Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan Buket Aydın'a 2019 Göndermesi: 'Başlamadan Önce Güzel Bir Kahkaha Bekliyorum Sizden'

etiket Kılıçdaroğlu'ndan Buket Aydın'a 2019 Göndermesi: 'Başlamadan Önce Güzel Bir Kahkaha Bekliyorum Sizden'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden konuk olduğu sunucu Buket Aydın'a, 2019 yılındaki yayına gönderme yaparak 'Başlamadan önce güzel bir kahkaha bekliyorum sizden. Güzel gülmeniz bize şans getiriyor' dedi.

Aydın'ın 'Erdoğan'la cumhurbaşkanlığı yarışına girerseniz kazanacağınızı düşünüyor musunuz?' sorusuna da yanıt veren Kılıçdaroğlu: 'Ondan en ufak bir endişem yok. Dolayısıyla bir kahkaha atabilirsiniz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haber Global’de yayınlanan Koltuk programına konuk olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Buket Aydın’ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, programın başında 2019 yerel seçimleri öncesi “İstanbul ve Ankara’yı kazanacağız” sözlerini gülerek karşılayan Buket Aydın’a göndermede bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Başlamadan önce güzel bir kahkaha bekliyorum sizden” dedi. Karşılıklı gülüşmelerin yaşandığı diyalogda, Aydın, “Ben gülünce kızıyorlar ama, kızmasınlar. Gülerek başlayalım, gülerek devam edelim” yanıtını verdi.

Programdan öne çıkan başlıklar şöyle: 

- 'Belediye başkanlarımız tarih yazıyor'

-Sizinle diyalogtan sonraki sürece ilişkin Bursa dışında fire vermedik. Bursa'yı da alacağız. Belediye başkanlarımız tarih yazıyor. Hepsine şükran borçluyum. Pandemi şartlarında bütün engelleri aşıyorlar. İktidarın bize teşekkür borcu var. 

- Erken seçim

-Bana göre sonbahara kadar gidemezler. Her geçen günün maliyeti artıyor. Ülkeyi yönetmek için bilgi birikim sahibi olmak lazım.

- 'Bilim Kurulu ne diyor?'

-Bilim Kurulu'nda ne oluyor?  Bilim Kurulu ne düşünüyor? Ben saygı duyuyorum. Bir süre sonra Bilim Kurulu suçlanacak. Ben baştan Bilim Kurulunun bir sözcüsü olsun istedim. Ama yapmadılar. 

- Pandemi sürecinde neler eksik?

-Bilim Kurulunda sözcü seçerdim. Belli zaman diliminde açıklama yapacaktı. Dükkanlarını kapat dediğimiz insanlar için ekonomik ve sosyal konseyi ile Bakanları toplardım. Yolu yöntemi belirleyip, çözümleri belirleyip kamuoyu ile paylaşacaktım. Bunların hiçbiri olmadı. 

- CHP, iktidara gelirse ne yapacak?

-Bir evde işsiz varsa ben ona iş bulacağım. Alevisi ,Sünnisi, başı açık ya da başı kapalı olan diye ayırt etmeden refah içinde yaşamasını sağlayacağım. 'Emekliye iki maaş vereceğiz' dedim. Karşı çıktılar. Ne oldu verdiler?. Asgari ücreti yükselteceğiz dedik. Yükselttiler. Demek ki oluyor. 138 bin öğretmen açığımız var, sağlıkçı açığımız var neden atanmıyor? 

- 'Millet İttifakı ortak karar alırsa Cumhurbaşkanı adayı olurum'

-Adayı nasıl belirleyeceğimize dair oturup konuşacağız. Bir kişinin sözünü dinleyemeyeceğiz. Her aday ayrı mı çıkarmak isteyecek yoksa tek bir kişi mi çıkaracağız oturup konuşacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistemde ittifak olarak hem fikiriz. Ortak görüş olursa Cumhurbaşkanı adayı olurum. Erdoğan'la Cumhurbaşkanlığı yarışına girersem kazanacağım konusunda en küçük tereddütüm yok. Hadi atın bir kahkaha daha.

