Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Kurultayı Toplantıya Çağıracağım'

Kılıçdaroğlu: 'Kurultayı Toplantıya Çağıracağım'

Fatih UZUN
14.08.2014 - 20:04 Son Güncelleme: 15.08.2014 - 11:03

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içindeki talepleri dikkate alarak CHP’nin olağanüstü kurultaya gideceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun beklenen başarıya ulaşmaması sonrası bir grup CHP’li vekil tarafından eleştirilen ve istifaya devet edilen Kılıçdaroğlu, “Partimizde kurultayı toplayacağız” dedi. CHP lideri kurultay tarihiyle ilgili bir açıklama yapmadı.

Kılıçdaroğlu, partinin ağır toplarından Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin adaylık ihtimaline ilişkin “İnce’nin genel başkan adaylığı beni mutlu eder” diye konuştu.

Sular durulmuyor

CHP’de Emine Ülker Tarhan önderliğindeki ulusalcı kesim Köşk seçimlerini hezimet olarak değerlendirmiş ve Kılıçdaroğlu’na kurultay için çağrıda bulunmuştu.

Bugün konuşan Muharrem İnce de Kılıçdaroğlu’nun seçimleri öncesi, “Risk aldım” sözlerini hatırlatarak, “Bence ortada bir hezimet var. Bu riskin bedeli kurultaydır. Genel başkan partiyi kurultaya çağırmalıdır” demişti.

CHP’nin sosyal demokrat kanadından Rıza Türmen de seçim sonuçları dolaylı olarak eleştirmiş ve partisi için adeta Selahattin Demirtaş’ın seçim programını tekrar ederek, çoğulculuk, katılımcılık ve yerel yönetimlere önem verem, her kimliği tanıyan bir ‘ kimlik ‘ önermişti.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/chp-olaganust...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0