Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: ‘Nusaybin'den Gelen Her Şehidin Sorumlusu Sensin’

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: ‘Nusaybin'den Gelen Her Şehidin Sorumlusu Sensin’

ATKN
05.04.2016 - 15:04 Son Güncelleme: 05.04.2016 - 15:23

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete ve Başbakan Davutoğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürerek, '2015 Aralık ayında emniyet ve jandarma 'Nusaybin'de ciddi bir kümelenme var' diyor. Mardin Valisi operasyona izin vermiyor. Vali 'İzin vermiyorum' derken bu talimatı kimden almıştır? Sayın Davutoğlu'ndan almıştır. Sayın Davutoğlu, Nusaybin'den gelen her şehidin sorumlusu sensin' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Savunma bütün demokrasilerde temel bir haktır. CHP iktidarında avukat ve savcı aynı düzeyde olacak. Kürsüde sadece hakim olacak. Avukatlık o kadar değerli ki her yıl adli yılın açılışında Türkiye Barolar Birliği Başkanı'na söz verilirdi. Ama onun konuşmasından birileri rahatsız oldu. Dönemin başbakanı o konuşmaya tahammül edemediler. Bir yasa çıkarıp TBB Başkanı'nın adli yıl açılış töreninde konuşması yasaklandı. Hangi hukuktan bahsediyorsunuz?

Avukatlara: 'Çağdaş bir Türkiye adına hep beraber mücadelemizi sürdüreceğiz'

Tahir Elçi bir aydın sorumluluğu içinde bir basın toplantısı yaptı. 'İnsanlığın ortak mekanında silah çatışma istemiyoruz' dedi. Bunu söyledikten dakikalar sonra vuruldu. Bütün akutalara avukatluık günü nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Önünüze engeller konulduğunu biliyoruz. Ama bütün bunlara rağmen demokrasi adına, çağdaş bir Türkiye adına hep beraber mücadelemizi sürdüreceğiz.

'Siyasi iktidarın değil, halkın polisi olun'

'Siyasi iktidarın değil, halkın polisi olun'

Bu hafta aynı zamanda polis haftası. Polisin dünya kadar sorunu var. Gecesi gündüzü yok. Hayatın her alanında var. Polisler 24 saat çalışırsa ne olur? Fazla mesailerini alabiliyorlar mı? Hak ettikleri ücreti polise veremiyorlar. Miting meydanlarında söyledim. Bunlar da çözeceklerini söyledi. Ama yapmadılar. CHP iktidarında 3600 ek göstergeyi kendilerine teslim edeceğim. En büyük derdi, siyasetin kendilerine müdahalesi. Yolsuzluk yapanı yakalıyor, yakalayan polisin başı yanıyor. Tayin ve terfi objektif kurallara bağlanması lazım. Adamı olan terfi ediyor. Liyakat esası polislerde de çökmüş.

Polislerden sadece ve sadece tek bir şey istiyorum. Siyasi iktidarın değil, halkın polisi olun. Polise geniş yetkiler verildi. Yetki verildi ama bu yetkinin ne kadar doğru kullanıp kullanılmadığının denetlenmesi gerekiyor.

'Operasyonlara izin vermiyorum diyen Vali bu talimatı kimden almıştır? Davutoğlu'ndan almıştır'

'Operasyonlara izin vermiyorum diyen Vali bu talimatı kimden almıştır? Davutoğlu'ndan almıştır'
İçeriğin Devamı Aşağıda

2015 Aralık ayında emniyet ve jandarma 'Nusaybin'de ciddi bir kümelenme var' diyor. Mardin Valisi operasyona izin vermiyor. Vali 'İzin vermiyorum' derken bu talimatı kimden almıştır? Sayın Davutoğlu'ndan almıştır. Sayın Davutoğlu, Nusaybin'den gelen her şehidin sorumlusu sensin. Şöyle bir gerekçeye dayanıyorlar; ‘Yeterli güvenlik elemanımız yok’. İyi de bunu isteyenler güvenlik güçleri. Sevgili vatandaşlarım, bunun sorumlusu kim? CHP’yi suçluyorlar. İktidarda CHP mi var, AKP mi var? Vali’ye o talimatı veren Ankara’daki beyler o işin sorumlusu.

'CHP'yi terör örgütleriyle irtibatlandıranlar alçaklardır ve şerefsizlerdir'

Son günlerde CHP'ye yönelik saldırılar var. İl başkanlarımız saldırıya uğruyor. Milletvekillerimiz saldırıya uğruyor. Bunu kabul edemeyiz. Başbakan çıkıp bir açıklama yapacak mı diye bekledim. Bu saldırıyı yapanlar CHP'yi terör örgütlerine irtibatlandırarak yapıyorlar. CHP'yi terör örgütleriyle irtibatlandıranlar alçaklardır ve şerefsizlerdir.