"Hadi atın bir kahkaha daha" 🎥

- Bahçeli'nin 'AYM kapatılsın' çağrısına ne diyor?

-Bahçeli, Yargıtay'ı da kapatır. Bir kişiyi suçlu ilan edip emniyet harekete geçiyor. Yeri geliyor gizlilik kararı alınıyor. Kişiyi suçlu ilan etmek siyasinin değil, hakim karar verir. Hukuk yoluyla çözülür. 

- 'HDP ile aramız diğer partilerle nasılsa öyle'

-HDP'yi terör örgütü olarak siyaseten tanımlarsanız. 6 buçuk milyon insanı terör yandaşı olarak sınıflandırırsınız. Bu yanlış. Görüşler farklı olabilir. HDP ile diğer partilerle aramız nasılsa onlarla da aynı. Her görüşümüz bir değil. 

-Gergerlioğlu'nun ayakkabısını giydirmediler , namazını kıldırmadılar. Ben herkesin hakkını savunmak zorundayım. 

- 103 emekli amiralin yayımladığı bildiri 

-Buradan o komutanlara sesleniyorum: Gece yarısı içeriğini değiştirerek siteye koyan kişiyi bulsunlar. Bu tezgahlar hep kurulur. İktidar sahiplerinin koltuklarına hizmet için yapılır. Sonra ne oldu? Vay efendim darbeciler geldi. Öyle çirkin şeyler oldu ki. Emekli amiraller nasıl darbe yapacak? Emekli amiral değil amiral lafını kullandılar. Gündemi değiştiriyorlar, kıyameti koparıyorlar. '

- İstanbul Sözleşmesi

-Aile yapısına nasıl zara veriyor bu sözleşme? Her evde tartışma oluyor, şiddet ayrı olay. Beni üzen taraf Türkiye Cumhuriyeti devletinin saygınlığına zarar gelmesi. Aklı başında olan hiç bir kadın bu sözleşmeye karşı çıkmaz. İnanıyorsak, adalete inanıyorsak hiçbir canlıya şiddet uygulayamayız. İstanbul Sözleşmesinde kadına şiddet uygulayan birini alıp hapse koydular, hapisten çıktığı zaman o kadına haber verilir. Sözleşmede bunlar var.

- LGBTİ, Türk aile yapısını neden bozsun?

-LGBTİ, Türk aile yapısını niye bozsun? Herkesin yaşam tarzına saygı göstermek zorundasınız. İnsanların yaşama şeklini siyasete alet etmem. İnsanların özgürlüğüne, inancına, saygı duymak zorundayız. Bu tartışmaların İstanbul Sözleşmesi ile ilgisi yok.

Ne olmuştu?

Kılıçdaroğlu,  2019 yerel seçimleri öncesi Kanal D'de Buket Aydın'ın konuğu olmuştu. 

Sunucu Aydın, yerel seçimde büyükşehirleri kazanamama ihtimali üzerine bir soru yöneltirken, Kılıçdaroğlu araya girerek, İstanbulAnkaraBursaAdanaMersin gibi büyükşehirleri alacaklarını dile getirmişti. 

Kılıçdaroğlu'nun bu yanıtı karşısında Buket Aydın'ın gülerek 'Bugün formunuzdasınız' demesi sosyal medyada tepki almıştı. 

Öte yandan CHP,  Bursa hariç Kılıçdaroğlu'nun saydığı büyükşehirleri kazanmıştı.

Bunlar da ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
326
213
85
7
6
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Tarih böyle döt oluş görmemişti... Ne seçimdi be...

Pickle Rick

İçinden geçmiş resmen :D

Barney

olma aday aq sen olma artık olma yeter. kahkaha değil tokat atıcam sana. yürü git emekli ol be adam, kalk şu koltuktan. senin götünün keyfi yüzünden yıllarım... Devamını Gör