyayı hak görüp bize lüks görmeleri kibirden ... Devamını Gör

medj4iTR

Doğru söylemiş. Ön saflara da akkefenli yavşakları sürün. Takılsınlar.

Hazreti Deist

Cidden yeminlerinde biz İdlib'deyiz demiyor muydu çalıntı komando marşı söyleyen Tügvacılar ! Gönderin İdlib'e savaşssınlar samimilerse...