'Çözüm süreci bozulmasın diye devlet yasadışı bir anlayışa bürünebilir mi?'

Çözüm süreci bozulmasın diye devlet yasadışı bir anlayışa bürünebilir mi? Türkiye yönetilmiyor. Türkiye Cumhuriyet fiilen yönetilmiyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük krizini yaşıyoruz şu anda. Biri 'Masaya oturacağız' diyor, öbürü 'Oturmayacağız' diyor. Tam bir müsamere başbakanı. Türkiye böyle yönetilmez. Uluslararası alanda da rezil olduk.

Karaman'daki skandal: 'Bu çocukları nasıl teslim ettiniz?'

Karaman'daki skandal: 'Bu çocukları nasıl teslim ettiniz?'

Öyle bir kültürün içinde sokuldu ki Türkiye, bakın Karaman'da olan olaydan sonra Türkiye'nin her tarafında olaylar neredeyse patladı. Bunlar sabah akşam Müslümanlık’tan bahsediyorlar. 14 yıldır Türkiye'yi yönetiyorsunuz. Bu çocukları oraya nasıl teslim ettiniz? Vakıfları savunuyorlar. Valisi konuşmuyor, Emniyeti konuşmuyor. Aileden Sorumlu Bakan birilerinin önüne yatmış vaziyette, o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor? 'Biz izin vermedik' diyorlar. İzin vermediniz de bunlar nasıl açıldı? Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Bu işlerin baş sorumlusu sen değil misin? Neden çocukları sapıklara teslim ediyorsun?

'Dalkavuk sayısının fazlalığı size itibar kazandırmaz'

Gandi'nin itibarı bütün dünyada var. Peki sarayları mı vardı. Ama bütün ülkelerde heykeli vardır şimdi. Mandela saraylarda mı oturuyordu? Dünyanın en itibarlı kişilerinden şimdi. Mustafa Kemal Atatürk... Savaş meydanlarındaydı. Bütün dünyada itibarı var. Saraya oturmakla insan itibar sahibi olmaz. Belki etrafınızda dalkavuklar olabilir. Dalkavuk sayısının fazlalığı size itibar kazandırmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Obama ile görüşmek için 50 takla atıyorsun'

'Obama ile görüşmek için 50 takla atıyorsun'

ABD'de kendisini bizim Dışişleri Bakanı karşıladı. Sen orada Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyorsun. Obama ile görüşmek için 50 takla atıyorsun. Görüşmüyorsa 'Ben de görüşmüyorum' diyeceksin. En büyük tehlike bu kişinin cumhurbaşkanı olması. Her türlü tavizi verecek konudadır. Enstitüde konuşma yapacaksın, araya işadamları giriyor...

Sorun, Türkiye'nin bozulan imajında. Türkiye'yi artık devletler uygar dünyanın bir parçası olark değil, Ortadoğu'nun parçası olarak görüyor. Bu imajı düzeltecek tek parti CHP'dir.

'Davutoğlu'nun hodri meydanı samimi bir hodri meydan değil, tiyatro başbakanının hodri meydanı'

'Davutoğlu'nun hodri meydanı samimi bir hodri meydan değil, tiyatro başbakanının hodri meydanı'

Öteden beri bizim görüşümüz kürsü dokunulmazlığı hariç milletvekili dokunulmazlığı olmasın. Geçici düzenleme yapalım diyorlar. 'Şu andaki dosyaların tamamını gönderelim bir sefere mahsus' diye... 'Peki' dedik, kanun çıktığı tarihe kadar ne kadar olanlar kapsama girsin dedik. 'Olmaz' dediler. Terörle bağlantılı vekillerin dokunulmazlığı zaten yoktur. 'Getir' diyoruz, böyle deyince kaçacak delik arıyorsunuz. Şunu anladım, Sayın Davutoğlu'nun hodri meydanı samimi bir hodri meydan değil, tiyatro başbakanının hodri meydanı.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
33
10
5
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Hayır sensin ve emanet oy verenler, BDPye kıyasla HDPnin 15 daha fazla milletvekili olduğu için terör yaşanıyor. Eskiden 35 milletvekilleri vardı, 50 olunca ... Devamını Gör

Alican Guler

AKTROLL MOD OFF olmasaydi giriyodum :D

Andy Dufresne

hadilan ordan utanmaz hdpkk ile iş tutan sensin. daha dün size birleşelim çağrısı yaptılar.. https://www.youtube.com/watch?v=LGUsTh47msA&app=desktop

Andy Dufresne

böğür la böğür izin verdim. :D

Pasif Kullanıcı

Hayır sayın başkan. Tek sorumlu %50. Kendi çıkarı için ülkenin geleceğini satan %50...

funi avat

12 yıl önce gelen şehitlerin sorumlusu kim?