Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'İleri Demokrasi Dediler, Gazete Basıyorlar'

Kılıçdaroğlu: 'İleri Demokrasi Dediler, Gazete Basıyorlar'

ATKN
31.10.2015 - 17:09

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “İleri demokrasi dediler, televizyon ekranlarını karartıyorlar. İleri demokrasi dediler, gazeteleri basıyorlar. Halkın haber alma hakkını kısıtlıyorlar.” dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Beylikdüzü’nde düzenlediği mitingde vatandaşlara seslendi. CHP’nin 1 Kasım sonrası iktidar olması halinde Türkiye’nin daha aydınlık bir geleceğinin olacağını söyledi. Medyaya yönelik baskılara da değinen Kılıçdaroğlu, “İleri demokrasi dediler, televizyon ekranlarını karartıyorlar. İleri demokrasi dediler, gazeteleri basıyorlar. Halkın haber alma hakkını kısıtlıyorlar. Eğer bir ülke bu hale gelmişse, o ülkenin dünyada saygınlığı biter. Bizim yaşadığımız duyguları, kaygıları bütün dünya biliyor ve aynı kaygıları taşıyor.” ifadelerini kullandı.

'Bütün Türkiye duysun, hiçbir imam hatibi kapatmayacağız. Niye kapatalım?'

CHP’nin iktidara gelmesi halinde imam hatiplerin kapanacağı yönünde propaganda yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, bu konuda da şunları söyledi: “Hemen bağırıyorlar ‘siz imam hatipleri kapatacaksınız’ diye. Bütün Türkiye duysun, hiçbir imam hatibi kapatmayacağız. Niye kapatalım? Oradaki çocuklar da bizim çocuklarımız. Onların da kaliteli eğitim almasını istiyoruz. Hiçbir okul bir siyasal partinin arka bahçesi olamaz. Çocuklarımız özgürce düşünmeli. Dünyayı sorgulayabilmeli, çevresini sorgulayabilmeli. Eğitimin özü budur.” 

'Kaynağı nereden bulacaksınız' diye bağırıyorlardı, bildirgemizi aynan almışlar’

7 Haziran seçimlerinden önce duyurdukları vaatleri ‘kaynağı nereden bulacaksınız’ diye eleştirdiklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “1 Kasım’da sandığa gideceğiz. Bir seçim bildirgesi daha hazırladık. Daha önce bizim vaatlerimize ‘kaynağı nereden bulacaksınız’ diye bağırıyorlardı, 7 Haziran’dan sonra baktık ki bizim seçim bildirgemiz aynen alınmış. Bu şu anlama geliyor; Türkiye’de kim olursa olsun, çiftçisi, işçisi, emeklisi, sanayicisi, tüccarı, esnafı, toplumun her kesimi artık şu gerçeği net gördü; sorun varsa bu sorunu çözecek olan parti CHP’dir.” şeklinde konuştu. 

Konuşmasının sonunda “Sizi bir sırrım ama kimseye söylemeyin” diye espri yapan Kılıçdaroğlu, “Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır” dedi. 

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
16
12
5
4
1
0